Monuta

Monuta uitvaartverzekeringenMonuta uitvaartverzekeringen is één van de grootste verzekeraars op het gebied van uitvaartverzekeringen in Nederland. Bij Monuta staat niet alleen uw uitvaart centraal maar ook de nazorg en begeleiding van uw nabestaanden. Als u een uitvaartverzekering afsluit bij Monuta dan kunt u er vanuit gaan dat alles tot in de puntjes is verzorgd. Al uw persoonlijke wensen worden met de grootste zorg uitgevoerd door Monuta.

Monuta uitvaartverzekering

Monuta uitvaartverzekeringen is één van de grootste uitvaartorganisaties en bestaat al sinds 1932. Monuta heeft maar liefst 1.4 miljoen klanten, de ervaring van deze verzekeraar is dan ook enorm groot. Als u bij Monuta een uitvaartverzekering wilt afsluiten dan heeft u een ruime keuze. U kunt een naturaverzekering of een kapitaal verzekering afsluiten. Ook het depositofonds behoort tot de mogelijkheden dus bij Monuta kunt u voor alle verzekeringsvormen voor uw uitvaart terecht. Nadat u een uitvaartverzekering heeft afgesloten bij Monuta heeft u nog 30 dagen bedenktijd. In deze bedenktijd kunt u de uitvaartverzekering kosteloos annuleren.

Bereken uw premie
Dienstenpakket + extra geldbedrag
Bij Monuta kunt u ervoor kiezen om een dienstenpakket + extra geldbedrag te verzekeren. Bij deze optie wordt uw uitvaart geregeld en bekostigd. En er zal nog een geldbedrag worden uitgekeerd.
Geldbedrag
De tweede optie is dat Monuta een geldbedrag uitkeert aan de nabestaanden. De nabestaanden kiezen hoe het geldbedrag besteed zal worden. Als met het uitgekeerde geldbedrag Monuta de uitvaart mag regelen dan zal er 5% korting gegeven worden.

Premie

Op de website van Monuta uitvaartverzekeringen kunt u zelf in enkele muisklikken de premie berekenen. En u zult zien dat de premie bij Monuta uitvaartverzekeringen vrij laag is en zeker als u bekijkt hoe goed u verzekerd bent. Zo zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd bij Monuta. De premie betaald u tot uw 85ste jaar en daarna bent u natuurlijk levenslang verzekerd.
Een uitvaartverzekering bij Monuta kunt u makkelijk online afsluiten. Monuta heeft ook 130 vestigingen verdeeld over heel Nederland dus mocht u eens iemand face-to-face willen spreken dan is dit in geheel Nederland mogelijk.

Uitvaartwensen online vastleggen

Uw persoonlijke wensen met betrekking tot uw uitvaart kunt u online vastleggen. Het is wel zo verstandig om uw uitvaartwensen alvast vast te leggen. Zo hoeven uw nabestaanden dit als u bent overleden niet te doen, deze hebben in deze emotionele tijd al genoeg aan hun hoofd. De online Uitvaartontwerper kunt u zelfs gebruiken als u ergens anders dan bij Monuta uitvaartverzekeringen bent verzekerd.
U kunt uw persoonlijke wensen online vastleggen maar als u dit liever op papier doet dan kunt u het Monuta Uitvaartwensformulier aanvragen. U kunt dit formulier invullen en terug sturen, Monuta zal u daarna een overzicht van uw persoonlijke wensen sturen.

Tot welke leeftijd?

Tot welke leeftijd kunt u een uitvaartverzekering bij Monuta afsluiten? U kunt totdat u 75 jaar bent een uitvaartverzekering afsluiten bij Monuta. Ook als u ouder dan 75 jaar bent zijn er nog mogelijkheden om u te verzekeren bij Monuta tegen de kosten voor uw uitvaart. Zo kunt u gebruik maken van het Monuta Depositofonds waarbij u spaart voor uw uitvaart en bovendien nog een rente ontvangt over het gespaarde geld.

Bereken uw premie

Waardevaste uitvaartverzekering

Als u een uitvaartverzekering bij Monuta afsluit dan is deze standaard waardevast. Dit betekent dat indien u komt t overlijden uw uitvaart volledig vergoedt zal worden ongeacht de werkelijke kosten van dat moment. Bij een uitvaartverzekering met indexering vangen ze algemene prijsschommelingen op het gebied van de uitvaartzorg op. Uw premie zal door de indexering jaarlijks wel stijgen.
In de video hieronder zal worden uitgelegd wat indexering van een uitvaartverzekering precies inhoudt.

Groene uitvaart

Mensen worden zich steeds meer bewust en dit werkt door tot aan de uitvaart en daarna. Monuta heeft daarom de Groene uitvaart gelanceerd. Waar moet u aan denken bij een groene uitvaart ? Enkele voorbeelden zijn het planten van een boom voor iedere uitvaart zodat er een heel bos zal ontstaan of er zal een donatie worden gedaan voor beheer van de natuur voor toekomstige generaties.
Bij een groene uitvaart moet u verder denken aan groene uitvaartkisten van de ‘Den’ en ‘Beuk’. Voor elke kist zal Staatsbosbeheer een boom terug planten in een Nederlands bos. Er zal een certificaat worden uitgereikt aan uw nabestaanden. Staatsbosbeheer ontvangt voor iedere groene uitvaartkist een bedrag van €50,- voor behoud van de natuur.
Natuurbegraafplaats
U kunt zich laten begraven op een mooie plek in de natuur op één van de natuurbegraafplaatsen. Als u meer informatie wilt over de natuurbegraafplaatsen dan kunt u contact opnemen met Monuta uitvaartverzekeringen.

Multiculturele uitvaarten

Via Monuta kunt u ook een multiculturele uitvaart laten regelen. Iedere cultuur heeft zijn eigen rituelen en regels. Monuta kan u verder helpen als u een multiculturele uitvaart wil laten verzorgen.