Uitvaartverzekering afsluiten met korting

Een uitvaartverzekering afsluiten met korting, daar voelen de meeste mensen wel wat voor. En in principe is het mogelijk als u vooraf de uitvaartverzekeringen gaat vergelijken dan zult u zien dat er genoeg korting te halen valt bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Bij de keuze voor een uitvaartverzekering met korting is het wel belangrijk dat u een verzekering kiest die al uw wensen voor uw uitvaart dekt.

Uitvaartverzekering met korting

Uitvaartverzekering vergelijken

Om een uitvaartverzekering met korting af te sluiten zult u de verzekeringen moeten vergelijken en dit doet u online door de verschillende uitvaartverzekeraars te bestuderen en daarbij goed te kijken naar de voorwaarden en de premie die u gaat betalen.

Maar voordat u dit gaat doen zult u wel uw uitvaartwensen op papier moeten zetten en aan de hand hiervan kunt u een uitvaartverzekering afsluiten.

U moet er wel op letten dat u niet zomaar de goedkoopste uitvaartverzekering afsluit.

Het zou dan zomaar kunnen zijn dat dit niet de verzekering is die aan uw wensen voldoet, doordat bepaalde uitvaartwensen niet bekostigd worden en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Uitvaartverzekering met flinke korting

Uitvaartverzekeraar Monuta heeft onlangs de premies voor de verzekering flink laten zakken. Op het moment is dit de voordeligste uitvaartverzekering.

Monuta
  • Verzekerd bedrag: €9.000,-

  • Geldbedrag + Uitvaartverzorger

  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

  • Complete uitvaart

Premie 25-jarige

7,96

Prijsverschillen

Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan zult u zien dat de prijsverschillen tussen de verschillende uitvaartverzekeringen niet zo heel groot zijn.

Wat wel een behoorlijk verschil kan maken is de periode waar over u de premie moet betalen, bij de ene verzekeraar is dit tot uw 65e levensjaar en bij de andere verzekeraar kan dit levenslang zijn, u zult begrijpen als u voor een langere periode premie betaalt dat de maandpremie lager is.

Hier moet u dus goed op letten want op deze manier kan een uitvaartverzekering goedkoop lijken.

Begraven of cremeren
De meeste mensen weten al of ze begraven of gecremeerd willen worden. Maar ook als u dit niet weet is dit geen belemmering bij het afsluiten van de uitvaartverzekering. U kunt uw voorkeuren namelijk op ieder moment aanpassen.

Over het algemeen is een begrafenis duurder dan een crematie dit heeft te maken met de grafkosten, de grafsteen en de begraafplaats waar u begraven wenst te worden.

En ook deze keuze bepaald de hoogte van uw uitvaartkosten en dus ook weer hoeveel premie u gaat betalen. Als u niet teveel wilt betalen voor uw uitvaart dan zou u ook een budgetpolis kunnen afsluiten, u betaald dan voor een sobere uitvaart, maar bespaard hier wel geld mee.

Uitvaartkosten
Weet u niet wat de kosten van uw uitvaart ongeveer zullen zijn? Wij hebben hieronder de uitvaartkosten-calculator geplaatst waarmee u met 3 muisklikken een prijsindicatie krijgt en aan de hand hiervan kunt u de uitvaartverzekering afsluiten welke bij uw wensen aansluit.

Conclusie

Een uitvaartverzekering is geen product waarbij er gestunt wordt met de premies. Wel zit er een verschil in premie tussen de verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen. Op dit moment zijn de uitvaartverzekeringen van Monuta de voordeligste. Deze verzekeraar heeft recent haar premies voordeliger gemaakt.

Als u de verzekeringen gaat vergelijken dan is het belangrijk dat u niet alleen naar de premie kijkt. U wilt dat al uw uitvaartwensen uitgevoerd worden. Bij bepaalde verzekeringen zult u namelijk concessies moeten doen. Besparen op uw uitvaartverzekering is dus niet altijd de beste keuze.