Eerste indruk uitvaart bepalen via Monuta met AI

Via uitvaartverzekeraar Monuta kunt u nu met behulp van AI-technieken een eerste indruk krijgen van uw eigen uitvaart. Het doel ervan is om de persoonlijke afscheidswensen bespreekbaar te maken.

Op de website van Monuta kunt u een chatgesprek voeren met het digitaal evenbeeld van schrijver Ronald Giphart. Hij zal u vragen stellen en aan de hand van uw antwoorden zal er via AI een “Laatste hoofdstuk” worden geschreven.

Uitvaart AI Monuta

Open over het afscheid

Maar liefst 42% van de Nederlanders heeft nooit over zijn of haar afscheidswensen gesproken. Een groot deel van de Nederlanders weet de uitvaartwensen van de partner niet. Monuta wil dit taboe doorbreken doormiddel van AI-technieken.

Het leven is als een boek, alle pagina’s willen we zo mooi mogelijk schrijven, alleen we hebben moeite om na te denken en te praten over het “Laatste hoofdstuk”.

Bij Monuta begrijpen ze ook dat het niet makkelijk is om over uw eigen afscheid te praten. Toch is het verstandig om uw uitvaartwensen te bespreken of vast te leggen op papier of digitaal.

Het is voor uw dierbare belangrijk om een goed gevoel aan uw uitvaart over te houden, door een passend afscheid te kunnen organiseren.

U kunt bij Monuta natuurlijk altijd uw uitvaartwensen nog gewoon op de oude manier doorgeven, dit kan schriftelijk, digitaal of via een uitvaartverzorger.

Maar hier uw Laatste Hoofdstuk.

Uitvaart bespreekbaar maken via AI

Via “Het Laatste Hoofdstuk” zoals het project heet kan met behulp van de laatste AI technieken een drempel weg genomen worden om mensen te laten nadenken over hun uitvaartwensen.

Het Laatste Hoofdstuk wordt geschreven via de techniek van ChatGPT en Kandinsky. U kunt chatten met Ronald GiphA.I.rt, het digitale evenbeeld van schrijver Ronald Giphart.

Ronald GiphA.I.rt zal vragen stellen als “Waar vind uw afscheid plaats?” of u een uitvaart in besloten kring of een uitgebreide uitvaart wenst en wat uw muziek keuze is.

Allemaal vragen waar ChatGPT en Kandinsky mee aan de slag gaan om een beeld van uw uitvaart te genereren. De uitkomst wordt geschreven in de stijl van Ronald Giphart.

U kunt de uitkomst van de door AI gegenereerde uitvaart online delen met uw dierbare. Zo is het makkelijker om het gesprek over uw uitvaartwensen aan te gaan.

Ronald Giphart

Ronald Giphart vond het direct een goed idee van Monuta om met AI de uitvaartwensen bespreekbaar te maken. Zelf geeft hij aan ook geregeld na te denken over hoe hij zijn uitvaart het liefst zou willen hebben.