Begrafenisverzekering vergelijken en afsluiten

Een begrafenisverzekering afsluiten is iets wat nu eenmaal bij het leven hoort, één ding weten we namelijk zeker en dat is dat we op een dag dood zullen gaan en dan is het wel zo een fijn idee dat u voor de kosten van uw uitvaart goed verzekerd bent. U wilt immers niet dat u uw nabestaanden met hoge kosten van uw begrafenis of crematie achter laat.
Maar zoals met iedere verzekering heeft u met het afsluiten van een begrafenisverzekering ook vele opties. Neemt u alleen al het aantal uitvaartverzekeraars welke er in Nederland actief zijn en allemaal hebben deze weer anders voorwaarden en daaraan gekoppelde premies dus probeert u daar maar eens de juist keuze uit te maken.

Welke begrafenisverzekering afsluiten?

U heeft dus de keuze uit verschillende verzekeraars maar ook zijn er meerdere soorten begrafenisverzekeringen, u kunt een begrafenisverzekering afsluiten waarin u bent verzekerd voor alles wat met een standaard uitvaart te maken heeft in de vorm van een naturaverzekering maar u kunt er ook voor kiezen om na uw overlijden een kapitaal te laten uitkeren en met dit kapitaal kunnen uw nabestaanden uw uitvaart regelen, deze vorm heet de kapitaalverzekering.
[uncode_block id=”5351″]

Premie begrafenisverzekering

Bij een begrafenisverzekering zult u net als bij iedere andere verzekering maandelijks premie moeten betalen, de hoogte van de premie voor uw begrafenisverzekering is van enkele factoren afhankelijk. Zo zal de hoogte van het verzekerd bedrag invloed hebben op de premie, maar ook de looptijd heeft invloed op de hoogte van de premie, er zit namelijk een verschil of dat u 20 jaar premie moet betalen of levenslang. Verder zullen de uitvaartwensen uw begrafenispremie beïnvloeden, als u een standaard uitvaart wenst dan zult u goedkoper uit zijn dan dat u een heel uitgebreide uitvaart wilt. En natuurlijk is uw leeftijd bepalend voor de hoogte van de premie hoe ouder u bent bij het afsluiten van de verzekering hoe hoger de te betalen premie zal zijn.
Bij het zoeken naar een goedkope uitvaartverzekering zult u met allerlei factoren te maken krijgen welke de premie beïnvloeden.

Natura begrafenisverzekering afsluiten

Als u een begrafenisverzekering zoekt waarbij uw nabestaanden zo weinig mogelijk hoeven te regelen dan is de natura verzekering een perfecte oplossing. Bij deze verzekering zal er nadat de verzekeraar op de hoogte is gesteld van het overlijden, zo snel mogelijk iemand bij uw nabestaanden langs komen om de overledene op te halen en daarna zal er een uitvaartverzorger komen welke met uw nabestaanden de uitvaartwensen zal doornemen, dus welke muziek moet er gedraaid worden, hoeveel rouwkaarten wilt u versturen, hoe veel mensen worden er verwacht en nog veel meer van dit soort zaken zullen er met uw nabestaanden besproken worden.

Kapitaal begrafenisverzekering afsluiten

Een kapitaal verzekering is weer een heel andere begrafenisverzekering, hierbij zal er niet zoals bij de natura verzekering alles geregeld worden. Zoals de naam al doet vermoeden bouwt u met de kapitaal verzekering een kapitaal op waarmee de uitvaart bekostigd kan worden. Als u bent overleden dan zullen uw nabestaanden het kapitaal uitgekeerd krijgen en met dit kapitaal kunnen zij diensten en producten financieren voor uw uitvaart.

Combinatie begrafenisverzekering afsluiten

Dan is er ook nog de combinatie verzekering, hierbij bent u voor een gedeelte in natura verzekerd maar er zal ook kapitaal beschikbaar komen om de extra uitvaart wensen mee te bekostigen. Hierbij kunt u denken aan mooiere bloemen een ander type kist en alles wat niet in een standaard begrafenisverzekering is meeverzekerd.

Begrafenisverzekeringen vergelijken

Als u eenmaal weet hoe u zich wilt verzekeren dan gaat u de verschillende begrafenisverzekeringen vergelijken. En het vergelijken van de begrafenisverzekeringen kunt u tegenwoordig gewoon online doen, u bezoekt de website van de verzekeraar en vraagt daar desgewenst een offerte aan.
Voorwaarden
Zoals u kunt zien heeft u meerdere opties om uw te verzekeren voor uw uitvaart, verder zult u ook de voorwaarden van enkele potentiële begrafenisverzekeringen goed moeten door nemen. Zo is het verstandig om te kijken of u de verzekering premievrij kunt maken of dat u de polis kunt afkopen. Een begrafenisverzekering afsluiten doet u hoogstwaarschijnlijk maar één keer in uw leven het is daarom raadzaam om even wat te tijd te investeren om dit voor u bij de juiste verzekeraar te doen.