Dubbele uitvaartverzekering

Het kan voorkomen dat u niet meer weet dat u al een uitvaartverzekering heeft afgesloten en daarom een tweede uitvaartverzekering afsluit. Of u sluit bewust een dubbele uitvaartverzekering af omdat de lopende verzekering niet aan uw wensen voldoet of uw uitvaart niet geheel zal dekken.

Als u een tweede uitvaartverzekering afsluit dan zult u de uitkering moeten controleren. U wilt zich natuurlijk niet twee keer voor dezelfde producten en diensten verzekeren en daardoor onnodig meer premie betalen.

Dubbele uitvaartverzekering

U zou een dubbele uitvaartverzekering af kunnen sluiten als u kiest voor de natura uitvaartverzekering. Bij de kapitaalverzekering is een dubbele uitvaartverzekering afsluiten niet altijd nodig omdat u het verzekerde bedrag kunt verhogen.

Dit komt omdat er bij een kapitaalverzekering geld uitgekeerd wordt aan uw nabestaanden waarmee uw uitvaart bekostigd kan worden. Bij de natura uitvaartverzekering worden producten en diensten uitgekeerd en als u hiervoor dubbel verzekerd bent dan betaald u dus voor iets wat u al verzekerd heeft.

Lopende polissen

Als u een uitvaartverzekering afsluit is het verstandig om eerst te controleren of er niet al een verzekering loopt die de kosten voor uw uitvaart dekt. Mogelijk hebben uw ouders vroeger een uitvaartverzekering voor u afgesloten. Als er al een verzekering is afgesloten dan heeft u mogelijk geen nieuwe nodig. U moet wel nakijken of de lopende uitvaartpolis de kosten van de uitvaart geheel zal dekken.

De kosten van een uitvaart zijn in de loop der tijd gestegen en als er ooit een kapitaal verzekering is afgesloten voor een bepaald bedrag dan zal deze mogelijk niet dekkend zijn.

Als de polis niet dekkend is dan kunt u zich bijverzekeren, dus meer premie betalen om de verzekering alsnog dekkend te maken, maar u kunt ook een tweede uitvaartverzekering afsluiten.

Tweede uitvaartverzekering

Het kan voor u voordeliger zijn om een tweede uitvaartverzekering af te sluiten in plaats van bijverzekeren. Maar als u dit doet moet u er wel op letten dat beide verzekeringen elkaar niet overlappen.

Want zoals u zult begrijpen heeft u er niets aan om producten en diensten dubbel te verzekeren, wel zou een extra geldbedrag van pas komen om uw uitvaart mee te bekostigen.

U kunt dus het beste even kijken wat het zou kosten om extra diensten of producten bij te verzekeren en wat het zou kosten als u een extra kapitaalverzekering zou afsluiten.

Reden voor een dubbele uitvaartverzekering

Een reden om bewust een dubbele uitvaartverzekering af te sluiten kan zijn dat u de lopende uitvaartverzekering premievrij heeft gemaakt. U bent dan bijvoorbeeld niet tevreden met de uitvaartverzekeraar, maar u wilt de uitvaartpolis niet afkopen omdat dit ongunstig is.

Door de uitvaartverzekering premievrij te maken betaalt u geen premie meer maar u heeft wel recht op de uitkering. Doordat u geen premie meer gaat betalen zal de polis niet worden geïndexeerd waardoor u onderverzekerd zult raken en het uit te keren bedrag niet dekkend zal zijn voor de uitvaart.

In dit geval sluit u een extra uitvaartverzekering af waardoor u toch voldoende verzekerd bent.

Kapitaal polis

Met een kapitaal polis heeft u meerdere opties:

  • U zou het te verzekeren geldbedrag kunnen laten verhogen, dit wordt ook wel bijverzekeren genoemd.
  • U kunt ook een extra kapitaalverzekering afsluiten zodat er meer geld zal worden uitgekeerd.
  • U zou ook kunnen kiezen om een extra natura verzekering af te sluiten zodat de producten en diensten gedekt worden met de natura verzekering en de extra uitvaartwensen betaald worden via het uit te keren geldbedrag van de kapitaalverzekering.

Dubbele dekking

U moet voorkomen dat u bij het afsluiten van een extra uitvaartverzekering een dubbele dekking krijgt. Dit kan alleen bij de natura uitvaartverzekering gebeuren. U heeft er niets aan om twee keer zoveel rouwauto’s en rouwkaarten te ontvangen.

Als u al een kapitaalverzekering had afgesloten en er dus nog één bij wilt afsluiten dan zullen deze elkaar nooit overlappen aangezien er een geldbedrag zal worden uitgekeerd. Dit bedrag wordt bij een extra verzekering hoger waardoor er ruimte is voor extra producten en diensten voor uw uitvaart.