Uitvaartverzekering voor ouderen

Als u op oudere leeftijd een uitvaartverzekering wilt afsluiten dan krijgt u met andere voorwaarden te maken. Niet iedereen heeft al op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afgesloten maar desondanks is het wel verstandig dit alsnog te gaan doen. Wacht met het afsluiten van een uitvaartverzekering niet te lang.

Hoe ouder u namelijk wordt des te meer premie u zult moeten betalen. Een reden om een uitvaartverzekering af te sluiten is dat u bent verzekerd dat alles goed geregeld is en dat u uw nabestaanden niet met de kosten voor uw uitvaart opzadelt.

Uitvaartverzekering afsluiten boven de 60 jaar

Als u ouder wordt zal de premie van de uitvaartverzekering hoger zijn dan van iemand die 20 jaar jonger is. Het is zelfs zo dat als u boven de 60 jaar bent u bij bepaalde verzekeraars niet meer zal worden geaccepteerd. Als u bijvoorbeeld 75 jaar bent en geen uitvaartverzekering heeft afgesloten dan is het afsluiten hiervan dus moeilijk.

De verzekeraars willen het risico namelijk niet nemen dat iemand op hogere leeftijd snel komt te overlijden net nadat deze een uitvaartverzekering heeft afgesloten. Er zijn wel uitzonderingen zoals bijvoorbeeld bij Monuta uitvaartverzekeringen kunt u tot uw 75ste jaar een uitvaartverzekering afsluiten en ook daarna heeft Monuta nog mogelijkheden om u te verzekeren voor uw uitvaart.

Als u boven de 65 jaar bent en u wordt niet meer geaccepteerd dan zou u zelf een bedrag opzij moeten zetten waarmee uw uitvaart bekostigd kan worden. Het verschilt per verzekeraar of u wel of niet geaccepteerd zal worden op hogere leeftijd. Lees daarom eerst de voorwaarden van de desbetreffende verzekeraar goed door. Er is namelijk niet een universele regel dat u op een bepaalde leeftijd niet meer geaccepteerd zal worden bij alle verzekeraars.

Er zijn ook verzekeraars die geen leeftijdsgrens hanteren, hierbij zult u wel een gezondheidsverklaring moeten invullen. Als er gezondheidsproblemen zijn dan zal de premie in dat geval hoger worden.

Uitvaartpolis voor ouderen

Als oudere is het zeker aan te raden om de uitvaartverzekeringen te vergelijken. Er kunnen behoorlijke verschillen zitten in de premie die u moet betalen. Ook zult u goed naar de voorwaarden van de uitvaartverzekeringen moeten kijken.
DELA UitvaartPlan tegen koopsom
U kunt er ook voor kiezen om een DELA UitvaartPlan tegen koopsom af te sluiten. U kunt deze koopsom tot uw 85ste jaar afsluiten.

U als verzekerde kan zelf het verzekerde bedrag kiezen. U stort zelf eenmalig een bedrag in de vorm van de koopsom. De polis is niet waardevast, wel zult u meedelen in de winst. Er zijn tegenwoordig meer verzekeraars die ouderen op deze manier de mogelijkheid bieden om zich te verzekeren tegen de kosten van hun uitvaart.

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m