Rouwboeket

Rouwboeketten horen bij een uitvaart tenzij de overledene als wens had liever geen rouwboeketten te krijgen bij de uitvaart, dit staat dan in de rouwkaart beschreven. Voor de nabestaanden is het plaatsen van een rouwboeket de manier om een waardig afscheid van de overledene te nemen.

De meeste rouwboeketten en rouwkransen worden neergelegd door familie en vrienden van de overledene. Bij een uitvaartverzekering wordt er ook rekening gehouden met het plaatsen van rouwboeketten bij de overledene.

In een rouwboeket worden de favoriete bloemen van de overledene verwerkt.

Rouwboeket

Rouwboeketten

De keuze in rouwarrangementen is tegenwoordig erg groot. Het afscheid nemen met bloemen is een mooie manier om de laatste eer te bewijzen aan de overledene.

U kunt een rouwboeket bestellen bij de bloemist die dit voor u in orde zal maken en eventueel zal bezorgen bij het uitvaartcentrum. U heeft de keuze uit onder andere rouwtakken, rouwkussens, klassiek en modern, in diverse soorten, maten en kleuren alles is mogelijk.

Rouwboeket in de uitvaartverzekering

Bij het berekenen van uw uitvaartbudget kunt u de rouwboeketten al mee nemen. Als uw wens is dat er een bepaald rouwboeket of krans op of naast de kist komt te liggen dan is het raadzaam om dit bij het berekenen van uw uitvaartbudget mee te nemen.

De kosten van een rouwboeket variëren er zijn rouwboeketten van een paar tientjes, maar als u een rouwboeket wilt welke de hele kist bedekt dan zal dit honderden euro’s gaan kosten. Als u dus al weet wat uw wensen zijn met betrekking tot uw rouwboeket dan kunt u deze in uw berekening opnemen.

Wat te doen met de bloemen

Bij een begrafenis worden de bloemen op de kist gelegd en zullen deze ook mee naar het graf gaan. Anders is dat bij een crematie, de nabestaanden kunnen dan de vraag krijgen wat wilt u dat er met de bloemen gedaan wordt? De meeste mensen weten niet dat daar een keuze in gemaakt kan worden.

U kunt ervoor kiezen om de bloemen op het bloemenveld of gedenkveld van het crematorium te laten leggen. U kunt ook vragen of er van de rouwboeketten een klein boeketje gemaakt kan worden voor uzelf. U mag de rouwboeketten ook meenemen of op een andere gedenkplaats neerleggen, zoals het graf van een familielid of vriend(in).