Alle uitvaartverzekeraars

In Nederland kan men kiezen uit verschillende uitvaartverzekeraars. Er zijn verzekeraars die meerdere verzekeringen aanbieden, maar er zijn ook verzekeraars welke enkel en alleen een uitvaartverzekering aanbieden. Misschien staat u voor de keuze om een uitvaartverzekering uit te zoeken. Dit kunt u op basis van verschillende mogelijkheden doen.

Het zal voor een groot deel afhangen van de wensen die u stelt aan uw uitvaart, maar waarschijnlijk zijn de premiekosten ook een belangrijke factor. Verder kunnen ook de voorwaarden van elkaar verschillen, kijk hier dus ook altijd goed naar wanneer u een keuze maakt voor een uitvaartverzekering. Hoogstwaarschijnlijk wordt dit een langlopende verzekering en in die periode kan er veel veranderen. Niet alleen in uw levensomstandigheden, maar wellicht ook in uw wensen.

Monuta

Monuta is uitsluitend gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen. Monuta is een van de grootste spelers op de markt en bestaat al sinds 1923. Het hoofdkantoor zit in Apeldoorn en de naam komt voort uit het latijnse Mors Ianua Vita, dit staat voor ‘De dood is de poort van het leven’. De website van Monuta is erg toegankelijk en gebruiksvriendelijk. Monuta biedt uitvaartverzekeringen in natura maar ook kapitaal verzekeringen of een combinatie hiervan.
Er staat veel informatie over de verzekeringen en de algemene voorwaarden op de website. Maar hier is het ook erg gemakkelijk om de premie te berekenen op basis van uw wensen.

Zo is er een handig hulpmiddel waarbij er uitgebreid vragen gesteld worden over hoe u over uw uitvaart denkt. Zo wordt gevraagd of u gecremeerd of begraven wilt worden, wat voor soort kist u wenst, wat voor soort rouwdienst u wenst en zelfs aan de bloemen is gedacht. Op basis daarvan wordt er een grove schatting gemaakt van de totale kosten, na het ingeven van uw geboortedatum wordt er een maandelijkse premie berekend. U krijgt dan de keuze of u dit als kapitaal verzekering, natura verzekering of als combinatie van beide wilt investeren.

DELA

DELA is een erg grote speler op de markt. Een groot deel van het bedrijf is gericht op de uitvaartverzekeringen, maar daarnaast is het ook mogelijk om hier als consument een overlijdensrisicoverzekering of een spaarverzekering af te sluiten. Het hoofdkantoor van DELA bevindt zich in Eindhoven en het bedrijf bestaat sinds 1937. DELA is ook actief op de Belgische markt. De naam DELA komt voort uit de term ‘Draagt Elkanders Lasten’. Ook DELA biedt de mogelijkheid tussen een natura verzekering en een kapitaal verzekering of een combinatie van beide.

Drie miljoen leden
DELA heeft ruim drie miljoen leden en is een coöperatie. Dit betekend dat zij de winst met hun leden delen. Dit doen zij niet in de vorm van geld overmaken, maar door de premiestijging welke jaarlijks nodig is vanwege de toenemende kosten van een uitvaart niet of nauwelijks aan te passen.

Een uitvaartverzekering is gemakkelijk online af te sluiten op basis van uw wensen en leeftijd wordt de maandelijkse premie berekend. Daarnaast is de premie ook afhankelijk van uw gezondheid. Bij het afsluiten van de verzekering worden vragen over uw gezondheid gesteld en deze kunnen leiden tot een verhoogde premie of zelfs weigering van de verzekering. Heeft u een DELA uitvaartverzekering en veranderen er zaken of wensen dan kunt u deze gemakkelijk online aanpassen. Ook biedt DELA de mogelijkheid om wachtwoorden op te slaan in de online kluis, zodat deze worden vrijgegeven aan uw nabestaande na uw overlijden, zodat zij gemakkelijk ook online uw accounts kunnen stopzetten.

Yarden

Yarden is wellicht vooral bekend vanwege de reclamespotjes op televisie. Door hierin gebruik te maken van bekende Nederlanders ontvingen zij in 2015 al de Loden Leeuw en ook met Ali B zijn ze in 2017 opnieuw genomineerd. Yarden is een relatief nieuwe uitvaartorganisatie en uitvaartverzekeraar in Nederland. Het bedrijf is ontstaan in 2001, maar is ondertussen een van de grootste spelers op de markt.

Volledige keuze vrijheid en een persoonlijke aanpak
Yarden kenmerkt zich door volledige keuze vrijheid en een persoonlijke aanpak. Dit is ook terug te zien in het imago waarin verschillende culturen worden belicht en ook de verschillen in uitvaart die bij deze verschillende culturen komen kijken. Ook biedt Yarden de mogelijkheid voor een natura verzekering of kapitaal verzekering of een combinatie van beide. Uniek hierbij is dat de verhouding tussen natura en kapitaal volledig aan de keuze van de klant is en dit dus geen vaste pakketten betreft.

Ardanta

Ook Ardanta is een uitvaartverzekeraar in Nederland. Dit is een kleine speler en wellicht ook minder bekend, maar valt onder het vele grotere ASR verzekeringen, bij ASR verzekeringen kunnen diverse andere verzekeringen worden afgesloten. Ardanta wil zich onderscheiden door open en eerlijkheid te zijn en daarnaast door voornamelijk ondersteuning te bieden aan uw nabestaanden. Het is mogelijk om online alle wijzigingen door te geven, het is een praktische website zonder poespas.

Nuvema

Nuvema behoort tot een van de grote uitvaartverzekeraars van Nederland. Oorspronkelijk is het bedrijf in 1949 opgericht in Groningen, maar vandaag de dag ligt de hoofdvestiging in Baarn. In tegenstelling tot andere grotere spelers in de uitvaartverzekeringsbranche in Nederland biedt Nuvema enkel natura verzekeringen aan. Dit betekend dat het bedrag wat ter beschikking komt wanneer u komt te overlijden ook daadwerkelijk alleen aan uw uitvaart besteed mag worden. Dit is in combinatie met een dienstenpakket.

Andere uitvaartverzekeringen

Natuurlijk zijn er nog meerdere uitvaartverzekeringen in Nederland. Zo is er bijvoorbeeld ook nog klaverblad, Twenthe uitvaartverzekering en nog andere welke ook vaak andere soorten verzekeringen aanbieden. Bij het afsluiten van een verzekering is het belangrijk dat u goed voor ogen heeft wat u verzekerd wilt hebben en wat uw wensen zijn voor uw uitvaart.

Houdt er natuurlijk ook rekening mee dat in de loop der jaren zaken kunnen veranderen en uw voorkeuren kunnen wijzigen. Kijk dus ook goed naar de algemene voorwaarden van de verzekeraars om na te gaan of het ook mogelijk is om te wijzigen, indien u dit wenst. Kies niet per definitie voor de goedkoopste premie, want het gaat erom dat u verzekerd bent van een onbezorgd en waardig afscheid.

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.200

Leeftijd

30 jarige

9,58 p/m

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m