Nuvema uitvaartverzekeringen

NuvemaHet regelen van een uitvaartverzekering is zeer goed mogelijk bij Nuvema. Dit is immers de afkorting voor Nederlandse Uitvaartverzekeringsmaatschappij. Er kan dus gesteld worden dat het verzekeren van de uitvaart en andere vormen van overdracht een specialisme van deze verzekeraar is. Het bedrijf biedt dan ook een flink aantal verschillende vormen van deze verzekeringen aan. Meer zelfs dan de meeste concurrenten doen. Daarmee onderscheidt het zich doordat het beter maatwerk lijkt te kunnen leveren. Om dit beter te kunnen begrijpen is het goed om meer informatie hierover te hebben. U kunt dat op deze plek vinden.

Waarom een uitvaartverzekering?

Uw uitvaart maakt u zelf niet meer mee. Dit betekent echter niet dat u hier verder geen aandacht aan hoeft te besteden. Sterker nog, het is zeer sterk aan te raden om te zorgen dat alle zaken die betrekking hebben op een uitvaart vooraf in orde te maken. Hiermee kunt u zorgen dat de last niet op uw geliefden komt te liggen. U kunt het overgrote deel van de uitvaart vooraf laten vastleggen. Hiervoor zijn uitvaartverzekeringen bestemd. Dit is geen verplichte verzekering. Het is immers zo dat iedereen dit zelf mag bepalen. Toch neemt vrijwel iedere ingezetene van Nederland geen risico en laat zich verzekeren.

Veel verschillen

Een uitvaartverzekering is er in vele vormen en er zijn zeer veel verzekeringsmaatschappijen die de verzekering in een bepaalde vorm in het aanbod hebben. Dit maakt het niet gemakkelijk om een goede keuze te maken. Er is immers zoveel aanbod, het kan zijn dat u daardoor niet meer goed kunt inschatten welke verzekering het best op uw wensen aansluit. Ook Nuvema onderscheidt een aantal verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Deze hebben bijvoorbeeld betrekking op de vorm waarin de uitvaart zal worden georganiseerd en van de kosten en de verplichtingen die hierbij komen kijken. Dit maakt dat er meerdere mogelijkheden zijn om te kiezen.

Vind een uitvaartverzekering

De crematieverzekering

Een specifieke verzekering van Nuvema, die niet veel bij andere verzekeraars terug te vinden is, is de crematieverzekering. Zoals de naam van deze verzekering al doet vermoeden heeft deze vooral betrekking op crematies. Dit betekent dat u vooraf zelf moet bepalen of u gecremeerd wilt worden. Wanneer dit niet het geval is, spreekt het immers voor zich dat u geen baat heeft bij deze specifieke verzekering. In dat geval bent u misschien beter af met de zogenaamde begrafenisverzekering. Wilt u wel gecremeerd worden, dan vindt u in deze verzekering een uitgebreid pakket aan mogelijkheden. Bijvoorbeeld de vrije keus van uitvaartverzorger.

De begrafenisverzekering

Zoals de crematieverzekering zich richt op crematies doet de begrafenisverzekering dat vanzelfsprekend op begrafenissen. Er kunnen dan specifieke wensen met betrekking tot de begrafenis worden vastgelegd zodat de kosten hiervoor gedekt kunnen worden. Dit is namelijk het belangrijkste aspect van een verzekering. Er zijn verschillende vormen hierin te onderscheiden. Zo is er bijvoorbeeld een vorm waarbij alle diensten zijn vastgelegd. Ook is er een vorm waarbij de bedragen die nodig zijn om de kosten te dekken worden uitgekeerd. Uw nabestaanden kunnen de begrafenis naar eigen inzicht voor u verzorgen. De prijs wordt gedekt door het bedrag dat u opzij had gezet.

De noodzaak van een verzekering

Hoewel een uitvaartverzekering in geen enkele vorm verplicht is, neemt u toch een groot risico door er geen één af te sluiten. Het verzorgen van een uitvaart is immers geen koopje. U moet al snel rekenen op minimaal zesduizend euro voor de meest kleinschalige uitvaart. De wat grotere uitvaarten lopen al snel op tot tienduizend euro of meer. Wanneer uw nabestaanden dit zelf moeten ophoesten, dan is dat dus een flink bedrag. Dit is misschien zelfs helemaal niet mogelijk. Daarom moet u deze problemen zien te voorkomen en met het afsluiten van een crematie- of een begrafenisverzekering is dit mogelijk.

De uitvaartdeposito

Nuvema biedt ook een alternatieve vorm aan. Dit noemt men het uitvaartdeposito. Dit is een vorm voor mensen die niet, of heel moeilijk, te verzekeren zijn. Er zijn namelijk mensen waarbij het overlijden een dermate groot risico vormt dat de verzekering vrijwel zeker uitgekeerd zal moeten worden. Dit willen de maatschappijen natuurlijk voorkomen. Het gaat bijvoorbeeld vaak om oude mensen die over willen stappen naar een andere verzekeraar, maar dit niet kunnen vanwege hun leeftijd. Zelfs wanneer zij de premies zouden kunnen betalen uit het eigen opgebouwde vermogen. Een uitvaartdeposito kan hier uitkomst in bieden.

Hoe werkt een uitvaartdeposito?

Bij deze vorm van verzekeren betaalt u geen periodieke premies. U stort het gehele bedrag dat u voor de uitvaart reserveert in één keer en zet het opzij. Wanneer u, of degene waarvoor het is afgesloten komt te overlijden wordt het bedrag uitgekeerd om de rekeningen voor de uitvaart te kunnen betalen. Omdat u het geld opzij zet ontvangt u hier rente over. Die krijgt u jaarlijks bijgeschreven bij uw depositobedrag totdat u het geld nodig heeft en laat uitkeren. Het is dus niet geheel hetzelfde als een uitvaartverzekering. U betaalt immers geen premies meer bij deze vorm.

Nog meer vormen

Er zijn bij Nuvema nog meer vormen te onderscheiden. Zo is er bijvoorbeeld de natura uitvaartverzekering. Ook is er de koopsom uitvaartverzekering. Al deze vormen zijn enigszins verschillend. U kunt dus aan de hand van uw wensen bepalen wat er bij u past. Ook uw leeftijd kan hierin dus een rol spelen. Het is overigens wel zo dat er altijd veranderingen mogelijk zijn. Het kan immers best zijn dat u na enige tijd denkt dat een andere vorm beter bij u past. Dit is heel normaal. Ieder mens verandert immers gedurende zijn levensduur. Nieuwe inzichten kunnen tot nieuwe wensen leiden.

Verzekeren bij Nuvema

Er kunnen dus vele redenen zijn om u bij Nuvema te verzekeren met betrekking tot uw uitvaart. Voor u echter een vorm kiest is het belangrijk dat u een vergelijking trekt tussen de verschillende mogelijkheden. Niet alleen die van Nuvema, maar ook die van concurrenten. Zo heeft u snel duidelijk wat er allemaal voor u mogelijk is en wat de kosten zijn die hieraan verbonden zijn. Een goede uitvaart is immers belangrijk, maar een gunstige premie is minstens zo interessant zolang u nog in leven bent. Zoek dit daarom dan ook goed uit om niet voor verrassingen te staan.

Vind een uitvaartverzekering