7 Tips voor het afsluiten uitvaartverzekering

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is niet iets waar de meeste mensen dagelijks aan denken. Toch willen wij u 7 tips geven die het afsluiten van een uitvaartverzekering een stuk makkelijker maken. Het is natuurlijk een stuk eenvoudiger als u weet welke uitvaartverzekering u moet afsluiten en ook wat deze verzekering zal dekken.

Oriënteer u bij het afsluiten

Ga vooral niet overhaast te werk als u een uitvaartverzekering wilt gaan afsluiten. Normaal gesproken sluit u een dergelijk verzekering maar eenmaal in uw leven af. Het is daarom belangrijk om de juiste uitvaartverzekering af te sluiten. U moet hierbij denken aan de voor u juiste verzekeraar maar ook het type uitvaartverzekering speelt hierbij een belangrijke rol. Welke verzekering u ook wilt gaan afsluiten, probeer vooraf duidelijk te maken wat de wensen zijn met betrekking tot uw uitvaart. Dit maakt het afsluiten van de juiste verzekering er zoveel makkelijker op.

Maak een uitvaartchecklist

Zoals we hierboven al schreven is het op papier zetten van uw wensen een belangrijk onderdeel bij het afsluiten van de uitvaartverzekering. En de checklist kan ook gebruikt worden door uw nabestaanden. Deze kunnen de checklist gebruiken om op deze manier al uw uitvaartwensen in vervulling te laten gaan. In deze uitvaartchecklist kunt u bijvoorbeeld neerzetten wie u op uw uitvaart uitgenodigd wilt hebben, welke muziek u gedraaid zou willen hebben en wat er geserveerd dient te worden na uw uitvaart. En zo zijn er nog vele punten welke u kunt vastleggen in deze checklist. Er zijn ook uitvaartverzekeraars waar u dergelijke wensen online kunt vastleggen.

De polisvoorwaarden

Aan de polisvoorwaarden moet u zeker de nodige aandacht schenken. In de polisvoorwaarden staat precies beschreven waar u voor verzekerd bent. Uw rechten en plichten zijn erin beschreven, net zoals de rechten en plichten van de verzekeraar richting u. Als u kinderen heeft dan is het raadzaam om te kijken of en tot welke leeftijd de kinderen gratis zijn meeverzekerd op uw uitvaartpolis.

Type uitvaartverzekering

Aan de hand van uw uitvaartwensen kunt u beslissen welk type uitvaartverzekering u kunt afsluiten.

Natura uitvaartverzekering

Bent u iemand die alle producten en diensten verzekerd wilt hebben en dat alles voor uw uitvaart verzorgd wordt door de verzekeraar? Dan is de natura uitvaartverzekering iets voor u. Uw nabestaanden hebben bij de natura verzekering het minst te regelen. De uitvaartverzorger zal samen met de nabestaanden overleggen hoe uw uitvaart eruit moet komen te zien en zal dit gaan regelen.

Kapitaal uitvaartverzekering

Als u een kapitaal wilt laten uitkeren aan de nabestaanden om uw uitvaart mee te laten regelen, dan is de kapitaal uitvaartverzekering uw verzekering. Het kapitaal zal nadat de verzekerde komt te overlijden worden uitgekeerd aan de nabestaanden. Deze zijn overigens niet verplicht hier uw uitvaart mee te regelen. Maar normaal gesproken zal er met het vrijgekomen kapitaal een uitvaartverzorger worden gehuurd en samen met deze persoon zal de uitvaart verzorgd worden. Het voordeel is dat u niet aan de vaste producten en diensten vastzit.

Uitvaartverzekering vergelijken

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar vergelijk de uitvaartverzekeringen met elkaar. Het kan u ten eerste geld besparen maar ook de voorwaarden verschillen per verzekeraar. En wat voor de ene persoon de ideale uitvaartverzekering is dat hoeft voor de ander weer niet zo te zijn. Een uitvaartverzekering is per persoon verschillend. Uw leeftijd en uw wensen spelen namelijk een grote rol bij de uitvaartverzekering van uw keuze.

Het maakt namelijk een verschil of dat u 25 jaar bent en een uitvaartverzekering wilt afsluiten, of dat u op hoge leeftijd een uitvaartverzekering wilt afsluiten.

Buiten het verschil in premie zult u ook met andere voorwaarden te maken krijgen op hogere leeftijd. Het kan zelfs zo zijn dat u niet meer geaccepteerd zal worden bij de desbetreffende uitvaartverzekeraar. Een voorwaarden welke de verzekeraar misschien stelt is een wachttijd. Een dergelijke wachttijd worden ook wel carenzjaren genoemd. Als u in deze carenzjaren komt te overlijden dan zal er niet of gedeeltelijk worden uitgekeerd door de verzekeraar. U zult dit dus goed moeten nalezen want het kan per verzekeraar verschillen.

Wacht niet te lang

Als u nog geen uitvaartverzekering heeft afgesloten is ons advies hier niet te lang mee te wachten. Hoe ouder u bent hoe hoger de premie zal zijn. U kunt dus beter op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten, het zal u een hoop voordelen brengen.

Indexatie

Sluit een uitvaartverzekering met indexatie af. Een uitvaartverzekering met indexatie zal mee groeien met de stijgende uitvaartkosten. Een uitvaart in Nederland kost tegenwoordig ongeveer 8000 euro. Maar de kosten voor een uitvaart stijgen ieder jaar. Als u een uitvaartverzekering zonder indexatie afsluit dan zult u op een gegeven moment zijn onderverzekerd.

In dat geval zullen uw nabestaanden het verschil moeten bij betalen. Een verzekering met indexatie zal dus altijd dekkend zijn. U moet er wel rekening mee houden dat ook de premie welke u moet betalen omhoog gaat.

We hopen dat u iets opsteekt van deze 7 tips bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Wij begrijpen dat doordat u niet dagelijks bezig bent met uw uitvaartverzekering u best wat tips kunt gebruiken.

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m