Begrafenisverzekering vergelijken en afsluiten

Een begrafenisverzekering afsluiten doet u normaal gesproken maar eenmaal in uw leven. Het is dan ook een verzekering welke u voordat u deze gaat afsluiten goed moet gaan vergelijken. Waar moet u op letten als u een begrafenisverzekering gaat vergelijken en afsluiten? Wij zullen u hier een eind op weg helpen in uw zoektocht naar de uitvaartverzekering welke aan uw wensen voldoet.

Welke begrafenisverzekering afsluiten?

Welke begrafenisverzekering afsluiten? Dat ligt helemaal aan uw persoonlijke wensen wat betreft uw begrafenis of crematie. Wilt u een uitgebreide uitvaart of houdt u het liever zo simpel mogelijk? Ook zou u een keuze moeten maken of u een natura verzekering waar u de producten en diensten verzekerd of een kapitaalverzekering waar de nabestaande een kapitaal uitgekeerd krijgen om uw uitvaart mee te regelen wilt afsluiten. Wat ook van invloed is op welke begrafenisverzekering voor u het beste is, is uw leeftijd.

Begrafenisverzekering voor ouderen

Als u nog geen begrafenisverzekering heeft afgesloten en u bent al op middelbare leeftijd of ouder dan zult u merken dat de voorwaarden om een begrafenisverzekering af te sluiten anders zijn dan voor een jong persoon. Dat de eisen voor een ouder persoon welke een begrafenisverzekering wil afsluiten strenger zijn dan voor een jonger persoon komt doordat de verzekeraar met een ouder persoon meer risico loopt.

Een ouder persoon zal normaal gesproken eerder komen te overlijden en de verzekeraar is er dan ook niet zeker van of voor die tijd de premie voor de verzekering wel is afbetaald.

Voor u als oudere consument die een begrafenisverzekering wil afsluiten is het dus belangrijk om de verzekeraars te vergelijken. Bij het vergelijken van de begrafenisverzekeringen zult u dus extra goed de voorwaarden moeten doorlezen. Het kan u namelijk veel geld besparen als u een begrafenisverzekering afsluit bij een verzekeraar welke niet de hoofdprijs doorberekend aan oudere consumenten.

Kinderen gratis meeverzekerd?

Bij het vergelijken van de verschillende uitvaartverzekeringen zou u ook als u kinderen heeft moeten kijken wat hiervoor de voorwaarden zijn. Kunnen de kinderen gratis bijgeschreven worden op uw polis? Of sluit u liever een eigen uitvaartverzekering af voor uw kind?

Begrafenisverzekering vergelijken

Een begrafenisverzekering afsluiten doet u tegenwoordig online bij de grote en bekende uitvaartverzekeraars. Waar er voorheen nog een verzekeringsagent bij u thuis kwam kunt u nu van achter uw computer of tablet zelf de begrafenisverzekering uitzoeken welke aan uw wensen voldoet. Als u begrafenisverzekeringen gaat vergelijken dan zult u vooraf ongeveer moeten weten wat uw uitvaartwensen zijn.

De uitvaartwensen zullen bepalen welke begrafenisverzekering voor u het beste is. Wilt u begraven of gecremeerd worden? Wilt u extra volgauto’s? Verwacht u veel mensen bij uw uitvaart? Dit zijn allemaal punten die de doorslag voor een bepaalde begrafenisverzekering kunnen geven.

Door uw persoonlijke situatie is het vaak lastig te bepalen wat de goedkoopste begrafenisverzekering voor u is. De kosten worden ook bepaald door de grafkosten welke kunnen verschillen tussen de begraafplaatsen. Bij het vergelijken van de begrafenisverzekeringen moet u ook vaak kiezen voor een crematorium of algemeen graf op een begraafplaats van de verzekeraar.

Begrafenisverzekering premie

De hoogte van de premie welke u moet betalen voor de begrafenisverzekering zegt niet altijd wat over de totaal prijs welke u moet betalen. Er zijn verzekeraars die een goedkope begin premie hanteren maar deze premie stijgt met 2 procent per jaar, u zult begrijpen dat een dergelijke premie snel zal oplopen.

Ook is de looptijd van de begrafenisverzekering bepalend voor de totale kosten als u een lage maandpremie betaald en deze tot uw overlijden moet betalen zult in veel gevallen duurder uit zijn dan dat u een begrafenisverzekering afsluit welke u tot uw 65ste levensjaar moet betalen.

Wij hebben op onze website een simpele begrafenisverzekering vergelijkingsmodule geplaatst. Met deze module kunt u met enkele muisklikken zien welke begrafenisverzekering aansluit bij uw uitvaartwensen. Uiteraard zijn alle grote en bekende verzekeraars in deze vergelijkingsmodule opgenomen.

Natura begrafenisverzekering
Het type begrafenisverzekering is ook iets waar u op moet letten, wilt u zich verzekeren voor de diensten en goederen welke nodig zijn voor uw uitvaart? Dan is de natura verzekering de juiste optie. Bij de natura begrafenisverzekering hebben uw nabestaande bijna geen omkijken naar uw uitvaart.

De uitvaartverzekeraar regelt de hele uitvaart in overleg met uw nabestaande en natuurlijk houden ze daarbij volledig rekening met uw persoonlijke uitvaartwensen. De natura verzekering is dan ook een begrafenisverzekering die erg populair is onder de consumenten die een begrafenisverzekering gaan afsluiten.

Kapitaal begrafenisverzekering
Bij de kapitaal begrafenisverzekering wordt er zoals de naam al doet vermoeden een kapitaal opgebouwd. Dit kapitaal is aan het einde van de looptijd genoeg om uw uitvaart mee te bekostigen. Het opgebouwde kapitaal zal aan uw nabestaande worden uitgekeerd zodat zij uw uitvaart hiermee kunnen regelen.

De nabestaande hebben met de kapitaal verzekering wel meer te regelen dan bij de natura verzekering. Toch is er een grote groep consumenten die een kapitaal verzekering afsluiten omdat ze de uitvaart graag door de nabestaande laten regelen. Er wordt wel een uitvaartverzorger aangesteld en met deze persoon zal de uitvaart naar uw wensen worden uitgevoerd.

Combinatie begrafenisverzekering
Er is ook nog een combinatie van de bovengenoemde begrafenisverzekeringen af te sluiten. Deze begrafenisverzekering heet de combinatie verzekering. U verzekerd met deze begrafenisverzekering voor een gedeelte de goederen en diensten en er komt een gedeelte kapitaal vrij waar de extra uitvaartwensen mee bekostigd kunnen worden.

Begrafenisverzekering afsluiten

Bij het afsluiten van een begrafenisverzekering is het dus altijd verstandig eerst de begrafenisverzekeringen te vergelijken. U zult zo uiteindelijk de verzekering vinden welke helemaal aan uw wensen voldoet. En u vind met het vergelijken ongetwijfeld de goedkoopste begrafenisverzekering welke u uiteindelijk kunt gaan afsluiten.

Monuta

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Tot 18 jaar

Premielooptijd

tot 85 jaar

€9,79

Bekijken
DELA

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Nee

Premielooptijd

Levenslang

€7,99

Bekijken
Yarden

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Tot 21 jaar

Premielooptijd

Tot 85 jaar

€9,79

Bekijken
Ardanta

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Tot 18 jaar

Premielooptijd

Tot 80 jaar

€9,73

* Bekijken
PC Uitvaart

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Tot 18 jaar

Premielooptijd

Tot 80 jaar

€9,79

* Bekijken