Budget uitvaart

Een budget uitvaart of goedkope uitvaart wat is dat precies? Wilt u een goedkope begrafenis of crematie? De kosten voor een begrafenis en crematie zijn de laatste jaren behoorlijk gestegen en de verwachting is dat de kosten ieder jaar met 3.5% tot 4.5% zullen stijgen.

Wij kunnen ons voorstellen dat u wilt besparen op uw uitvaart en daarvoor een goedkope uitvaartverzekering wilt afsluiten.

Bij een goedkope uitvaart is zoals de naam al doet vermoeden alles een stuk voordeliger, maar ook soberder dan bij een gebruikelijke uitvaart.

Budget uitvaart

Budget uitvaart

Bij een budget uitvaart zal de persoonlijke begeleiding hetzelfde zijn als bij een normale uitvaart, alleen zullen de producten en diensten minder kostbaar zijn.

Bij een budget uitvaart zal er bijvoorbeeld geen rouwadvertentie geplaatst worden in een landelijke krant en zal er geen inspraak zijn in de dag en tijd van de uitvaart. Er zal worden bezuinigd op het vervoer tijdens de uitvaart en op de catering na de begrafenis of crematie.

Ook kan het zo zijn bij een budget uitvaart dat het opbaren van de overledene en de aula plechtigheid achterwege gelaten worden, dit zijn namelijk behoorlijk hoge kostenposten en door deze te schrappen kan de uitvaart een stuk goedkoper.

In sommige gevallen komt de uitvaartverzorger niet bij de nabestaanden thuis, maar de uitvaart zal telefonisch besproken worden. U moet zich dus afvragen of u in de periode van rouw voor uw nabestaanden, een budget uitvaart zou willen.

Laat een goedkope uitvaart nooit ten kosten gaan van uw uitvaartwensen.

Een budget uitvaartverzekering afsluiten

Als u een budget uitvaartverzekering wilt afsluiten dan zult u de verschillende uitvaartverzekeringen moeten vergelijken om zo een goedkope uitvaartverzekering te vinden. Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig rond de €8.000,-. En deze kosten zullen alleen maar stijgen.

Een budget uitvaart is er al vanaf ruim €1100,-. Als u een goedkopere uitvaart wilt dan zult u minder premie betalen, maar ook de producten en diensten welke u bij uw uitvaart geleverd zult krijgen zijn goedkoper dan bij een uitgebreide uitvaart.

Low budget uitvaartverzekering afsluiten
Bij een goedkope uitvaart hoort een low budget uitvaartverzekering, het verzekerd bedrag van deze verzekering is stukken lager dan die van andere uitvaartverzekeringen. Als u echt op de kosten wilt besparen dan is de budgetverzekering een goede optie, maar als u uitgebreidere persoonlijke wensen heeft dan zult u al snel een wat duurdere uitvaartverzekering moeten afsluiten.

Als u een budget uitvaartverzekering wilt afsluiten dan zult u eerst uw persoonlijke wensen op papier moeten zetten, als namelijk blijkt dat uw veel uitvaartwensen heeft dan komt u niet in aanmerking voor een goedkope uitvaart. Maar ook als u een gebruikelijke uitvaartverzekering afsluit dan kunt u flink besparen op de kosten van uw uitvaart en u zult zien dat u dan een lagere premie zult betalen.

U moet er wel rekening mee houden dat als u bezuinigd op de hoogte van het verzekerd bedrag u mogelijk onderverzekerd bent en dat uw nabestaanden zullen moeten opdraaien voor de extra kosten van uw uitvaart.

Er zijn enkele verzekeraars waar het mogelijk is om een budget uitvaartverzekering af te sluiten en ook bij een budget uitvaart zullen de wensen van de overledene uitgevoerd worden met alle aandacht en respect.