Uitvaartverzekering met werelddekking

Heeft uw uitvaartverzekering een werelddekking? De vakantieperiode komt er weer aan en doorgaans betekent dit voor veel mensen een hoop plezier. Al denkt u er niet aan, er kan altijd iets met u gebeuren ook als u op vakantie naar het buitenland gaat.

Een vraag welke u zich zou moeten stellen is, heeft mijn uitvaartverzekering een werelddekking? In veel gevallen zal de repatriëring door de reisverzekering worden gedekt. Maar u moet hier wel goed naar kijken voordat u op vakantie gaat. Het maakt hierbij niet uit of het om een vakantie naar Spanje of Australië gaat. De kosten kunnen namelijk hoog oplopen.

Overlijden op vakantie

Als u een uitvaartverzekering heeft afgesloten dan zal u mogelijk niet aan het overlijden in het buitenland gedacht hebben. Toch is het belangrijk om na te gaan of uw uitvaartverzekering een werelddekking heeft. Of dat u een reisverzekering heeft afgesloten welke de repatriëring dekt. Wilt u weten wat uw uitvaartverzekering dekt als u zou komen te overlijden tijdens uw vakantie in het buitenland? Lees de polisvoorwaarden van uw uitvaartverzekering of bel even met de uitvaartverzekeraar.

Uitvaartverzekeraars met werelddekking

Niet iedere uitvaartverzekeraar zal een werelddekking aanbieden. Het is dus verstandig om voordat u op vakantie gaat te kijken of uw uitvaartverzekering een werelddekking heeft. Als u geregeld op vakantie gaat en u heeft nog geen uitvaartverzekering afgesloten dan is het goed er één af te sluiten met werelddekking. Of een reisverzekering af te sluiten welke de repatriëring dekt. Ook als u door ziekte terug naar Nederland zou moeten is dat dan vaak in de reisverzekering meeverzekerd.

Kosten van de repatriëring

Als er iemand komt te overlijden tijdens de vakantie in het buitenland dan zijn hier extra kosten aan verbonden. Het lichaam van de overledene zal naar Nederland vervoert moeten worden en hier zijn kosten aan verbonden. Het naar Nederland vervoeren van de overledene wordt repatriëring genoemd.

De kosten voor repatriëring verschillen per land. De kosten worden beïnvloed door bepaalde factoren zoals: de transportkist, balseming, plechtigheid in het buitenland, vervoer van de meereizende nabestaanden en de administratieve verplichtingen.

Repatriëring vanuit Europa kost tussen de €3250,- en €3750,-. Als u vanuit Azië naar Nederland vervoert moet worden dan kost dit al snel €4000,- en vanuit Afrika bent u tussen de €3100,- en €5770,- kwijt. Deze prijzen kunnen afwijken, dit is een indicatie.

Het is dus verstandig om te kijken of u een uitvaartverzekering met werelddekking heeft afgesloten. In veel gevallen zal de reisverzekering de repatriëring ook dekken.

Als er een nabestaande komt te overlijden in het buitenland dan zal er veel geregeld moeten worden. U kunt hier lezen wat er zoals geregeld dient te worden. Ga dus altijd goed verzekerd op vakantie naar het buitenland. Hopelijk heeft u het natuurlijk nooit nodig.