Welke uitvaartverzekeraars zijn er?

Welke uitvaartverzekeraar heeft de uitvaartverzekering die aan uw wensen voldoet? Er zijn 5 grote uitvaartverzekeraars in Nederland met allemaal hun eigen voorwaarden. Er zijn overigens meer verzekeraars waar u uw uitvaart kunt verzekeren maar wij hebben hier de grotere verzekeraars voor u beschreven. Hoe maakt u de juiste keuze als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten? Wij helpen u op weg deze keuze te maken, een uitvaartverzekering sluit u namelijk maar één keer in uw leven af als u het goed doet.

Tip: voordat u een keuze maakt uit de uitvaartverzekeraars is het de moeite waard na te gaan welk type polis uw voorkeur heeft.

Wist u overigens dat 70 procent van de Nederlanders van 35 jaar en ouder een uitvaartverzekering heeft afgesloten. Bij volwassenen onder de 35 jaar is dit 46 procent.

Uitvaartverzekeraars in Nederland

We kennen in Nederland verschillende uitvaartverzekeraars. Een paar daarvan zijn bij het grote publiek zeer bekend, anderen hebben niet zo’n bekende naam. DELA en Monuta kent over het algemeen iedereen, net als Yarden. De uitvaartverzekeraars Nuvema en Ardanta blijken ook al jarenlang betrouwbare maatschappijen te zijn. We zetten de verschillende uitvaartverzekeraars voor u op een rij.

uitvaartverzekeraar

 • DELA
  DELA wil er met de uitvaartverzekeringen en alles rondom de uitvaart vooral voor zorgen dat u dit goed voor uzelf en voor elkaar kunt regelen. Met haar slogan ‘Voor elkaar’ wil DELA benadrukken dat het van groot belang is om dit samen te doen. Vandaar dat er ook een forum beschikbaar is om elkaar te steunen of op voorhand te bepalen hoe u uw wensen het best vorm kunt geven.

  Bij DELA kunt u een kapitaal en een combinatie verzekering afsluiten.

 • Monuta
  Monuta begrijpt dat er veel op u afkomt bij het kiezen van een uitvaartverzekering en probeert het onderwerp daarom wat luchtiger te maken. Dit lukt de verzekeraar bijvoorbeeld door samen met u na te denken over de ideale muziek tijdens de uitvaart, aan de hand van een uitvaart Top 10. Op die manier kunt u de uitvaart en uw wensen stap voor stap op een rij zetten.

  Bij Monuta kunt u terecht voor de kapitaal en combinatieverzekering.

 • Yarden
  Binnen de bekende uitvaartverzekeraars is Yarden de derde in de rij. De verzekeraar helpt u graag inspiratie op te doen en er vanuit een vereniging voor te zorgen dat er altijd iemand in de buurt beschikbaar is.

  Yarden is ervoor de kapitaal, de sommen en de naturaverzekering.

 • Nuvema
  Nuvema heeft een zeer rijke geschiedenis en is de uitvaartverzekeraar voor ruim 300.000 Nederlanders, zonder dat veel mensen de verzekeraar goed kennen. Het geeft goed aan hoe men met zorg en kwaliteit meedenkt over de uitvaart en de ideale polis.

  Bij Nuvema sluit u de natura en de sommenverzekering af.

 • Ardanta
  Ardanta denkt graag open en eerlijk met u mee over de uitvaart, bijvoorbeeld door ook te wijzen op de mogelijkheid om daar spaargeld voor in te zetten. Het is binnen de uitvaartverzekeraars de partij die u graag transparant adviseert over de mogelijkheden.

  Bij Ardanta heeft u de keuze uit de kapitaal, de natura en de sommenverzekering.

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het verstandig om de voorwaarden zwaarder te laten wegen dan de premie. Als u namelijk alleen naar de premie kijkt bij het afsluiten dan kan het gebeuren dat u na verloop van tijd niet tevreden bent over uw gemaakte keuze. Als u in zo een geval wilt overstappen dan kan dit u een hoop geld kosten.

Verschillende uitvaartverzekeraars

De keuze voor een uitvaartverzekeraar maakt u niet in enkele minuten, u zult hiervoor de verzekeraars moeten vergelijken. En waar moet u nu op letten als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten? Allereerst moet u weten welk soort verzekering het beste bij u past. Daarnaast bepalen uw uitvaartwensen de keuze voor een bepaalde verzekeraar en verzekering.

Wilt u bijvoorbeeld begraven worden of liever gecremeerd? Gaat u voor een goedkoopste uitvaartverzekering of betaald u liever wat meer aan premie? Op welke leeftijd sluit u de uitvaartverzekering af en hoeveel jaar wilt u premie betalen. Allemaal factoren welke u naar een bepaalde uitvaartverzekeraar sturen.

Soort verzekeringen

Bij de keuze voor een verzekering komt u met een aantal soorten verzekeringen in aanraking. Er zijn 4 verschillende soorten verzekeringen met alle 4 andere voorwaarden.

Natura verzekering: Met de natura verzekering verzekert u de producten en diensten welke voor uw uitvaart geleverd worden. Met een natura verzekering bepaald u zelf hoe uw uitvaart eruit zal komen te zien. Uw nabestaanden hebben dan ook bijna geen omkijken naar uw uitvaart.

Kapitaal verzekering: Met een geld verzekering (kapitaal verzekering) bouwt u een kapitaal op welke zal worden uitgekeerd na het overlijden. Met dit geldbedrag kunnen uw nabestaanden naar een uitvaartondernemer die met de nabestaanden de uitvaart zal organiseren. Uw nabestaanden zullen met deze verzekering meer zelf moeten regelen.

Naturasommen: Als u een naturasommen verzekering afsluit dan regelen uw nabestaanden de uitvaart. Achteraf declareren zij de kosten bij de uitvaartverzekeraar.

Combinatie verzekering: De combinatie verzekering is zoals de naam al doet vermoeden een combinatie van de natura en de kapitaal verzekering. Met deze verzekering worden de producten en diensten verzekerd zoals bij de natura verzekering alleen voor extra producten en of diensten kan extra kapitaal worden ingeruimd. Deze uitvaartverzekering combineert dus eigenlijk de voordelen van de natura en de kapitaal verzekering.

Bij de keuze voor een uitvaartverzekering kan het gebeuren dat u deze niet bij iedere verzekeraar kunt afsluiten. Om een voorbeeld te noemen bij Monuta kunt u terecht voor een combinatieverzekering en een kapitaal verzekering. Bij Ardanta kunt u een natura, een sommen en een kapitaalverzekering afsluiten. U ziet dat het niet altijd overal mogelijk is een bepaald soort verzekering af te sluiten. Kijk dus eerst naar het soort verzekering en daarna pas naar de uitvaartverzekeraar.

Tip: wij raden zelf aan om een natura of een kapitaal verzekering af te sluiten. Dit zijn overigens ook de meest afgesloten verzekeringen. Bij de natura verzekering zal alles geregeld worden maar heeft u liever meer flexibiliteit dan is de kapitaal verzekering zeker een aanrader voor u.

Uitvaartverzekeraars vergelijken

Zodra u weet welk soort verzekering u wilt afsluiten is het belangrijk om de uitvaartverzekeraars welke deze verzekering aanbieden te vergelijken. Na het vergelijken van de uitvaartverzekeringen gaat u nu dus de uitvaartverzekeraars vergelijken. U leest de voorwaarden van de desbetreffende verzekeraar en u vergelijkt de premie welke u maandelijks moet betalen.

Leeftijd en premie
De voorwaarden zijn erg belangrijk bij uw keuze voor een bepaalde verzekeraar. U kijkt hierbij hoeveel jaar premie u moet betalen, bij de ene verzekeraar is dit 30 jaar en bij de andere is dit levenslang. Ook is uw leeftijd van belang bij het afsluiten van de verzekering en de keuze voor een uitvaartverzekeraar. Als u namelijk ouder wordt betaald u ten eerste meer premie maar ook kan het voorkomen dat u niet bij iedere verzekeraar terecht kunt. Dit zijn allemaal factoren welke bepalen bij welke uitvaartverzekeraar u uw verzekering zult afsluiten.

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

12,44 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m