Uitvaartverzekering voor student

Als student een uitvaartverzekering afsluiten heeft zo zijn voordelen. Doordat je als student nog vrij jong bent is dit de periode om een uitvaartverzekering af te sluiten. Op deze leeftijd betaal je minder premie voor de uitvaartverzekering. Als student zul je er liever niet aan denken maar het afsluiten van een uitvaartverzekering hoort er nu eenmaal bij. De kosten van een uitvaart lopen tegenwoordig al snel op tot 8000 euro. Dus het is verstandig om je tegen de kosten van jouw uitvaart te verzekeren. Een uitvaartverzekering afsluiten voor studenten is vrij goedkoop.

Vergelijken van uitvaartverzekeringen

Als student let je natuurlijk op de centen. Ook bij het afsluiten van een uitvaartverzekering voor studenten zul je dus kijken waar je een goedkope uitvaartverzekering kunt afsluiten. Ons advies hierin is de uitvaartverzekeringen te vergelijken. Neem daar vooral de tijd voor, je zult zien dat dit je behoorlijk wat geld op kan leveren. Uitvaartverzekeringen voor studenten vergelijken doe je online via de computer. Als je eenmaal een uitvaartverzekering hebt gevonden en aangevraagd ben je verzekerd zodra deze is bevestigd.

Bij het vergelijken moet je je niet alleen door de premie laten verleiden. Op jonge leeftijd zijn de premies overal laag. Als je op oudere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit zul je aanmerkelijk meer premie gaan betalen.

Indexatie

Let er ook als student op dat je een uitvaartverzekering met indexatie afsluit. De uitvaart die nu €8000,- kost zal over enkele jaren weer duurder zijn. Je zult als je een uitvaartverzekering zonder indexatie afsluit dan zijn onderverzekerd. Een uitvaartverzekering met indexatie zal altijd meegroeien, op deze manier ben je nooit onderverzekerd.

Geen uitvaartverzekering?

Als je geen uitvaartverzekering heb afgesloten en je komt te overlijden dan zullen de nabestaanden voor de kosten opdraaien. De kosten voor jouw uitvaart (8000 euro) zullen dus betaald moeten worden door bijvoorbeeld jouw ouders. Je kunt dit voorkomen door zelf een uitvaartverzekering af te sluiten. Een uitvaartverzekering hoeft niet duur te zijn je kunt al een uitvaartverzekering afsluiten voor € 1,12 per maand.

Nog geen 18 jaar

Als je nog geen 18 jaar bent dan kan je je bij veel uitvaartverzekeraars op de polis van je ouders gratis meeverzekeren. Als je eenmaal 18 jaar geworden bent zul je wel zelf een uitvaartverzekering moeten afsluiten.

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is binnen 10 minuten geregeld. Als je eenmaal weet bij welke verzekeraar je de verzekering wilt afsluiten dan hoef je alleen nog even je persoonlijke gegevens in te vullen. Zodra de verzekeraar deze heeft ontvangen en goedgekeurd zullen de polisvoorwaarden en de bevestiging naar je worden toegestuurd. Dit kan gebeuren per post of per email.

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

12,44 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m