Uitvaartverzekering wijzigen

Een uitvaartverzekering sluit u over het algemeen al op jonge leeftijd af. U had in die tijd hoogstwaarschijnlijk hele andere uitvaartwensen dan dat u nu misschien heeft. In veel gevallen is er ook nog niet goed nagedacht over de wensen met betrekking tot de uitvaart.

Maar naarmate men ouder wordt zal dit wel gebeuren. Als nu blijkt dat u op het moment hele andere wensen heeft dan kunt u in de meeste gevallen de uitvaartverzekering wijzigen.

Uitvaartverzekering wijzigen

Aanpassingen uitvaartverzekering

Als u uw uitvaartverzekering wilt aanpassen dan zult u wel even uw polisvoorwaarden erop na moeten lezen, om te zien of deze optie ook bij uw uitvaartverzekeraar tot de mogelijkheden behoort. Er kunnen factoren meespelen waarbij het best wat voeten in aarde heeft om de uitvaartverzekering aan te passen.

Als u namelijk al wat ouder bent dan zult u vaak ook meer premie gaan betalen als u besluit de verzekering aan te passen. Informeert u daarom vooraf goed wat de extra kosten voor deze aanpassing zullen zijn. Gaat u de uitvaartverzekering uitbreiden dan zal er in alle gevallen een premieverhoging aan vast zitten.

Doordat er steeds meer mensen die een uitvaartverzekering hebben afgesloten deze op latere leeftijd willen wijzigen, zijn er uitvaartverzekeraars die hier goed op hebben ingespeeld. Zo kunt u tegenwoordig de uitvaartverzekering online aanpassen zo vaak en wanneer u wilt.

Iedere uitvaartverzekering wijzigen?

Er zijn meerdere soorten uitvaartverzekeringen, zo is er de natura verzekering, de kapitaal verzekering en de natura sommenverzekering. Als u een natura verzekering wilt aanpassen dan wordt de waarde van de producten of diensten gewijzigd. U kunt deze toevoegen, upgraden of laten vervallen uit uw natura verzekering.

Zodra u de verzekering aanpast zal dit gevolgen hebben voor de premie, let u er dus op wat de premieverschillen zullen zijn.
Als u destijds een kapitaalverzekering heeft afgesloten dan zult u begrijpen dat als u de hoogte van het kapitaal wilt aanpassen dit ook invloed zal hebben op de premie. Bij deze vorm is het wel makkelijk om te peilen wat de aanpassing teweeg zal brengen ten opzichte van de premie.

Als u de uitvaartverzekering wilt aanpassen dan kan het gebeuren dat de uitvaartverzekeraar eist dat u een nieuwe gezondheidsverklaring invult. Als u tientallen jaren geleden de verzekering heeft afgesloten dan kan er een hoop veranderd zijn aan uw gezondheid.

Mocht het zo zijn dat er veel veranderd is in de loop der jaren dan kan dit invloed hebben op uw premie.

Nieuwe uitvaartverzekering afsluiten

Als u uw uitvaartverzekering wilt aanpassen en het mocht zo zijn dat de premie een heel stuk hoger uitvalt, dan kunt u wellicht beter een nieuwe uitvaartverzekering afsluiten. U sluit deze verzekering dan naast u al lopende uitvaartverzekering af. Het bijverzekeren hoeft niet bij uw huidige uitvaartverzekeraar.

Als u een hoger bedrag uitgekeerd wenst te krijgen via de kapitaal verzekering dan is het vaak voordeliger om een extra verzekering af te sluiten. Buiten dat het wat meer administratie oplevert, kleven er verder geen nadelen aan het afsluiten van een extra uitvaartverzekering.

Als u besluit een aanvullende uitvaartverzekering af te sluiten dan is het verstandig om te kijken hoe flexibel deze verzekering is. Het kan namelijk ook na enkele jaren weer gebeuren dat u toch van gedachten veranderd en andere uitvaartwensen heeft.