Verschil tussen een natura- en een kapitaalverzekering

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is niet iets waar u dagelijks aan denkt. En voor veel mensen is de uitvaartverzekering een verzekering die ver vooruit wordt geschoven.

We denken er het liefst niet aan, maar toch is het noodzakelijk om zo jong mogelijk te beginnen met het afsluiten van een begrafenisverzekering. U weet immers nooit wat er gebeurd.

En als u jong bent en een uitvaartverzekering afsluit dan zal de maandelijkse premie een stuk lager zijn dan dat u besluit op latere leeftijd een begrafenisverzekering af te gaan sluiten.

Op jonge leeftijd sluit u al een uitvaartverzekering af voor enkele euro’s per maand!

Natura of kapitaal uitvaartverzekering

Welk soort uitvaartverzekering sluit u af?

Welk soort uitvaartverzekering sluit u af? Wilt u een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten? Als u eenmaal de stap heeft gezet om u te verzekeren tegen uw uitvaartkosten dan komen er meteen enkele vragen waarvan het makkelijk zou zijn als u daar een antwoord op zou hebben.

Het is handig als u al weet wat uw uitvaartwensen zijn en hierbij moet u denken aan of u begraven of gecremeerd wilt worden. Wilt u een simpele uitvaart of een uitgebreide uitvaart met misschien een kerkdienst vooraf? Een andere vraag welke u zichzelf zou moeten stellen is…

Wilt u een natura uitvaartverzekering of wilt u dat er geld uitgekeerd wordt aan de nabestaanden en sluit u een kapitaal uitvaartverzekering af?

Tip: of u nu de natura uitvaartverzekering of de kapitaal uitvaartverzekering afsluit, laat het uw naasten weten. Het is zeker bij de keuze voor een kapitaal verzekering belangrijk dat zij weten wat hen te wachten staat bij een overlijden.

Natura uitvaartverzekering

Als u een natura uitvaartverzekering af gaat sluiten, dan betaald u maandelijks een bepaald bedrag aan premie voor uw uitvaart. Het bedrag waarvoor u zich verzekerd zal worden gebruikt om diensten en producten te leveren voor uw uitvaart.

U koopt als het ware een compleet dienstenpakket. Bij deze vorm van verzekeren hebben uw nabestaanden geen omkijken naar veel zaken omtrent uw uitvaart. En ze hoeven zich geen zorgen te maken over de financiële afwikkeling van uw uitvaart. Dit is ook het grote voordeel van de natura verzekering.

Uitvaartverzorger
Bij de natura uitvaartverzekering zal er na het overlijden een uitvaartverzorger bij uw nabestaanden langs komen en deze neemt alle uitvaartwensen met hen door. De uitvaartverzorger is meeverzekerd.

Een uitvaartverzorger neemt veel werk van de nabestaanden uit handen zodat deze niet alles meer hoeven te regelen voor uw uitvaart. De uitvaartverzorger doet alles in overleg met de nabestaanden er wordt dus niets zonder toestemming van de nabestaanden gedaan.

Kapitaal uitvaartverzekering

Bij een kapitaal uitvaartverzekering betaald u ook maandelijks een premie, maar hiermee bouwt u een kapitaal op. Dit kapitaal zal na uw overlijden worden uitgekeerd aan uw nabestaanden. Zij kunnen van dit geldbedrag zelf de uitvaart regelen.

Net als met de natura uitvaartverzekering zal ook hier een uitvaartverzorger de uitvaart begeleiden. Alleen moet deze wel ingehuurd worden door de nabestaanden. Zo moet ieder product of dienst besteld en betaald worden door de nabestaanden met het geld welke wordt uitgekeerd uit de kapitaal uitvaartverzekering.

Als u goed verzekerd bent dan kunnen alle kosten voor uw uitvaart betaald worden van het opgebouwde kapitaal.

Met een kapitaal uitvaartverzekering hebben de nabestaanden meer te regelen voor uw begrafenis of crematie dan met de natura uitvaartverzekering. Het is dus maar net waar u zelf voor kiest, de natura of de kapitaal uitvaartverzekering. Het voordeel van de kapitaal uitvaartverzekering is dat deze meer flexibiliteit biedt.

Uitvaartverzekeraars

Buiten dat u een keuze moet maken welk soort uitvaartverzekering u wenst af te sluiten, zult u ook nog een keuze moeten maken tussen de uitvaartverzekeraars.

In Nederland zijn er een aantal uitvaartverzekeraars welke al vele jaren actief zijn en waar u met een gerust hart uw uitvaartverzekering bij kunt afsluiten.

Het enige wat u wel zou moeten doen is de uitvaartverzekeraars vergelijken op de voorwaarden en de te betalen premie. Bij het vergelijken zult u er achter komen dat niet iedere uitvaartverzekeraar zowel de kapitaal als de natura verzekering aanbiedt.

Vergelijken

Welke uitvaartverzekering u ook wilt afsluiten, het is belangrijk om vooraf uw uitvaartverzekering te vergelijken. U zult bij het vergelijken goed de voorwaarden van de verzekeringen moeten doorlezen en natuurlijk speelt de premie welke u moet betalen ook een rol. Bij het vergelijken van de uitvaartverzekering zult u ook moeten kijken of er een mogelijkheid bestaat de uitvaartverzekering af te kopen.