Crematieverzekering

Bent u op zoek naar een crematieverzekering? Als u een normale uitvaartverzekering afsluit dan kunt u deze gebruiken voor uw begrafenis of crematie, bij een crematieverzekering is het eigenlijk hetzelfde alleen is de crematieverzekering bij sommige verzekeraars alleen te gebruiken voor uw crematie.

Als u eenmaal een crematieverzekering afsluit dan kunt u deze uitvaartverzekering niet gebruiken om uw begrafenis mee te bekostigen, maar dit geldt weer niet bij alle verzekeraars.

U moet dus voordat u een crematieverzekering af gaat sluiten goed de voorwaarden door lezen, want bij de ene verzekeraar verzekerd u hiermee alleen een crematie terwijl u bij een andere verzekeraar gewoon een uitvaartverzekering afsluit en is dus alleen de benaming van de verzekering anders.

Crematieverzekering

Wat is een crematieverzekering?

Een crematieverzekering is bedoeld om de kosten van uw crematie mee te verzekeren. Bij de meeste verzekeraars is er geen keuze uit een begrafenisverzekering of een crematieverzekering, maar er zijn wel verzekeraars die u deze keuze wel laten maken en dit komt dan voor bij de natura polis.

Over het algemeen is een begrafenis duurder dan een crematie dit is dus ook de reden dat als u een crematieverzekering heeft afgesloten u hiermee niet een begrafenis mee kunt bekostigen. De crematieverzekering is dan ook goedkoper dan een begrafenisverzekering.

Crematieverzekering vs uitvaartverzekering

Wilt u een crematieverzekering of een uitvaartverzekering afsluiten? Bij verschillende verzekeraars maakt het niets uit welke benaming de verzekering om de kosten van uw uitvaart te dekken heet.

U zult dus bij het afsluiten van een crematieverzekering of uitvaartverzekering altijd de voorwaarden goed moeten doorlezen om er achter te komen welke verzekering u het beste kunt afsluiten.

Als u online een crematieverzekering wilt afsluiten dan zult u zien dat u bij dezelfde websites uitkomt waar u ook een gewone uitvaartverzekering kunt afsluiten, dit omdat niet iedere verzekeraar onderscheidt, maakt tussen een crematieverzekering en de gewone uitvaartverzekering.

Crematieverzekeringen vergelijken

Ook bij het afsluiten van een crematieverzekering zult u moeten vergelijken om zo de crematieverzekering te vinden welke aan uw wensen voldoet. Let hierbij goed op de voorwaarden van de desbetreffende verzekering en niet geheel onbelangrijk wat de premie is welke u moet betalen en ook tot wanneer u deze premie moet betalen.

Veelgestelde vragen crematieverzekering

Wat is een crematieverzekering?

Een crematieverzekering is een verzekering waarmee de kosten van een crematie worden gedekt. Een crematieverzekering wordt ook een uitvaartverzekering genoemd.

Wat kost een crematie?

De kosten van een crematie zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. De gemiddelde kosten liggen tussen de € 6.500 en € 11.000.

Crematieverzekering vergelijken

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m