Begrafenisverzekering vergelijken en afsluiten

Vergelijk begrafenisverzekeringen en sluit direkt af

U zult er het liefst niet aan denken maar het afsluiten van een begrafenisverzekering is ook voor u iets wat bij het leven hoort. U wilt ook dat als u overleden bent uw nabestaanden niet met de kosten van uw uitvaart achter blijven, het is daarom noodzakelijk om bijtijds een begrafenisverzekering af te sluiten zodat u uw nabestaanden niet met hoge kosten achterlaat.

Begrafenisverzekeringen vergelijken

Ook met het afsluiten van een begrafenisverzekering wilt u natuurlijk het liefst een zo goedkoop mogelijke verzekering afsluiten. Om een goedkope begrafenisverzekering te vinden kunt u het beste online op zoek gaan naar een begrafenisverzekering welke goed staat aangeschreven en welke aan uw wensen voldoet. U zult dus eerst naar de ervaringen van andere mensen moeten kijken en dit doet u tegenwoordig snel en simpel via het internet. Door de begrafenisverzekeringen te vergelijken ziet u niet alleen wat de kosten van de verzekering zijn maar ook wat de voorwaarden van de desbetreffende uitvaartverzekering zijn.

De premie van de uitvaartverzekering kunt u vaak al op de website van de uitvaartverzekeraar inzien doordat u uw leeftijd, uw gezondheidstoestand invult en aangeeft welke begrafenisverzekering u wilt afsluiten. Er zijn namelijk meerdere soorten begrafenisverzekeringen, de meest gebruikelijke verzekeringen zijn de kapitaal en de natura uitvaartverzekering.

Uitvaartwensen

Uw uitvaartwensen zullen voor een groot gedeelte de kosten van uw uitvaart bepalen, als u namelijk al weet of u begraven of gecremeerd wilt worden dan zult u zien dat dit voor een groot deel de kosten van uw uitvaart zal bepalen. Begraven is in de meeste gevallen duurder dan cremeren en dit heeft te maken met de grafkosten en de kosten voor een grafsteen. Ook de gemeente waar u begraven of gecremeerd wilt worden zijn bepalend voor de kosten van uw uitvaart.

Welke begrafenisverzekering sluit u af ?

Zoals we al schreven zijn er twee soorten begrafenisverzekeringen welke het meest worden afgesloten, de kapitaalverzekering en de natura uitvaartverzekering.

Kapitaal uitvaartverzekering

De kapitaal uitvaartverzekering is een verzekering waarbij zoals de naam al doet vermoeden alleen kapitaal zal worden uitgekeerd aan de nabestaanden nadat u bent overleden. Het ligt er dan nog aan welke kapitaal begrafenisverzekering u heeft afgesloten want bij de ene kapitaal begrafenisverzekering is het niet verplicht om dit uitgekeerde geldbedrag aan de uitvaart te besteden en bij de andere weer wel.

Natura uitvaartverzekering

De natura begrafenisverzekering is de uitvaartverzekering welke het meest wordt afgesloten hierbij wordt er namelijk geen geldbedrag uitgekeerd maar worden alle diensten omtrent de begrafenis of crematie geregeld voor de nabestaanden en u zult begrijpen dat in deze toch al emotionele periode het fijn is als de uitvaartverzorger de nabestaanden veel werk uit handen neemt. De nabestaanden hoeven zich met de natura uitvaartverzekering niet druk te maken over de diensten en kosten omtrent uw begrafenis of uitvaart.

Inflatie begrafenisverzekering

De uitvaartkosten stijgen ieder jaar met ongeveer 3.5% tot 4.5%, de begrafenisverzekering welke u nu dus afsluit is over 30 jaar niet meer dekkend als de premie voor de verzekering niet zal worden aangepast. U moet dus een begrafenisverzekering afsluiten welke met de inflatie mee groeit om zo altijd een dekkende uitvaartverzekering te hebben, als de verzekering namelijk uw uitvaart niet dekt dan zullen uw nabestaanden voor de kosten die overblijven moeten opdraaien en dat is niet iets wat u wilt.

Begrafenisverzekeringen vergelijken

Om de goedkoopste begrafenisverzekering te vinden zult u de begrafenisverzekeringen moeten vergelijken, hier gaat best wel wat tijd in zitten, maar een begrafenisverzekering sluit u als het goed is maar één keer in uw leven af dus het is goed om hier wat tijd in te investeren. Doordat u de uitvaartverzekeraars gaat vergelijken zult u niet alleen zien welke verzekeraar de goedkoopste is maar ook welke de voor u beste voorwaarden heeft en zeker met het afsluiten van een uitvaartverzekering is dit een belangrijk punt.