Premie uitvaartverzekering

Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan zult u premie voor deze verzekering moeten betalen. Het betalen van de premie voor uw uitvaartverzekering kan op verschillende manieren. Bij een uitvaartverzekering is het bijvoorbeeld mogelijk om de premie vooruit te betalen in plaats van maandelijks.

Het is wel de meest gebruikelijke manier om uw premie per maand te betalen maar er zijn verzekeraars waar u dit dus heel anders kunt doen. Door de premie vooruit te betalen krijgt u vaak leuke kortingen op uw uitvaartverzekering. Hoe hoog de kortingspercentages zijn en of u überhaupt korting krijgt dat is helemaal afhankelijk van de verzekeraar.

Per maand, kwartaal of per halfjaar betalen

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kunt u ervoor kiezen of u per maand, kwartaal of per half jaar wilt betalen. Vaak krijgt u korting als u voor een langere periode vooruit betaald. De verzekeraars hebben dit namelijk liever, ze beschikken zo eerder over hun geld en ze krijgen minder met wanbetalers te maken. Het mes snijdt op deze manier dus aan twee kanten u ontvangt een korting op uw premie en de verzekeraar is er ook bij gebaat. De verzekeraar beloont u dus met een leuke korting op uw premie als u vooruit betaald.

Premie per jaar betalen

Bij enkele verzekeraars is het ook mogelijk om de premie voor de uitvaartverzekering per jaar te betalen. Hierbij betaald u de premie in één keer een heel jaar vooruit. Ook hier geldt weer dat de verzekeraar niet achter zijn geld aan hoeft en op deze manier zult u weer een hogere korting op uw uitvaartpremie ontvangen. Door dat u de premie voor een heel jaar betaald kan de korting welke u op deze manier ontvangt behoorlijk op lopen. Het is dus zeker interessant om naar deze optie te kijken als dit mogelijk is bij uw verzekeraar.

Korting op premie

Door de premie voor uw uitvaartverzekering een langere tijd vooruit te betalen kunt u dus behoorlijk besparen op uw uitvaartverzekering. Hierbij moet wel de kanttekening gemaakt worden dat het mogelijk moet zijn om de premie voor een langere periode vooruit te kunnen betalen en de verzekeraar moet hier een korting op geven.

Als u de uitvaartverzekeringen gaat vergelijken is dit dus zeker een punt waar u naar kunt kijken. Het bespaart u immers een hoop geld als u kijkt naar de gehele looptijd van de uitvaartverzekering.

Vaak krijgt u ook nog korting als u een automatische incasso instelt om uw premie te betalen. Zoals u ziet zijn er toch nog mogelijkheden om korting op uw premie te krijgen en op deze manier te besparen op uw uitvaartverzekering.

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.200

Leeftijd

30 jarige

9,58 p/m

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m