De uitvaartverzekering premie vergelijken

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering komen nogal wat dingen kijken en voordat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten zult u eerst gaan vergelijken. Buiten de voorwaarden en verschillende verzekeringen zult u ook de premie van de uitvaartverzekeringen vergelijken, maar waar moet u op letten als u de premies gaat vergelijken?

Premie uitvaartverzekering

Als u de premies van de uitvaartverzekeringen gaat vergelijken dan kunt u niet alleen op de premie afgaan welke u ziet staan op de website van de desbetreffende verzekeraar. De premie is namelijk van vele factoren afhankelijk en de premie welke u ziet staan is een indicatie. De premie is afhankelijk van uw uitvaartwensen, uw leeftijd en de premieduur zoals bijvoorbeeld 10, 20 of 30 jaar of tot uw 65e of 85e levensjaar.

Uitvaartwensen
Uw uitvaartwensen bepalen dus voor een deel de premie van de uitvaartverzekering, zo is het belangrijk om te weten wat uw uitvaartwensen zijn. Wilt u een sobere of uitgebreide uitvaart? Welk type kist wilt u ? Hoeveel personen verwacht u bij uw uitvaart? Dit zijn allemaal factoren welke de hoogte van de premie voor de uitvaartverzekering bepalen.

U zult ook de premieduur goed in de gaten moeten houden in het onderstaande voorbeeld zult u zien waarom dit bepalend is.

  • Uitvaartverzekering A
  • 40 jaar 5 euro per maand
  • 40 jaar keer 12 maanden maal 5 euro per maand
  • Totaal: 2400 euro
  • Uitvaartverzekering B
  • 20 jaar 8 euro per maand
  • 20 jaar keer 12 maanden maal 8 euro per maand
  • Totaal: 1920 euro

U ziet bij uitvaartverzekering A betaald u een lagere premie maar het totale bedrag is bijna 500 euro hoger, dit komt dus omdat de totale looptijd waar over u premie moet betalen een stuk korter is bij uitvaartverzekering B.

Verder zult u moeten kijken als u uw uitvaartwensen eenmaal weet wat het verzekerd bedrag ongeveer zal worden, de kosten voor een uitvaart stijgen jaarlijks wel met 3.5% tot 4.5%. Het is dus verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten welke automatisch aan de inflatie wordt gekoppeld.

Gezinsverzekering
Vaak loont het ook om te kijken of uw verzekeraar een gezinsverzekering aan biedt. U kunt dan met uw hele gezin verzekerd zijn voor vaak een lagere premie dan dat u per gezinslid een uitvaartverzekering af zou sluiten.

Hieronder geven wij een indicatie wat een uitvaart ongeveer gaat kosten aan de hand van uw persoonlijke uitvaartwensen.