Overstappen uitvaartverzekering

Als u wilt overstappen van uitvaartverzekering dan moet u zich vooraf bedenken dat het in de meeste gevallen niet gunstig is om naar een andere uitvaartverzekering over te stappen.

Om over te stappen naar een andere uitvaartverzekering kunt u uw huidige uitvaartverzekering afkopen.

Maar bij het afkopen van uw uitvaartverzekering worden kosten in rekening gebracht, de waarde van de huidige verzekering krijgt u niet uitgekeerd omdat de uitvaartverzekeraar opzegkosten in rekening zal brengen.

Overstappen uitvaartverzekering

Overstappen van uitvaartverzekering

Als u een reisverzekering heeft afgesloten dan is het overstappen naar een andere verzekeraar heel normaal maar bij een uitvaartverzekering is overstappen toch heel anders. De meeste mensen zullen dan ook niet zo snel naar een andere uitvaartverzekering overstappen, dit komt mede doordat een uitvaartverzekering een leven doorloopt.

Indien u ontevreden bent over uw huidige uitvaartverzekering is het wel mogelijk om naar een andere uitvaartverzekeraar over te stappen wij leggen hier uit hoe dat werkt.

Doordat u iedere maand de premie voor uw uitvaartverzekering betaald bouwt u een kapitaal op, met dit kapitaal wordt uw uitvaart bekostigd. Als u besluit om over te stappen dan verliest u een gedeelte van dit opgebouwde kapitaal. Als u namelijk de uitvaartverzekering opzegt dan worden er hoge kosten berekend door de huidige verzekeraar.

Tip: neem bij het afsluiten van een uitvaartverzekering de voorwaarden goed door. En vergelijk de premies van de uitvaartverzekeraars. Zo voorkomt u in veel gevallen dat u na enkele jaren wilt overstappen naar een andere verzekeraar.

Hoe overstappen van uitvaartverzekeraar?

Als u wilt overstappen van uitvaartverzekeraar dan zijn er twee opties.

  • U zegt uw huidige uitvaartverzekering op en sluit een uitvaartverzekering af bij een andere verzekeraar.
  • U laat u bijschrijven bij een tweede uitvaartverzekering.

Wat voor u de beste optie is om over te stappen dat ligt aan uw situatie, wij zullen hier beschrijven wat de twee bovengenoemde opties inhouden.

Bijverzekeren uitvaartverzekering

Als u wilt overstappen omdat u niet tevreden bent over uw verzekeraar of omdat u de premie te hoog vind dan is één van de opties om u bij te verzekeren. Door u bij te verzekeren blijft het opgebouwde kapitaal staan, er zijn drie optie om u bij te verzekeren.

  • U kunt zich bijverzekeren bij uw huidige verzekeraar.
  • U kunt bij een andere verzekeraar een tweede uitvaartverzekering afsluiten.
  • U opent een spaarrekening voor uw uitvaart en spaart iedere maand een bepaald bedrag.

De bovengenoemde opties zijn een stuk voordeliger dan dat u uw huidige uitvaartverzekering opzegt en bij een andere uitvaartverzekeraar weer een nieuwe uitvaartverzekering afsluit.

Opzeggen uitvaartverzekering

Als u uw huidige uitvaartverzekering wilt opzeggen en daarna wilt overstappen dan kunt u dat op de volgende manieren doen.

  • U maakt de uitvaartverzekering premievrij, dit betekent dat u stopt met het betalen van de premie, maar het kapitaal blijft wel staan.
  • Bij sommige verzekeraars heeft u de optie om de uitvaartverzekering af te kopen, om het opgebouwde kapitaal te laten uitkeren betaald u wel een bepaald bedrag.

Het afkopen of premievrij maken van een uitvaartverzekering is niet altijd verstandig vanwege de hoge kosten die daarmee gepaard gaan.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Als u wilt overstappen naar een andere uitvaartverzekering dan zult u eerst de uitvaartverzekeringen moeten vergelijken, u ziet dan meteen welke uitvaartverzekering er goedkoper is. Maar ook komt u er zo achter wat de dekking van het pakket is en/of de verzekering later nog is te wijzigen als u daar behoefte aan heeft.

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m