Naturapolis of kapitaaldekking?

De uitvaartverzekering is een polis die de kosten van de uitvaart dekt. In natura om de verzekeraar de uitvaart te laten verzorgen of in kapitaal om de nabestaanden hiervoor een geldbedrag in handen te geven.

De uitvaartverzekering is een bijzondere, omdat we die allemaal hoe dan ook zullen gebruiken. We komen allemaal een keer te overlijden, anders dan bij een autoverzekering die we nooit nodig hebben als we voorzichtig rijden. Vandaar dat de uitvaartverzekering op een iets andere manier in elkaar zit. Het is de moeite waard om de polis op relatief jonge leeftijd af te sluiten, door allereerst de natura uitvaartverzekering en de kapitaal uitvaartverzekering met elkaar te vergelijken.

Waarom een uitvaartverzekering?

Voordat u de vraag ‘wat is een uitvaartverzekering’ kunt beantwoorden is het verstandig om na te denken waarom die van belang is. Zoals aangegeven komen we allemaal een keer te overlijden, dus moeten we de kosten van onze uitvaart betalen. Indien we daar geen verzekering voor afsluiten komt dit op het bordje van de nabestaanden terecht. Zij krijgen de emotionele klap te verwerken en dienen vervolgens de kosten voor uw uitvaart te betalen.

Een gemiddelde uitvaart kost vandaag de dag €7.000 – €10.000 en dat wordt ieder jaar als het gevolg van de inflatie een beetje duurder. Dat zijn bedragen die nabestaanden niet zomaar hebben liggen. Het is daarom verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. U kunt daarmee voorkomen dat zij die kosten moeten betalen. In plaats daarvan gebruikt u de jaren vanaf nu om iedere maand of ieder jaar een beetje premie te betalen, waarmee u er uiteindelijk voor zorgt dat de verzekeraar de kosten kan dekken of een kapitaal kan uitkeren.

Natura en kapitaal uitvaartverzekeringen

We onderscheiden twee soorten uitvaartverzekeringen:

Prima dekking

De beide uitvaartverzekeringen kunnen zorgen voor een prima dekking, daar zit het verschil niet in. Het gaat om de manier waarop de verzekeraar ervoor zal zorgen dat de kosten voor de uitvaart gedekt zijn. In het geval van een naturapolis spreekt u met de verzekeraar af hoe de uitvaart eruit dient te gaan zien. De verzekeraar zorgt er bij uw overlijden voor dat er samen met de uitvaartverzorger een waardige uitvaart plaatsvindt, op basis van uw wensen. Het grote voordeel? Uw nabestaanden hebben daar geen omkijken naar.

U kunt als alternatief een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten. In dat geval keert de verzekeraar bij uw overlijden het opgebouwde kapitaal uit, dit krijgen de nabestaanden in handen. Zij kunnen dit geld gebruiken om de uitvaart in samenspraak met de uitvaartverzorger te organiseren. In de beide gevallen is het de uitvaartverzorger die ervoor zorgt dat u een waardige uitvaart zal krijgen, de ene keer met de verzekeraar en de andere keer met uw nabestaanden.

Tip: kiest u voor een kapitaal uitvaartverzekering? Zorg er dan voor dat uw nabestaanden uw uitvaartwensen kennen of stel daarvoor een testament op.

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.200

Leeftijd

30 jarige

9,58 p/m

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m