Uitvaartverzekering voor hele gezin

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zult u zich afvragen wat de goedkoopste manier is om dit te doen. Voor ieder gezinslid een eigen uitvaartverzekering of sluit u een uitvaartverzekering af voor het hele gezin? Als u zelf nog geen uitvaartverzekering heeft dan is het in de meeste gevallen wel voordeliger om een gezinspolis af te sluiten. Buiten dat het u geld bespaart, heeft u ook alles bij één verzekeraar ondergebracht, wat ook weer zijn voordelen met zich mee brengt.

Kinderen gratis meeverzekerd

Bij de meeste uitvaartverzekeringen zijn de kinderen tot hun 18e jaar gratis meeverzekerd. Dit scheelt natuurlijk behoorlijk aan premie. Als u en uw partner allebei een aparte uitvaartverzekering hebben afgesloten dan kunt u de kinderen bij één van de polissen bij laten schrijven.

Mocht uw partner nog geen uitvaartverzekering hebben afgesloten dan is het verstandig om na te vragen bij de uitvaartverzekeraar wat de voorwaarden zijn als uw partner zal worden bijgeschreven. Let er wel op dat als u dit doet dat u wel afzonderlijk uw uitvaartwensen vastlegt. Als u bijvoorbeeld begraven wenst te worden en uw partner gecremeerd dan is het noodzakelijk om dit vast te leggen.

Overstappen uitvaartverzekering

Als u beide al een uitvaartverzekering heeft afgesloten en u wilt het hele gezin bij dezelfde uitvaartverzekeraar dan zult u moeten overstappen. U sluit dan een nieuwe uitvaartverzekering af bij de uitvaartverzekeraar van uw partner.

Het is overigens niet verstandig om over te stappen. U heeft namelijk een kapitaal opgebouwd en als u wilt overstappen dan rekent de uitvaartverzekeraar hier kosten voor en deze zijn in de meeste gevallen best hoog. Uw opgebouwde kapitaal zal dus in waarde verminderen.
Als u ontevreden bent bij uw huidige verzekeraar dan kunt u natuurlijk altijd overstappen en de kosten op de koop toenemen. U heeft in dat geval twee opties:

  • U zegt uw huidige uitvaartverzekering op en sluit bij een andere uitvaartverzekeraar een verzekering af.
  • U gaat zich bijverzekeren bij een andere uitvaartverzekeraar en laat uw huidige verzekering doorlopen.

Opzeggen uitvaartverzekering

Als u uw uitvaartverzekering wilt opzeggen dan heeft u ook weer twee mogelijkheden.

  • U kunt de uitvaartverzekering premievrij maken, hiermee zal het betalen van de premie stopgezet worden maar het opgebouwde kapitaal zal bewaard blijven.
  • Het kan zo zijn dat u de uitvaartverzekering kunt afkopen. Bij het afkopen betaald u een bepaalde kostprijs om het opgebouwde kapitaal te laten uitkeren.

In beide gevallen zal u erop verliezen dus het opzeggen van een uitvaartverzekering is niet verstandig.

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.200

Leeftijd

30 jarige

9,58 p/m

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m