Premieverschil uitvaartverzekeringen in 2022 groter dan ooit

Het premieverschil tussen de verschillende uitvaartverzekeringen was nog nooit zo groot als in 2022 blijkt uit onderzoek van uitvaartverzekeringwijzer.net.

De premies van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland zijn vergeleken en het verschil tussen de goedkoopste en duurste was maar liefst 2.578 euro per persoon.

Premieverschil

Premieverschillen uitvaartverzekeraars

De premieverschillen worden jaarlijks onderzocht, waarbij de premies van DELA, Ardanta en Monuta worden vergeleken. Het eerste wat opvalt, is dat de premieverschillen jaarlijks steeds groter worden.

Uit het onderzoek van 2017 kwam naar voren dat het verschil 1.600 euro was en in 2019 was dit al 1.700 euro per persoon. Dit jaar is het verschil al opgelopen tot ruim 2.500 euro.

Bij het onderzoek is gekeken naar dezelfde type uitvaartverzekeringen met een dekking van 7.000 euro.

35-jarige vrouw

Een vrouw met een leeftijd van 35 jaar die een uitvaartverzekering afsluit met een dekking van 7.000 euro kan dit het beste bij uitvaartverzekeraar Monuta doen. Over de hele looptijd betaald zij 4.700 euro aan premie.

Ter vergelijking zou dezelfde vrouw een uitvaartverzekering met een dekking van 7.000 euro bij Ardanta afsluiten dan betaald zij 7.278 euro. Het verschil voor dezelfde verzekering is dus 2.578 euro.

Student van 23 jaar

Wil je als student een uitvaartverzekering afsluiten dan kun je ook een flink bedrag besparen. Door de uitvaartverzekeringen te vergelijken en de goedkoopste af te sluiten kan een student bijna 2.000 euro besparen op de premie.

Voor een student van 23 jaar is ook in dit geval verzekeraar Monuta met een totale premie van bijna 3.500 euro het goedkoopst. Bij DELA zou de student voor dezelfde dekking 4.700 euro aan premie betalen en bij Ardanta loopt dit op naar 5.400 euro.

Uitvaartverzekering voor een gezin met 2 kinderen

In het onderzoek is ook een gezinssituatie met 2 kinderen meegenomen. Ook in deze situatie is er veel geld te besparen op de uitvaartverzekering.

Bovendien is het hierbij ook verstandig om de voorwaarden mee te nemen in de vergelijking. Zo zijn de kinderen gratis meeverzekerd bij uitvaartverzekeraars Monuta en Ardanta.

Een gezin met 2 kinderen kan met een uitvaartverzekering waarbij de dekking 7.000 euro is bijna 5.000 euro aan premie besparen over de hele looptijd.

Korte looptijd is goedkoper

Een ander feitje wat uit het onderzoek naar voren kwam, is dat een uitvaartverzekering afsluiten met een kortere looptijd altijd voordeliger is. Zo kan een 35-jarige vrouw 1.000 euro aan premie besparen door bij uitvaartverzekeraar DELA een begrafenisverzekering met een kortere looptijd af te sluiten.

Bij verzekeraar Ardanta kan er zelfs 1.300 euro bespaard worden door een uitvaartverzekering met korte looptijd af te sluiten.

Premie uitvaartverzekering vergelijken

Als u wilt bekijken hoeveel u kunt besparen op uw premie dan kunt u hieronder de uitvaartverzekeraars vergelijken.