Uitvaartverzekering afsluiten met korting

Een uitvaartverzekering afsluiten met korting daar voelen de meeste mensen wel wat voor. En in principe is het mogelijk als u vooraf de uitvaartverzekeringen gaat vergelijken dan zult u zien dat er genoeg korting te halen valt bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering vergelijken

Om een uitvaartverzekering met korting af te sluiten zult u dus moeten vergelijken en dit doet u online door de verschillende websites van de verzekeraars te bestuderen en daarbij goed te kijken naar de voorwaarden en de premie welke u moet betalen.

Maar voordat u dit gaat doen zult u wel even uw uitvaartwensen op papier moeten zetten en aan de hand hiervan kunt u een uitvaartverzekering afsluiten. U moet er wel op letten dat u niet altijd de goedkoopste uitvaartverzekering afsluit het zou dan zo maar kunnen zijn dat dit niet de verzekering is welke aan uw wensen voldoet en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Prijsverschillen

Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan zult u zien dat de prijsverschillen tussen de verschillende uitvaartverzekeringen niet zo heel groot zijn.

Wat wel een behoorlijk prijsverschil kan maken is de periode waar over u de premie moet betalen, bij de ene verzekeraar is dit tot uw 65e levensjaar en bij de andere verzekeraar kan dit levenslang zijn, u zult begrijpen als u voor een langere periode premie betaald het in veel gevallen een hoger bedrag is wat u in de loop der jaren moet betalen. Hier moet u dus goed op letten want op deze manier kan een uitvaartverzekering goedkoop lijken maar het kan u echt enkele honderden euro’s meer kosten.

Begraven of cremeren
De meeste mensen weten inmiddels wel dat als ze een uitvaartverzekering gaan afsluiten het handig is als ze al weten of ze begraven of gecremeerd willen worden. Over het algemeen is een begrafenis ook duurder dan een crematie dit heeft te maken met de grafkosten, de grafsteen en de begraafplaats waar u begraven wenst te worden. En ook deze keuze bepaald de hoogte van uw uitvaartkosten en dus ook weer hoeveel premie u moet betalen. Als u niet teveel wilt betalen voor uw uitvaart dan zou u ook een budgetpolis kunnen afsluiten, u betaald dan voor een sobere uitvaart maar bespaard hier wel geld mee.

Uitvaartkosten
Weet u al wat de kosten van uw uitvaart ongeveer zullen zijn? Wij hebben hieronder de uitvaartkosten-calculator geplaatst waarmee u met 3 muisklikken een prijsindicatie krijgt en aan de hand hiervan kunt u de uitvaartverzekering afsluiten welke bij uw wensen aansluit.