Duurzame uitvaart

Duurzaamheid is iets waar steeds meer mensen zich mee bezig houden. Zowel tijdens het leven als met het regelen van de uitvaart. De duurzame uitvaart of ook wel milieuvriendelijke uitvaart is dan ook iets wat steeds vaker wordt toegepast. Bij een duurzame uitvaart wordt het milieu zo veel mogelijk ontzien. Verschillende uitvaartverzekeraars bieden inmiddels al duurzame uitvaartverzekeringen aan.

Duurzame uitvaartverzekering

Wilt u een duurzame uitvaart? U kunt tegenwoordig bij verschillende verzekeraars terecht als u een groene uitvaart wenst. Wat is een groene uitvaart? Bij een groene of ook wel duurzame uitvaart rijden er bijvoorbeeld elektrische auto’s in de rouwstoet, is de grafsteen en de kist gemaakt van duurzame materialen. Ook het drukwerk kan op gerecycled papier gedrukt worden. Hierbij ontziet u tijdens uw uitvaart het milieu zo veel mogelijk. U kunt ook begraven worden op een speciale natuurbegraafplaats. DELA en Monuta hebben een natuurbegraafplaats waar u op een duurzame manier begraven kunt worden.

Als u een duurzame uitvaart wenst dan is de kist gemaakt van FSC-hout uit de bossen van Staatsbosbeheer. De bekleding van de kist is van ongebleekt katoen en het kussentje zal gevuld zijn met maïsvlokken. Voor elke kist zal Staatsbosbeheer een boom terug planten. De nabestaanden ontvangen een certificaat als bewijs. Staatsbosbeheer krijgt van Monuta voor elke geleverde groene uitvaartkist een bedrag van € 50,- voor het beheer van de natuur.

Kosten groene uitvaartverzekering

De prijs voor een duurzame uitvaartverzekering hoeft niet duurder te zijn dan een reguliere uitvaartverzekering. De duurzame elementen zijn niet per se duurder dan de reguliere producten voor uw uitvaart. Bij het afsluiten van een groene uitvaartverzekering zult u ook hier weer de verzekeraars met elkaar moeten vergelijken.

Natuurbegraafplaatsen

In Nederland zijn enkele natuurbegraafplaatsen waar u begraven kunt worden op een duurzame manier. Geheel in de stijl van de duurzame uitvaart zal alles wat met de uitvaart te maken heeft het milieu zo veel mogelijk ontzien. Op een natuurbegraafplaats gelden andere regels dan op een reguliere begraafplaats. Zo mogen er bijvoorbeeld alleen snijbloemen op het graf gelegd worden en deze moeten ook na enkele weken weer worden verwijderd. Er mogen geen fotolijstjes bij het graf neergezet worden en zo zijn er nog bepaalde regels. Als u meer informatie wilt dan kunt u informatie opvragen bij de uitvaartverzekeraar welke een duurzame uitvaart aanbiedt.

Ook interessant

Premie uitvaartverzekering niet betalen Premie uitvaartverzekering niet betalen Het kan iedereen overkomen, u heeft extra kosten en daardoor blijven er enkele rekeningen onbetaald liggen. D...
Wat doet een uitvaartverzekering precies? Wat is een uitvaartverzekering? Wat is een uitvaartverzekering? Uitvaartverzekeringen kennen we in verschillende soorten en maten. U zal ongetwijfeld...
Hoe lang betalen voor uitvaartverzekering? Moet u levenslang betalen voor uw uitvaartverzekering? Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan gaat u daar premie voor betalen. Er zit een v...