Hoe kunt u overstappen van begrafenisverzekering?

Bent u van plan om over te stappen van begrafenisverzekering maar weet u niet welke stappen u moet nemen?
Wij zullen u hier uitleggen hoe u op een verstandige manier kunt overstappen van begrafenisverzekering. We stappen met alle verzekeringen simpel over van de ene naar de andere verzekeraar en ook als het gaat om onze energiemaatschappij doen we niet moeilijk als het om overstappen gaat maar bij de begrafenisverzekering is de gemiddelde consument toch wat huiverig.

Opzeggen en overstappen naar nieuwe begrafenisverzekering

Het overstappen van begrafenisverzekering is in de meeste gevallen financieel niet aantrekkelijk, u zult namelijk altijd geld inleveren, maar ondanks dat kan u toch de overstap willen maken doordat u niet tevreden bent met de huidige verzekeraar of omdat u elders een behoorlijk lagere premie betaald. U moet er wel goed op letten dat als u wilt overstappen voor een lagere premie u kijkt naar de premie welke u op uw leeftijd gaat betalen bij de nieuwe verzekeraar want hoe ouder u bent hoe meer premie u zult moeten betalen. Voordat u gaat overstappen van begrafenisverzekering gaat u eerst de verschillende verzekeraars vergelijken en natuurlijk vergelijkt u de begrafenisverzekeringen welke deze verzekeraars aanbieden.
[uncode_block id=”5351″]

Opzeggen begrafenisverzekering

Zodra u een nieuwe begrafenisverzekering heeft gevonden waar de voorwaarden en de premie goed van zijn en deze helemaal aan uw wensen voldoet dan kunt u uw huidige begrafenisverzekering opzeggen. Het opzeggen van uw bestaande begrafenisverzekering doet u door een brief te schrijven naar de verzekeraar, vergeet daarin niet uw polisnummer te vermelden.
Afkopen begrafenisverzekering
Als u de begrafenisverzekering wilt opzeggen dan zijn er meerdere manieren om dit te doen, u kunt er voor kiezen om de begrafenisverzekering af te kopen. Als u de verzekering wilt afkopen dan kunt u in bepaalde gevallen de verzekering opzeggen en de opgebouwde waarde laten uitbetalen, u moet er wel rekening mee houden dat u in dit geval niet meer verzekerd bent en mocht u komen te overlijden de nabestaanden geen uitvaartkosten meer krijgen vergoed. Er zijn verzekeraars die een vast bedrag in rekening brengen als u de begrafenisverzekering gaat afkopen.
Uw begrafenisverzekering premievrij maken
Een tweede manier is uw begrafenisverzekering premievrij te maken, dit wil zeggen dat u stopt met het betalen van de premie en hierdoor zal bij overlijden de uitkering lager zijn dan dat u de premie niet vrij had gemaakt. Een ook bij het premievrij maken van de polis zal de verzekeraar een bedrag in rekening kunnen brengen, verder zijn er verzekeraars waar er jaarlijks een bepaald percentage van het opgebouwde kapitaal in mindering wordt gebracht.
Zodra u een nieuwe begrafenisverzekering gaat afsluiten dan begint u dus weer opnieuw met sparen voor uw uitvaart, logischerwijs zal de premie hierdoor een stuk hoger zijn. Het is dus raadzaam om het al opgebouwde kapitaal bij uw vorige verzekeraar mee te nemen of te laten staan zodat u bij twee verzekeraars kapitaal opbouwt om uw uitvaart te bekostigen.

Overstappen begrafenisverzekering verstandig?

Het overstappen van begrafenisverzekering is in veel gevallen niet de verstandigste keuze, dit omdat u altijd geld zult verliezen. Maar als de reden om over te stappen is dat u bij de nieuwe verzekeraar betere voorwaarden zult krijgen en u extra verzekerd bent om uw persoonlijke wensen te laten uitvoeren dan is het overstappen een goede optie.
Hopelijk maakt u de juiste keuze als u gaat overstappen van begrafenisverzekering en vind u de verzekeraar welke uw uitvaartwensen kan laten uitkomen.