Uitvaartverzekering voor studenten

Wil jij een studenten uitvaartverzekering afsluiten? Als student denk je er misschien niet meteen aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. En toch is het iets waar je je eens in zou moeten verdiepen.

Een uitvaart kost al snel €8.000,- dus je kunt je maar beter verzekeren tegen de kosten die dit met zich mee brengt.

Ondanks dat je het als student niet al te breed zult hebben hoeft het afsluiten van een uitvaartverzekering als student je niet veel te kosten.

Uitvaartverzekering student

Studentenkorting op uitvaartverzekering

Studentenkorting op een uitvaartverzekering dat biedt geen één uitvaartverzekeraar aan. Je kunt je wel goedkoop verzekeren als je tot je 18e op de uitvaartpolis van je ouders stond bijgeschreven en nu deze verzekering op jouw naam laat zetten.

Als je eenmaal 18 bent geworden dan zul je de uitvaartverzekering moeten overnemen of een nieuwe verzekering moeten afsluiten. Een uitvaartverzekering afsluiten als je 18 jaar bent levert je een flinke korting op ongeacht of je een student bent of niet.

Het is verstandig als je nog studeert om een uitvaartverzekering af te sluiten. Waarom een uitvaartverzekering als student afsluiten vraag je je af als er geen studentenkorting te halen is?

De reden om wel een uitvaartverzekering af te sluiten is dat hoe jonger je bent hoe lager de premie zal zijn. En mocht je komen te overlijden zonder een uitvaartverzekering te hebben afgesloten dan zullen de nabestaanden opdraaien voor de kosten van jouw uitvaart.

Als student is het afsluiten van een uitvaartverzekering goedkoper dan voor senioren.

Lage premie voor studenten

Als je als student een uitvaartverzekering afsluit dan krijg je dus geen studentenkorting. Maar doordat je nog jong bent is de premie erg laag. Je kunt namelijk al verzekerd zijn voor iets meer dan 5 euro per maand.

Voor dat geld ben je dus verzekerd tegen de kosten van jouw uitvaart en voorkom je dat de nabestaanden met de kosten achter blijven. Voor deze maandpremie krijg je een simpele uitvaart, hoe meer wensen, hoe hoger de premie zal worden.

Welke uitvaartverzekering als student

Je zult wel moeten weten wat voor uitvaartverzekering je wenst af te sluiten.

Je kunt ervoor kiezen om een verzekering af te sluiten waarbij de producten en diensten voor jouw uitvaart verzekerd zijn. Deze verzekering heet de natura verzekering. Bij deze verzekering zal alles worden verzorgd en hebben de nabestaanden bijna niets te regelen.

Als je liever meer vrijheid wenst dan is de kapitaal verzekering meer iets voor jou. Je spaart hierbij een kapitaal op welke zal worden uitgekeerd aan jouw nabestaanden die hiermee jouw uitvaart kunnen regelen.

Uitvaartverzekering kiezen

Zodra je een nieuwe uitvaartverzekering gaat afsluiten dan zul je rekening moeten houden met het volgende:

  • De hoogte van het verzekerde bedrag wat de verzekeraar gaat uitkeren na overlijden
  • De hoogte van de premie die je moet betalen
  • De looptijd: Tot wanneer je premie moet betalen
  • Welk type uitvaartverzekering je wilt afsluiten. De natura of de geldverzekering
  • De voorwaarden: Wordt de verzekering automatisch geïndexeerd?

Premieverloop naar leeftijd

Als er al op jonge leeftijd een uitvaartverzekering wordt afgesloten dan is de premie veel lager dan dat je er mee wacht tot op latere leeftijd.

Leeftijd Premie per maand Verzekeraar Verzekerd bedrag
18 – 25 jaar € 5,58 – € 6,68 Monuta € 9.500,-
26 – 40 jaar € 6,87 – € 11,45 Monuta € 9.500,-
41 – 55 jaar € 11,90 – € 20,64 Monuta of DELA € 9.500,-
56 – 65 jaar € 21,51 – € 32,35 DELA € 9.500,-

Uitvaartverzekering vergelijken als student

Als student weet je maar al te goed dat je slim met je geld om moet gaan. Ook bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zul je dus moeten kijken waar voor jou het meeste voordeel te behalen is. Je wilt namelijk een goedkope uitvaartverzekering afsluiten als student.

Door de uitvaartverzekeringen te vergelijken zul je zien dat je op jaarbasis een aardig bedrag kunt besparen. We raden je wel aan om niet alleen naar de premie te kijken omdat je een goedkope uitvaartverzekering wilt afsluiten.

De voorwaarden zijn namelijk minstens zo belangrijk want je wilt wel de verzekering afsluiten die helemaal aan jouw wensen voldoet. Een uitvaartverzekering afsluiten doe je normaal gesproken maar één keer in je leven.