Uitvaartverzekering bij een scheiding

Bij een scheiding is er een hoop te regelen, één van de dingen waar men niet meteen aan denkt dat is de uitvaartverzekering.

Als u een individuele uitvaartverzekering heeft dan zal er niets veranderen maar wat gebeurd er met de gezamenlijke uitvaartverzekering bij een scheiding?

De polis van de uitvaartverzekering zal bij de scheiding gesplitst moeten worden. Na een scheiding met een gezamenlijke uitvaartverzekering krijgt u dus beide een eigen polis.

Uitvaartverzekering scheiding

Gezamenlijke uitvaartverzekering

Als u een gezamenlijke uitvaartverzekering heeft afgesloten dan zal deze gesplitst moeten worden naar 2 individuele uitvaartverzekeringen. Veel mensen sluiten een gezamenlijke uitvaartverzekering af vanwege de lagere kosten.

De twee polissen zullen dan vaak onder dezelfde voorwaarden gewoon doorlopen. Voor de zekerheid zult u dit even moeten navragen bij uw uitvaartverzekeraar. Ondanks dat de voorwaarden hetzelfde zullen blijven zal de premie wel gaan veranderen.

Vroeger werd er voor twee personen premie betaald en nu betaald u alleen voor uw eigen uitvaartverzekering premie.

Kinderen meeverzekerd?

Als er met de gezamenlijke uitvaartverzekering ook kinderen zijn meeverzekerd dan zullen deze moeten worden bijgeschreven bij één van beide ouders. Bij de meeste uitvaartverzekeraars zijn de kinderen gratis meeverzekerd tot dat ze 18 jaar zijn geworden.

Voor het overschrijven maakt het niet uit of de kinderen gratis zijn meeverzekerd of dat er premie betaald dient te worden. Ook maakt het niet uit bij welke ouder de kinderen worden bijgeschreven.

Onderverzekerd

Het kan zijn dat u en uw ex-partner bepaalde producten en/of diensten met betrekking tot de uitvaart zouden delen. Dit kan bijvoorbeeld een gezamenlijk graf of een gedenkteken zijn. Nadat u bent gescheiden zult u er hoogstwaarschijnlijk geen behoefte meer aan hebben om bepaalde producten en diensten te delen met uw ex.

De waarde van deze producten zal ook gesplitst worden en deze wordt bijgeschreven op beide polissen. Hierdoor zult u waarschijnlijk niet voldoende verzekerd zijn het is in dat geval dus raadzaam om u bij te verzekeren zodat u niet bent onderverzekerd.

Maar voordat u dit gaat doen zult u eerst even contact op moeten nemen met uw uitvaartverzekeraar. De voorwaarden van een uitvaartverzekering bij een scheiding kunnen namelijk verschillen tussen de uitvaartverzekeraars.

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m