Oversluiten uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering oversluiten is iets wat een klein gedeelte van de verzekerden zou willen. Veel mensen zijn verzekerd tegen de kosten voor hun uitvaart.

Toen ze jong waren is er een uitvaartverzekering afgesloten. Naarmate men ouder wordt zullen de wensen met betrekking tot de uitvaart misschien anders worden.

Mogelijk sluit de lopende uitvaartverzekering niet meer aan bij de wensen die u nu heeft. Moet u de uitvaartverzekering oversluiten?

Uitvaartverzekering oversluiten

Waarom een uitvaartverzekering oversluiten?

Een uitvaartverzekering oversluiten kan in bepaalde gevallen gunstig zijn. U kunt bijvoorbeeld nu een bepaalde verzekeringsvorm hebben afgesloten zoals de kapitaal verzekering en zou nu toch liever een natura verzekering willen afsluiten.

Of u wilt liever verzekerd zijn bij uitvaartverzekeraar Monuta, DELA, en Ardanta. In deze gevallen is het oversluiten van de uitvaartverzekering een optie.

Yarden oversluiten

Recent hebben we meegemaakt dat veel mensen wilden overstappen van uitvaartverzekering. Yarden maakte kenbaar dat ze de waarde van de uitvaartverzekeringen bevroren. Voor veel mensen was dit aanleiding om na te gaan of overstappen van Yarden naar een andere uitvaartverzekeraar rendabel zou zijn.

Veel klanten van Yarden wilde opzeggen of de Yarden uitvaartverzekering oversluiten. Voor deze klanten waren de problemen bij deze uitvaartverzekeraar aanleiding om over te stappen.

Uitvaartverzekering afkopen

Als u de uitvaartverzekering wilt oversluiten dan kunt u in de meeste gevallen de uitvaartverzekering afkopen. Het afkopen van een uitvaartverzekering zal meestal wel geld kosten. In bepaalde gevallen kan het afkopen van een uitvaartverzekering zelfs veel geld kosten. Als u een uitvaartverzekering gaat oversluiten zult u dit vooraf dus goed moeten uitrekenen.

Bijverzekeren uitvaartverzekering

Een alternatief voor het oversluiten van de uitvaartverzekering is bijverzekeren. Als u de uitvaartverzekering wilt bijverzekeren dan blijft u bij uw eigen verzekeraar wat u een hoop geld zal besparen.

U hoeft namelijk geen advieskosten te betalen, dit bent u namelijk wel verschuldigd als u een nieuwe uitvaartverzekering afsluit via een tussenpersoon. Als u de nieuwe uitvaartverzekering online afsluit dan bent u geen advieskosten verschuldigd.

Het bijverzekeren van een uitvaartverzekering is alleen mogelijk als u bij uw huidige verzekeraar wilt blijven. Bent u dus niet tevreden over uw uitvaartverzekeraar dan zult u de uitvaartverzekering kunnen oversluiten. Of u kiest voor een andere verzekeringsvorm die uw huidige verzekeraar niet aanbied dan zult u ook de uitvaartverzekering kunnen oversluiten.

Vergelijken uitvaartverzekering

Bij het oversluiten van een uitvaartverzekering zult u de verzekeraars goed moeten vergelijken. U wilt namelijk een betere uitvaartverzekering afsluiten dan dat u al heeft gedaan. U weet nu wat u niet wilt dus is het extra verstandig om te kijken waar u de uitvaartverzekering kunt afsluiten welke wel aan uw wensen voldoet.

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m