Uitvaartverzekeraar kiezen

Het afsluiten van een begrafenisverzekering zullen veel mensen voor zich uit schuiven. Denken aan uw uitvaart zal ook geen fijne gedachte zijn. Toch is het goed om eens bij uw uitvaart stil te staan. In de meeste gevallen neemt het afsluiten van een uitvaartverzekering ook niet zo heel veel tijd in beslag. Het zou verstandig zijn als u op jongere leeftijd al een uitvaartverzekering afsluit. Hoe ouder u bent hoe hoger de premie zal worden. En op een bepaalde leeftijd is het helemaal niet meer mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Uitvaartverzekeraars

Als u besluit om u te verdiepen in de uitvaartverzekeringen dan zult u merken dat de keuze groot genoeg is. In Nederland zijn er niet heel veel uitvaartverzekeraars maar er is genoeg keuze. De verzekeraars welke actief zijn in de uitvaartbranche zijn dit al vele jaren dus ze hebben genoeg ervaring. Dit is ook wel zo een fijn idee, u wilt immers dat uw uitvaart geregeld wordt door een uitvaartverzekeraar waar u vertrouwen in heeft.

Bij het kiezen van een uitvaartverzekeraar zult u zich de volgende vraag moeten stellen…wat zijn mijn uitvaartwensen? Het antwoord op deze vraag brengt u al voor een groot gedeelte bij de voor u juiste uitvaartverzekering. Als u begraven wilt worden dan is dit weer een andere wens dan dat u kiest voor een crematie.

Type uitvaartverzekering
Door uw uitvaartwensen tijdig vast te leggen zult u ook snel kunnen besluiten welk type uitvaartverzekering het beste bij u past. Wilt u de diensten en producten voor uw uitvaart verzekeren? Sluit dan een natura verzekering af.

Wilt u liever een kapitaal opbouwen zodat er meer vrijheid ten aanzien van uw uitvaart is, dan is de kapitaal verzekering een betere keuze. Dan is er ook nog de combinatie verzekering waarbij u zich verzekerd voor de diensten en producten maar waar u ook nog een bedrag spaart. Met dit bedrag kunnen uw nabestaanden extra producten en diensten aankopen.

Welke uitvaartverzekeraar?

Als u al weet wat u wilt qua uitvaartwensen dan zult u ook de uitvaartverzekeraar snel vinden. Niet iedere uitvaartverzekeraar zal namelijk alle vormen van verzekeren aanbieden. Als u bijvoorbeeld een natura verzekering wilt afsluiten dan kunt u bij DELA terecht. Bij Monuta kunt u terecht voor een geldverzekering en een verzekering voor de diensten en producten en als u een heel flexibele uitvaartverzekering wilt afsluiten dan is Yarden een optie. Door alle uitvaartverzekeraars te vergelijken komt u terecht bij de verzekeraar welke aansluit bij uw wensen.

Nadat u een keuze heeft gemaakt voor het type uitvaartverzekering zult u zich in de premies en voorwaarden gaan verdiepen. De voorwaarden zijn natuurlijk een belangrijke factor als het op verzekeren aankomt. U wilt een goede verzekering afsluiten met de voor u beste voorwaarden. Zijn de kinderen gratis meeverzekerd? Kan ik mij ook op oudere leeftijd verzekeren?

Premie
Een ander punt is de premie welke u gaat betalen voor de verzekering. Iedere uitvaartverzekeraar berekend andere premies, de verschillen zijn over het algemeen niet al te groot. Tenzij u besluit een budget uitvaartverzekering af te sluiten dan betaald u minder maar u moet hierbij wel kijken wat u daarvoor terug krijgt.

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.200

Leeftijd

30 jarige

9,58 p/m

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m