Dubbele uitvaartverzekering

Als u een tweede uitvaartverzekering afsluit dan zult u er op moeten letten dat u geen dubbele uitvaartverzekering af gaat sluiten. U wilt zich natuurlijk niet twee keer voor dezelfde producten en diensten verzekeren. U zou een dubbele uitvaartverzekering af kunnen sluiten als u kiest voor de natura uitvaartverzekering, bij de kapitaalverzekering is een dubbele uitvaartverzekering afsluiten niet mogelijk.

Dit komt omdat er bij een kapitaalverzekering geld uitgekeerd wordt aan uw nabestaanden waarmee uw uitvaart bekostigd kan worden. Bij de natura uitvaartverzekering worden producten en diensten uitgekeerd en als u hiervoor dubbel verzekerd bent dan betaald u dus voor iets wat u al verzekerd heeft.

Tweede uitvaartverzekering

Het kan voor u voordeliger zijn om een tweede uitvaartverzekering af te sluiten in plaats van bijverzekeren. Dit kan ook de reden zijn dat mensen een tweede uitvaartverzekering afsluiten maar als u dit doet moet u er wel op letten dat beide verzekeringen elkaar niet overlappen.

U kunt dus het beste even kijken wat het zou kosten om extra diensten of producten bij te verzekeren en wat het zou kosten als u een extra kapitaalverzekering zou afsluiten. Want zoals u zult begrijpen heeft u er niets aan om producten en diensten dubbel te verzekeren wel zou een extra geldbedrag van pas komen om uw uitvaart mee te bekostigen.

Kapitaal polis

Met een kapitaal polis heeft u meerdere opties, u zou het uit te keren geldbedrag kunnen laten verhogen nadat u bent overleden, dit wordt ook wel bijverzekeren genoemd. U kunt ook een extra kapitaalverzekering afsluiten zodat er meer geld zal worden uitgekeerd, maar u zou ook kunnen kiezen om een extra natura verzekering af te sluiten zodat de producten en diensten gedekt worden met de natura verzekering en de extra uitvaartwensen betaald worden via het geldbedrag van de kapitaalverzekering.

Als u al een kapitaalverzekering had afgesloten en er dus nog één bij wilt afsluiten dan zullen deze elkaar nooit overlappen aangezien er een geldbedrag zal worden uitgekeerd.