Uitvaartverzekering met werelddekking

Heeft uw uitvaartverzekering een werelddekking? De vakantieperiode komt er weer aan en doorgaans betekent dit voor veel mensen een hoop plezier. Al denkt u er niet aan, er kan altijd iets met u gebeuren, ook als u op vakantie naar het buitenland gaat.

Een vraag welke u zich zou moeten stellen is, heeft mijn uitvaartverzekering een werelddekking? In veel gevallen zal de repatriëring door de reisverzekering of de aanvullende verzekering van een zorgverzekeraar worden gedekt. Maar u moet hier wel goed naar kijken voordat u op vakantie gaat. De kosten kunnen namelijk hoog oplopen.

Uitvaartverzekering met werelddekking

Overlijden op vakantie

Als u een uitvaartverzekering heeft afgesloten dan zult u mogelijk niet aan het overlijden in het buitenland gedacht hebben. Toch is het belangrijk om na te gaan of uw uitvaartverzekering een werelddekking heeft.

Of dat u een reisverzekering heeft afgesloten welke de repatriëring dekt. Wilt u weten wat uw uitvaartverzekering dekt als u zou komen te overlijden tijdens uw vakantie in het buitenland? Lees de polisvoorwaarden van uw uitvaartverzekering of bel even met de uitvaartverzekeraar.

Uitvaartverzekeraars met werelddekking

Niet iedere uitvaartverzekeraar zal een werelddekking aanbieden. Het is dus verstandig om voordat u op vakantie gaat te kijken of uw uitvaartverzekering een werelddekking heeft.

Als u geregeld op vakantie gaat en u heeft nog geen uitvaartverzekering afgesloten dan is het goed er één af te sluiten met werelddekking. Of een reisverzekering af te sluiten welke de repatriëring dekt. Ook als u door ziekte terug naar Nederland zou moeten is dat dan vaak in de reisverzekering meeverzekerd.

Kosten van de repatriëring

Als er iemand komt te overlijden tijdens de vakantie in het buitenland dan zijn hier extra kosten aan verbonden. Het lichaam van de overledene zal naar Nederland vervoert moeten worden en daar zijn kosten aan verbonden. Het naar Nederland vervoeren van de overledene wordt repatriëring genoemd.

De kosten voor repatriëring verschillen per land. De kosten worden beïnvloed door bepaalde factoren zoals: de transportkist, balseming, plechtigheid in het buitenland, vervoer van de meereizende nabestaanden en de administratieve verplichtingen.

Repatriëring vanuit Europa kost tussen de €1.500 en € 5.000. Hoe verder de afstand, hoe hoger het bedrag zal zijn.

Het is dus verstandig om te kijken of u een uitvaartverzekering met werelddekking heeft afgesloten. In veel gevallen zal de reisverzekering de repatriëring ook dekken.

Als er een nabestaande komt te overlijden in het buitenland dan zal er veel geregeld moeten worden. U kunt hier lezen wat er zoals geregeld dient te worden. Ga dus altijd goed verzekerd op vakantie naar het buitenland. Hopelijk heeft u het natuurlijk nooit nodig.

Verhuizen naar het buitenland

Als u naar het buitenland gaat verhuizen dan gelden er andere voorwaarden dan dat u op vakantie bent. Bij een verhuizing naar het buitenland is het vaak verstandig om een nieuwe uitvaartverzekering af te sluiten in het land waar u gaat wonen.

Voordat u dit doet, kunt u uw plannen voorleggen aan de uitvaartverzekeraar en vragen of u nog verzekerd blijft als u verhuisd naar het buitenland of dat u moet overstappen naar een nieuwe uitvaartverzekeraar.