Welke uitvaartmuziek bij uw uitvaart?

Tijdens uw uitvaart zal er indien u dit wenst muziek gedraaid worden, deze uitvaartmuziek laat de mensen welke aanwezig zijn op uw uitvaart horen van welke muziek u hield. Het is dan ook een belangrijk onderdeel van de uitvaart. Uitvaartmuziek bepaalt voor een groot deel de sfeer en de emotie tijdens uw uitvaart. De uitvaartmuziek zal tijdens uw begrafenis of crematie herinneringen te boven brengen bij de aanwezigen.

Uitvaartmuziek vastleggen

Veel mensen weten al welke uitvaartmuziek zij ten gehore willen hebben tijdens hun uitvaart, als u ook al een keuze heeft gemaakt voor uw uitvaartmuziek dan is het verstandig om de uitvaartmuziek vast te leggen, zo kunnen de nabestaanden precies de muziek laten draaien welke u graag wilt.

Als u voor een dierbare de uitvaartmuziek wilt regelen dan zijn er vele mooie uitvaartnummers waaruit u een keuze kunt maken er is zelfs een uitvaart Top 50. U kunt met de uitvaartverzorger bespreken welke uitvaartmuziek er gedraaid moet worden tijdens de uitvaart van uw dierbare.
U mag overigens zelf kiezen welke muziek u tijdens uw uitvaart wil laten spelen, het hoeven niet per se rustige of droevige nummers te zijn als u liever vrolijke uitvaartmuziek wenst dan kan dit natuurlijk ook.

Live muziek

Tijdens uw uitvaart hoeft u niet alleen muziek vanaf een CD te laten horen, u kunt de muziek ook live laten spelen als u dit wenst. Live uitvaartmuziek klinkt erg indrukwekkend. U kunt zelfs een trompettist bij het graf laten spelen of een pianist in de aula er is tegenwoordig veel mogelijk als het om de uitvaartmuziek gaat.

Over het algemeen worden er tijdens de uitvaart 3 tot 4 muziekstukken afgespeeld, bij binnenkomt in de aula zal er muziek te horen zijn tijdens de plechtigheid en zodra iedereen de aula verlaat zal er nog één nummer te beluisteren zijn.