Wel of geen uitvaartverzekering afsluiten?

Veel mensen lopen nog rond met de vraag… wel of geen uitvaartverzekering afsluiten? In Nederland hebben 4 van de 5 mensen wel een uitvaartverzekering afgesloten. De meeste mensen zien dus wel het voordeel van het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Men weet inmiddels wel ongeveer wat een uitvaart kost en deze kosten worden gedekt door de verzekering. Een begrafenis of crematie kost al snel 8.000 euro en dan hebben we het nog over een simpele uitvaart. Hoe meer persoonlijke wensen hoe duurder de uitvaart zal worden.

Wel een uitvaartverzekering afsluiten

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is in Nederland niet verplicht. Desondanks is het wel sterk aan te raden om er één af te sluiten. Doordat u een uitvaartverzekering afsluit laat u uw nabestaanden niet met de kosten voor uw uitvaart achter. De mensen welke geen verzekering afsluiten weten in veel gevallen niet wie er voor de kosten van uw uitvaart opdraait.

Geen uitvaartverzekering afgesloten en dan?
Als u komt te overlijden en u heeft geen uitvaartverzekering afgesloten dan zullen uw nabestaanden voor de kosten van uw uitvaart opdraaien.
Zelfs als u al op oudere leeftijd nog besluit een verzekering af te sluiten is dit nog een verstandige keuze. U moet er wel rekening mee houden dat hoe ouder u bent ten tijde van het afsluiten hoe hoger de maandelijks te betalen premie zal zijn. Ons advies is dan ook sluit zo vroeg mogelijk een uitvaartverzekering af.

Geen uitvaartverzekering afsluiten

Er zijn dus ook mensen die bewust geen uitvaartverzekering afsluiten. Wat u in dat geval wel zou kunnen doen is iedere maand geld opzij te zetten om de kosten voor uw uitvaart te dekken. Het nadeel is wel dat u nooit weet hoeveel u opzij moet zetten. De kosten voor een uitvaart stijgen jaarlijks. Als u geen uitvaartverzekering gaat afsluiten dan zult u wel de discipline moeten opbrengen om iedere maand geld opzij te zetten. U kunt natuurlijk ook eenmalig het hele bedrag op een rekening zetten maar zoals al eerder gezegd weet u vooraf niet wat de uitvaart op het moment van overlijden zal gaan kosten.

Koopsom uitvaartverzekering

U kunt er ook voor kiezen om een koopsom uitvaartverzekering af te sluiten. Bij de koopsom verzekering betaalt u geen maandelijkse premie maar u stort eenmalig een flink bedrag. U voldoet hiermee in één keer de totale premie voor de verzekering. Deze vorm van verzekeringen is alleen weggelegd voor mensen die wat meer geld te besteden hebben. Met het afsluiten van een koopsom uitvaartverzekering zult u naast kortingen ook een fiscaal voordeel hebben.

U hoeft over de eerste € 6.921,- (jaar 2015) aan waarde van de uitvaartverzekering en/of de waarde van de geblokkeerde bankspaarrekening geen vermogensbelasting te betalen.

Voordelen koopsom uitvaartverzekering

  • Geen maandelijkse premie
  • Kortingen
  • Alles in één keer geregeld
  • Ook af te sluiten op latere leeftijd
  • Belasting voordeel

Kosten uitvaartverzekering

Een uitvaart kost tegenwoordig al snel 8.000 euro. We hebben het dan over een sobere uitvaart. Wij adviseren dan ook om een uitvaartverzekering af te sluiten. U bent dan namelijk verzekerd en de maandpremie voor een dergelijke verzekering zijn vaak niet zo hoog. Een uitvaartverzekering is als u dit vergelijkt met andere verzekeringen een goedkope verzekering. Voor enkele euro’s per maand bent u al verzekerd tegen de kosten voor uw uitvaart. Het ligt er wel aan hoe oud u bent als u de verzekering afsluit.

Uitvaartkosten berekenen

Als u globaal wilt berekenen wat uw uitvaart gaat kosten dan kunt u dit doen met de kosten calculator. Met 3 muisklikken weet u ongeveer wat uw uitvaart zal gaan kosten, ook ziet u meteen de verzekeraars waar u uw uitvaartverzekering zou kunnen afsluiten.

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

12,44 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m