Hoe uw uitvaartverzekering opzeggen?

Wilt u uw uitvaartverzekering opzeggen? Als u uw lopende uitvaartverzekering wilt opzeggen dan moet u er rekening mee houden dat dit altijd ongunstig is.

Maar mocht u ontevreden zijn over uw huidige verzekeraar dan is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om de begrafenisverzekering op te zeggen, wij zullen hier beschrijven hoe dit werkt.

Uitvaartverzekering opzeggen

Uitvaartverzekering opzeggen

Als u er binnen 14 of 30 dagen achter komt dat u toch niet de juiste uitvaartverzekering heeft afgesloten dan kunt u deze altijd binnen de genoemde periode van 14 of 30 dagen kosteloos opzeggen. U kunt de verzekering opzeggen door de polis terug te sturen naar de verzekeringsmaatschappij waar u de uitvaartverzekering heeft afgesloten.

U moet nog wel even een ondertekende opzegbrief meesturen waarin u vermeld dat u afziet van de afgesloten uitvaartverzekering. Als u de verzekering al langer heeft lopen dan heeft u natuurlijk ook al premie betaald en dan kunt u ook opzeggen alleen is de procedure net wat ingewikkelder, u heeft in dat geval twee opties.

Uitvaartverzekering afkopen

De eerste optie om een lopende uitvaartverzekering op te zeggen is om deze af te kopen. Als u de uitvaartverzekering gaat afkopen dan zegt u deze op en de opgebouwde waarde laat u uitbetalen.

U bent vanaf dat moment niet meer verzekerd en mocht u komen te overlijden dan zullen uw nabestaanden de rekening van uw uitvaart moeten betalen, denkt u hier dus goed aan!

Kosten
Als u de uitvaartverzekering afkoopt dan zal de uitvaartverzekeraar in de meeste gevallen u kosten in rekening brengen, dit zijn gemiddelde kosten bij afkoop welke de verzekeraar heeft. Deze kosten worden in mindering gebracht op het opgebouwde kapitaal, u zult dus minder geld ontvangen dan dat u heeft opgebouwd.

Uitvaartverzekering premievrij maken

Een andere optie als u de verzekering niet meer wilt aanhouden is om de uitvaartverzekering premie vrij te maken. Bij het premievrij maken van uw uitvaartverzekering stopt u met betalen van de premie. Bij het premievrij maken van de verzekering zal het uit te keren bedrag lager zijn als u komt te overlijden.

Net als bij het afkopen van de uitvaartverzekering zal ook met het premievrij maken er een bedrag in mindering gebracht worden door de verzekeraar, verder zal er jaarlijks een klein percentage van het premievrije bedrag in mindering gebracht worden.