Leg nu uw uitvaartwensen al vast

Als u een uitvaartverzekering heeft afgesloten dan kunt u er van op aan dat de financiële afwikkeling van uw uitvaart goed is geregeld. U heeft natuurlijk nog wel bepaalde wensen voor uw begrafenis of crematie, deze uitvaartwensen dient u vooraf vast te leggen.

Het vastleggen van uw uitvaartwensen is voor u, maar ook voor uw nabestaanden prettig, zij hoeven als u bent overleden namelijk niet ook nog eens al uw wensen uit te zoeken in deze toch al emotionele periode.

Uitvaartwensen

Uitvaartwensen vastleggen

Door uw uitvaartwensen vast te leggen weet u ook wat een uitvaartverzekering u ongeveer gaat kosten. Zeker als u specifieke wensen heeft voor uw begrafenis of crematie is het verstandig deze vast te leggen.

Voor de nabestaanden is de periode na uw overlijden al moeilijk genoeg en door uw uitvaartwensen al bijtijds vast te leggen neemt u hen een hoop werk uit handen.
Als u uw wensen voor uw begrafenis of crematie nu al vastlegt dan weet u ook deze gerealiseerd zullen worden.

Uitvaartwensen en de kosten van uw uitvaart

Door uw wensen vast te leggen kunt u ook berekenen hoeveel de uitvaartverzekering ongeveer gaat kosten, als u bijvoorbeeld een kerkdienst voor uw begrafenis wilt hebben dan zult u begrijpen dat dit de begrafenisverzekering duurder zal maken, door dit soort wensen vast te leggen weet u dus wat de kosten van de verzekering zullen gaan worden en op deze manier kunt u zich goed verzekeren voor uw uitvaart.

Als u deze berekening niet zou maken dan kan het voorkomen dat u te laag of te hoog verzekerd bent.

Natura en kapitaal uitvaartverzekering
Als u een natura uitvaartverzekering heeft afgesloten dan kunt u een uitgebreid verzekeringspakket kiezen of een aanvullend kapitaal bedrag, met dit kapitaal kunt u de specifieke wensen bekostigen. Bij een kapitaal uitvaartverzekering zult u het verzekerd bedrag moeten verhogen zodat hiermee de extra wensen bekostigd kunnen worden.