Yarden

Uitvaartverzorgers en uitvaartverzekeraars zijn er in Nederland genoeg. Elke partij heeft weer een eigen identiteit en geeft een eigen draai aan uitvaarten en alles wat daarbij komt kijken. Op papier zullen de verschillende partijen veel op elkaar lijken. Is een uitvaartverzekering tenslotte niet simpelweg een bedrag dat wordt uitgekeerd aan uw nabestaanden als u komt te overlijden? Wat maakt een verzekeraar bijzonder? En hoe weet u of een verzekeraar bij u past? Hieronder nemen we een kijkje bij Yarden, een van de bekendste spelers in de uitvaartbranche.

Een goede uitvaart is levensbelangrijk

Men staat er in het dagelijks leven misschien niet zo vaak bij stil, maar er komt heel wat bij kijken om een uitvaart goed te regelen. Het is iets wat de meesten van ons maar een enkele keer in het leven hoeven te doen. Echter iedereen die een keer een uitvaartdienst heeft moeten organiseren weet wat voor een hectiek eraan vooraf gaat om alles in aanloop naar en tijdens een afscheidsdienst goed te laten verlopen. En dat terwijl een goede uitvaart zo belangrijk is, misschien in de eerste plaats niet eens voor de overledene maar voor de nabestaanden.

Het maken van de juiste keuzes

Als u onverhoopt een begrafenis moet regelen, zult u voor de ene na de andere keuze moeten komen te staan. Welke muziek moet er op de begrafenis worden gedraaid? Wie gaat er spreken? Welke bloemen zou de overledene mooi hebben gevonden? Hoe zorgt u dat iedereen tijdig op de hoogte wordt gebracht van de tijd en plek van de begrafenis? Hoeveel volgauto’s wilt u? Welke kist vindt u mooi? Wat komt er in de rouwadvertentie te staan? Kiest u voor een algemeen graf of voor een familiegraf?

Deze en nog vele andere keuzes zal u in een korte tijd moeten maken. En elk van deze keuzes kunt u maar één keer maken. Een begrafenis kunt u tenslotte niet nog eens overdoen. Dit zorgt begrijpelijkerwijs voor de nodige stress bij nabestaanden, op een moment dat ze al met veel verdriet te kampen hebben.

De uitvaartverzekering van Yarden

In principe heeft Yarden één polis, de zogeheten ‘Mijn Laatste Wensen Uitvaartverzekering’. Echter binnen deze polis zijn meerdere variabelen te onderscheiden, waarmee Yarden qua dienstenpakket uiteindelijk veel lijkt op andere uitvaartverzekeraars. Zo kunt u binnen uw polis bepalen of u een kapitaalverzekering wilt of een natura verzekering. Bij een kapitaalverzekering wordt na uw overlijden een bepaald bedrag uitgekeerd.

Bij een natura verzekering keert Yarden niet uit in geld, maar zal ze zorg dragen voor diensten en producten ten behoeve van het laatste afscheid. Ook is het mogelijk een combinatie van beide verzekeringen af te sluiten, waarbij u zelf bepaalt, welk gedeelte in geld wordt uitgekeerd en welke diensten en producten Yarden zal verzorgen.

Eerder laten uitkeren

Een uitvaartverzekering kunt u doorgaans niet eerder laten uitkeren en het afkopen ervan is doorgaans erg ongunstig, aangezien u dan slechts een gedeelte krijgt van het bedrag waarvoor u bent verzekerd en vaak zelfs nog minder dan het bedrag dat u gedurende uw looptijd heeft ingelegd. Bij Yarden is het echter wel mogelijk een gedeelte van het verzekerde bedrag eerder te laten uitkeren. Dit kan bijvoorbeeld wanneer iemand terminaal ziek is. Tot wel 50% van het totale uit te keren bedrag kan nog voor het overlijden worden uitgekeerd. Dit stelt de verzekerde in staat om zelf nog enige regie te hebben in het regelen van zijn of haar uitvaart.

Variabele polisvoorwaarden

Bij Yarden kunt u het verzekerde bedrag tussentijds aanpassen. Hiermee wordt dus ook het maandelijkse bedrag dat u betaalt aangepast. Zo bent u gedurende de looptijd van uw verzekering dus flexibel en kunt u de polis aanpassen aan uw situatie. Bovendien zijn kinderen tot 21 jaar gratis mee te verzekeren.

Yarden

Behalve uitvaartverzekeringen ook uitvaartverzorging
Net als de meeste andere uitvaartverzekeraars is ook Yarden gespecialiseerd in het verzorgen van uitvaarten. Dit betekent dat u bij ze terechtkunt als u een begrafenis moet regelen, ook als de overledene geen uitvaartverzekering bij ze heeft lopen. Wanneer u een dierbaar persoon bent verloren kunt u contact opnemen met Yarden. Hierop zullen ze een consulent naar u toesturen die u in de week dat u de begrafenis moet regelen zal bijstaan, zowel emotioneel, maar evengoed met de praktische ondersteuning.

Omdat u eigenlijk geen dingen regelen wil

Als u een dierbaar persoon bent verloren, wilt u eigenlijk helemaal niet denken aan hetgeen u allemaal moet regelen en tegelijkertijd vraagt al het geregel bijna uw volledige aandacht. Ook al heeft de overledene geen uitvaartverzekering, de hulp van een professional is in de periode vlak na iemands overlijden eigenlijk onontbeerlijk. Deze hup zorgt er namelijk voor dat u zelf niet aan alles hoeft te denken. Wanneer een beslissing genomen dient te worden, zal de consulent u hiervan op de hoogte brengen. Zo wordt voorkomen dat u dingen mist, maar kunt u toch nog zoveel mogelijk van uw aandacht richten op belangrijkere dingen, zoals samen zijn met familie en vrienden en stilstaan bij het leven van de persoon die u is ontvallen.

De uitvaartverzorger

Bij Yarden wordt deze consulent ook wel uitvaartverzorger genoemd en het is niet overdreven te stellen dat deze persoon in de week na iemands overlijden (en daarna ook, zij het in mindere mate), uw rots in de branding is. Emoties lopen nu eenmaal hoog op wanneer een dierbare is overleden en dan is het uitermate prettig dat er iemand is die zowel betrokken als stabiel is.

Wat voor Yarden belangrijk is

Yarden streeft ernaar voorop te lopen als het gaat om goede begeleiding bij overlijden. Het rouwproces neemt daarmee een centrale rol in bij hun dienstverlening. Dit maakt Yarden een erg betrokken partij. Bovendien kijkt Yarden voortdurend uit naar manieren om haar dienstverlening te verbeteren. Ook is ze actief betrokken bij de ontwikkelingen en trends in de uitvaartbranche. Zo neemt Yarden actief deel aan wetenschappelijk onderzoek naar verschillende uitvaarttechnieken die vriendelijker zijn voor het milieu dan bijvoorbeeld begraven of cremeren. Voor meer informatie over Yarden kunt u uiteraard terecht op hun website.