Hoe kunt u overstappen van begrafenisverzekering?

Bent u van plan om over te stappen van begrafenisverzekering, maar weet u niet welke stappen u moet nemen?

Wij zullen u hier uitleggen hoe u op een verstandige manier kunt overstappen van begrafenisverzekering.

We stappen met alle verzekeringen simpel over van de ene naar de andere verzekeraar en ook als het gaat om onze energiemaatschappij doen we niet moeilijk als het om overstappen gaat, maar bij de begrafenisverzekering is de gemiddelde consument toch wat huiverig.

Overstappen uitvaartverzekering

Waarom overstappen?

Als u niet tevreden bent met uw uitvaartverzekering en/of de verzekeraar achter uw uitvaartverzekering, kunt u ervoor kiezen om over te stappen. Uw oude verzekering wordt opgezegd en u sluit een nieuwe verzekering af, bij dezelfde verzekeraar of bij een andere partij. Door een verzekering en/of verzekeraar te zoeken die beter bij u past, profiteert u van de overstap.

Hoe vroeger u overstapt, des te langer u van uw keuze kunt genieten. Uw uitvaartverzekering sluit u namelijk niet voor enkele jaren af, maar hopelijk voor vele tientallen jaren. Hoe eerder u overstapt van uitvaartverzekering en/of verzekeraar, des te langer u hier profijt van heeft.

Opzeggen en overstappen naar nieuwe begrafenisverzekering

Het overstappen van begrafenisverzekering is in de meeste gevallen financieel niet aantrekkelijk, u zult namelijk altijd geld inleveren, maar ondanks dat kan u toch de overstap willen maken doordat u niet tevreden bent met de huidige verzekeraar of omdat u ergens anders een behoorlijk lagere premie betaald.

U moet er wel goed op letten dat als u wilt overstappen voor een lagere premie u kijkt naar de premie die u op uw leeftijd gaat betalen bij de nieuwe verzekeraar want hoe ouder u bent hoe meer premie u zult moeten betalen. Voordat u gaat overstappen van begrafenisverzekering gaat u eerst de verschillende uitvaartverzekeraars vergelijken en natuurlijk vergelijkt u de begrafenisverzekeringen welke deze verzekeraars aanbieden.

Opzeggen begrafenisverzekering

Zodra u een nieuwe begrafenisverzekering heeft gevonden waar de voorwaarden en de premie goed van zijn en deze helemaal aan uw wensen voldoet dan kunt u uw huidige begrafenisverzekering opzeggen. Het opzeggen van uw bestaande begrafenisverzekering doet u door een brief te schrijven naar de verzekeraar, vergeet daarin niet uw polisnummer te vermelden.

Afkopen begrafenisverzekering
Als u de begrafenisverzekering wilt opzeggen dan zijn er meerdere manieren om dit te doen, u kunt er voor kiezen om de begrafenisverzekering af te kopen.

Als u de verzekering wilt afkopen dan kunt u in bepaalde gevallen de verzekering opzeggen en de opgebouwde waarde laten uitbetalen, u moet er wel rekening mee houden dat u in dit geval niet meer verzekerd bent en mocht u komen te overlijden de nabestaanden geen uitvaartkosten meer krijgen vergoed. Er zijn verzekeraars die een vast bedrag in rekening brengen als u de begrafenisverzekering gaat afkopen.

Uw begrafenisverzekering premievrij maken
Een tweede manier is uw begrafenisverzekering premievrij te maken, dit wil zeggen dat u stopt met het betalen van de premie en hierdoor zal bij overlijden de uitkering lager zijn dan dat u de premie niet vrij had gemaakt. Een ook bij het premievrij maken van de polis zal de verzekeraar een bedrag in rekening kunnen brengen, verder zijn er verzekeraars waar er jaarlijks een bepaald percentage van het opgebouwde kapitaal in mindering wordt gebracht.

Zodra u een nieuwe begrafenisverzekering gaat afsluiten dan begint u dus weer opnieuw met sparen voor uw uitvaart, logischerwijs zal de premie hierdoor een stuk hoger zijn. Het is dus raadzaam om het al opgebouwde kapitaal bij uw vorige verzekeraar mee te nemen of te laten staan zodat u bij twee verzekeraars kapitaal opbouwt om uw uitvaart te bekostigen.

Overstappen begrafenisverzekering verstandig?

Het overstappen van begrafenisverzekering is in veel gevallen niet de verstandigste keuze, dit omdat u altijd geld zult verliezen. Maar als de reden om over te stappen is dat u bij de nieuwe verzekeraar betere voorwaarden zult krijgen en u extra verzekerd bent om uw persoonlijke wensen te laten uitvoeren dan is het overstappen een goede optie.

Hopelijk maakt u de juiste keuze als u gaat overstappen van begrafenisverzekering en vind u de verzekeraar die uw uitvaartwensen kan laten uitkomen.

Toch overstappen: zo werkt het

Wilt u toch overstappen van uitvaartverzekering? Dan volgt u de volgende stappen.

Stap 1: zoek een nieuwe uitvaartverzekering
Het is belangrijk een verzekering te zoeken die écht bij u past en die aangeboden wordt door een verzekeringsmaatschappij waar u graag klant wil worden. U wilt namelijk niet nog een keer over moeten stappen van uitvaartverzekering. Door verzekeringen met elkaar te vergelijken, vindt u de beste verzekering met de aantrekkelijkste maandelijkse premie.

Stap 2: zeg uw verzekering op
Als u een nieuwe verzekering heeft gevonden, kunt u uw oude verzekering opzeggen. U kunt uw verzekering nu afkopen (de standaard manier van overstappen), maar u kunt uw verzekering ook premievrij maken. Een expert kan u adviseren welke optie het beste is voor u.

Stap 3: een nieuwe verzekering afsluiten
Als u uw verzekering heeft opgezegd, kunt u uw nieuwe uitvaartverzekering afsluiten. Wij raden u aan dit direct te doen, zodat u gewoon verzekerd blijft. Als u de bevestiging van uw nieuwe uitvaartverzekering ontvangen heeft van uw nieuwe verzekeraar, bent u weer goed verzekerd voor uw uitvaartkosten.

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m