Uitvaartverzekering en emigreren

Als u gaat emigreren en u heeft een uitvaartzekering afgesloten wat gebeurd hier dan mee? Als u Nederland verlaat en u heeft een uitvaartverzekering afgesloten dan is het logisch dat u wilt weten wat er met deze verzekering gaat gebeuren.

U kunt in de polis de voorwaarden na lezen om er achter te komen hoe de verzekeringsmaatschappij de kosten gaat dekken als u gaat emigreren en u zou komen te overlijden.

Emigreren uitvaartverzekering

Werelddekking uitvaartverzekering

Veel uitvaartverzekeringen geven een wereldwijde dekking. Deze wereldwijde dekking betekent dat u overal verzekerd bent en de kosten van uw uitvaart overal ter wereld betaald zullen worden. Dit is ook een geruststellende gedachte als u op vakantie of zakenreis gaat.

U zult wel de voorwaarden goed moeten lezen om te kijken of u ook verzekerd blijft als u gaat emigreren. Of uw uitvaartverzekering uw uitvaart zal dekken is van enkele factoren afhankelijk.

Er is een verschil als het gaat om de wereldwijde dekking tussen de natura en kapitaal verzekering. Als u een kapitaalverzekering heeft afgesloten dan kan deze niet altijd aangehouden worden als u naar het buitenland verhuist. En als u een natura uitvaartverzekering heeft afgesloten dan is deze in bijvoorbeeld Zweden of Zuid-Afrika niet geldig.

Uitvaartverzekering afkopen

Het kan gebeuren dat als u gaat emigreren u de uitvaartverzekering moet afkopen. Als u eenmaal besloten heeft de uitvaartverzekering stop te zetten dan hoeft u geen premie meer te betalen. Het is wel zo dat als u de uitvaartverzekering stop zet u bij een kapitaal verzekering minder geld uitgekeerd zal krijgen als u komt te overlijden.

Een natura uitvaartverzekering is minder makkelijk af te kopen dan een kapitaal verzekering. De reden is dat er bij een natura verzekering producten en diensten zullen worden uitgekeerd waarvoor u zich verzekerd heeft.

Als u gaat verhuizen naar een land welke valt buiten het acceptatiebeleid van de verzekeraar dan is het wel mogelijk een natura verzekering af te kopen dit is het geval als u naar een land verhuist waar de kans dat u komt te overlijden een stuk groter is. U moet hierbij denken aan een land welke in oorlog is.

Uitvaartverzekering vergelijken

Als u in de toekomst denkt te emigreren en u wilt nu toch een uitvaartverzekering afsluiten dan is het raadzaam om de voorwaarden van de verzekeraars goed door te nemen.

Aan de hand hiervan kunt u dus de uitvaartverzekeringen vergelijken en zo komt u niet voor verrassingen te staan als u in de toekomst gaat emigreren. Het vergelijken van uitvaartverzekeringen is altijd verstandig omdat het u veel geld kan besparen en u sluit op deze manier de uitvaartverzekering af welke aan uw wensen zal voldoen.