Nuvema uitvaartverzekering

NuvemaNuvema uitvaartverzekering biedt meerdere soorten uitvaartverzekeringen aan. Sinds 1949 is deze uitvaartverzekeraar actief in de uitvaartbranche toen nog onder de naam Stichting Begrafenisfonds Groningen, deze naam werd in 1958 veranderd in Nuvema. U kunt bij Nuvema een natura uitvaartverzekering, een natura uitvaartverzekering in geld, een begrafenis of crematieverzekering, een koopsom polis of een uitvaartdeposito afsluiten. Nuvema is een uitvaartverzekeraar het verzorgen van de uitvaart zelf wordt aan nauwkeurig geselecteerde uitvaartverzorgers overgelaten hiervoor is Nuvema 300 samenwerkingsverbanden aangegaan.

Inhoud

Uitvaartverzekering afsluiten

Nuvema uitvaartverzekering afsluiten niet mogelijk

Op het moment is het niet mogelijk om een uitvaartverzekering via ons bij Nuvema af te sluiten.

U kunt wel terecht bij een van de onderstaande uitvaartverzekeraars.

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m

Veel gestelde vragen

Wat is de dekking van de verzekeringen van Nuvema?
Uw uitvaart zoals u deze wenst is in zijn geheel gedekt, bovendien zal alles tot in de puntjes verzorgd worden. Nuvema zal al het werk omtrent uw uitvaart uit handen van uw nabestaanden nemen.

Zijn kinderen ook gratis meeverzekerd?
Ja. Uw kinderen zijn gratis meeverzekerd tot hun 18e jaar. U moet ze wel zelf even aangeven.

Wanneer zal het bedrag van de uitvaartverzekering worden uitgekeerd?
Het bedrag zal worden uitgekeerd na het overlijden van de verzekerde. Omdat Nuvema natura verzekeringen aanbiedt zal er geen geldbedrag worden overgemaakt naar de nabestaanden. Alles wordt rechtstreeks met de uitvaartverzorger geregeld.

Kan ik voor iemand anders een uitvaartverzekering afsluiten?
Ja. U kunt een uitvaartverzekering afsluiten voor uw kinderen of uw partner. U bent dan de verzekeringnemer.

Nuvema uitvaartverzekering

Nuvema uitvaartverzekering heeft ruim 300.000 klanten door heel Nederland en bestaat al sinds 1949. Door deze jarenlange ervaring in de uitvaartbranche kan Nuvema uw uitvaartverzekering helemaal aan uw wensen aanpassen.
Bij Nuvema heeft u de keuze uit meerdere soorten uitvaartverzekeringen maar over het algemeen wordt er gekozen voor de natura uitvaartverzekering. Ook de begrafenis of crematieverzekering, een koopsom polis of een uitvaartdeposito behoort tot de mogelijkheden. Het is dus van groot belang om voordat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten de voor en nadelen even op een rijtje gaat zetten want iedere uitvaartverzekering heeft weer andere voorwaarden.

 

Locatie

Een kenmerk van Nuvema is dat u zich verzekerd tegen de kosten van uw uitvaart in de gemeente waar uw uitvaart zal plaats vinden. Niet iedere gemeente berekend namelijk dezelfde kosten voor een uitvaart, een crematie of een begrafenis. U verzekerd zich voor de daadwerkelijke kosten.

Kwaliteitseisen

Nuvema is aangesloten bij het Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening), dit is een onafhankelijk organisatie waar u terecht kunt als u klachten heeft over de uitvaartverzekeraar. Uiteraard is Nuvema ook lid van het Verbond van Verzekeraars, u weet dus dat u een uitvaartverzekering afsluit bij een verzekeraar die aan alle eisen voldoet.

Natura uitvaartverzekering

Nuvema kan u een op maat gemaakte natura uitvaartverzekering aanbieden. Met een natura uitvaartverzekering van Nuvema heeft u de onderstaande voordelen.

 • Op maat gemaakte natura uitvaartverzekering
 • Keuze voor uitvaartverzorger
 • Uw uitvaart volgens uw persoonlijke wensen
 • Lage maandpremie
 • Tussentijds aanpassen polis
 • Werelddekking
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

Uitvaartverzekering afsluiten

Natura uitvaartverzekering in geld

Nuvema biedt geen kapitaal verzekering aan, wel is er de optie om een natura uitvaartverzekering in geld af te sluiten. Uw nabestaanden kunnen na uw overlijden zelf met het uitgekeerde geldbedrag de producten en diensten bestellen. Uw nabestaanden hebben met de natura uitvaartverzekering in geld dus de volledige keuzevrijheid en flexibiliteit.

Koopsom uitvaartverzekering

Bij Nuvema kunt u ook een koopsom uitvaartverzekering afsluiten. Bij deze uitvaartverzekering betaalt u geen maandelijkse premie maar eenmalig legt u een geldbedrag in. Hiermee wordt in één keer de premie voor uw uitvaart voldaan. De koopsom uitvaartverzekering is er voor mensen welke wat meer geld hebben en willen profiteren van kortingen en fiscale voordelen.

Voordelen koopsom uitvaartverzekering

 • Geen maandelijkse premies
 • U profiteert van de kortingen
 • Ook interessant op latere leeftijd
 • Alles is goed geregeld

Belastingvoordeel
Bij het afsluiten van een koopsom uitvaartverzekering kunt u profiteren van een belastingvoordeel. Voorheen was het fiscaal voordeel groter maar sinds 2008 is er een andere wet opgesteld waardoor u de kosten van uw koopsom niet meer mag aftrekken van de belasting. Tegenwoordig geldt het volgende over de eerste € 6.921,- (jaar 2015) aan waarde van de uitvaartverzekering en/of de waarde van de geblokkeerde bankspaarrekening hoeft u geen vermogensbelasting te betalen. Daarboven telt de waarde wel mee in box 3.

Begrafenisverzekering

Als u een begrafenisverzekering bij Nuvema afsluit dan wordt er specifiek rekening gehouden met de wensen en kosten van uw begrafenis. Het is verstandig een begrafenisverzekering af te sluiten aangezien de kosten voor een begrafenis al snel oplopen tot minimaal € 6.000,-. Als u geen begrafenisverzekering afsluit en u komt te overlijden dan zullen uw nabestaanden met de kosten achter blijven. Met een begrafenisverzekering van Nuvema weet u dat u goed verzekert bent voor de kosten van uw begrafenis en dat alles goed geregeld zal worden.

Crematieverzekering

Bij Nuvema heeft u ook de mogelijkheid een crematieverzekering af te sluiten. Bij een crematieverzekering van Nuvema zal er gedacht worden aan alles wat er specifiek bij een crematie komt kijken. Als u een crematieverzekering bij Nuvema heeft afgesloten dan kunt u deze altijd nog wijzigen in een andere uitvaartverzekering. Nuvema is erg flexibel in het aanpassen van uw uitvaartverzekering, u kunt namelijk altijd van gedachte veranderen waardoor u liever een ander soort uitvaartverzekering afsluit.

Nuvema uitvaartdeposito

De Nuvema uitvaartdeposito is er voor iedereen maar is vooral handig voor ouderen of mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Deze mensen kunnen zich niet overal of moeilijk verzekeren tegen de kosten van hun uitvaart en met de uitvaartdeposito kunnen zij zich toch verzekeren omdat er eenmalig een bedrag gestort wordt waarmee de uitvaart gedekt is. Met dit bedrag zal uw uitvaart bekostigd worden. U zult jaarlijks een rentevergoeding over het bedrag ontvangen in uw uitvaartdeposito. De rente zal worden bijgeschreven en na het storten van het geldbedrag zult u niet maandelijks een premie hoeven te betalen. U kunt nadat u een geldbedrag heeft gestort ook nog extra geld storten voor uw uitvaart, dit kunt u doen als u andere uitvaartwensen heeft. De minimale storting in een uitvaartdeposito is 500 euro. Het NUVEMA Uitvaartdeposito is overigens geen verzekering.

Waarom een uitvaartdeposito
Waarom zou u een uitvaartdeposito afsluiten denkt u misschien. De reden hiervoor is dat oudere mensen vaak geen uitvaartverzekering meer kunnen afsluiten doordat de verzekeraar een groter risico loopt dat deze mensen eerder komen te overlijden en de verzekeraar nog niet genoeg premie heeft ontvangen om een begrafenis of crematie te verzorgen. Dit zelfde geldt voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn, er zijn mensen die te horen krijgen dat ze ongeneeslijk ziek zijn maar in veel gevallen kunnen zij dan geen uitvaartverzekering meer afsluiten.

Wachttijd uitvaartverzekering
Er zijn wel verzekeraars waar deze mensen een uitvaartverzekering kunnen afsluiten alleen geldt er dan een wachttijd. Tijdens een wachttijd wordt er niet uitgekeerd wanneer iemand overlijdt.

Voor de mensen zoals hierboven beschreven is een uitvaartdeposito dus een goede optie om zich toch te verzekeren tegen de kosten van hun uitvaart. Een andere reden om een uitvaartdeposito af te sluiten is als u zeker wilt weten dat de kosten van uw uitvaart gedekt zullen worden. Door een geldbedrag te storten welke de uitvaart dekt bent u er zeker van dat uw uitvaart geheel betaald zal worden.

Fiscaal voordeel
En dan is er nog het fiscaal voordeel waardoor veel mensen besluiten voor een Nuvema uitvaartdeposito te gaan. Het geld wat vast staat in een Nuvema uitvaartdeposito, is tot een bepaald bedrag vrijgesteld van inkomstenbelasting in box 3 en wordt dus niet als vermogen belast. Ieder jaar bepaald de Belastingdienst hoe hoog dit bedrag mag zijn. Mocht u opgenomen worden in een zorginstelling dan betaalt u meestal een eigen bijdrage. Deze is gebaseerd op uw eigen vermogen. Zodra u een deel van uw vermogen in een uitvaartdeposito stort, wordt uw vermogen voor de berekening van deze eigen bijdrage lager. U kunt op deze manier uw eigen bijdrage verlagen.

Nuvema kostencalculator

Op de website van Nuvema uitvaartverzekering kunt u zelf uitrekenen hoeveel uw begrafenis of crematie ongeveer gaat kosten. Aan de hand van de kosten voor uw uitvaart zal uw premie berekend worden. Nuvema zal u gedurende de looptijd van de uitvaartverzekering op de hoogte houden van prijsstijgingen zodat u uw premie hierop kunt aanpassen waardoor de uitvaartverzekering altijd dekkend blijft.

Bron: Nuvema.nl