De looptijd van een uitvaartverzekering

Er zijn consumenten die denken dat de looptijd van hun uitvaartverzekering is verstreken en daardoor geen recht meer hebben op een uitkering indien zij komen te overlijden.

Dit is niet het geval, de looptijd van een uitvaartverzekering geeft aan tot wanneer er premie betaald moet worden.

De looptijd van de uitvaartverzekering is levenslang want ondanks dat u geen premie meer hoeft te betalen zal de uitvaartverzekering gewoon doorlopen tot u komt te overlijden. Het is overigens één van de vele misverstanden over de uitvaartverzekering.

Looptijd uitvaartverzekering

Wat is de looptijd van een uitvaartverzekering?

De looptijd van de uitvaartverzekering kan 10, 20, 30 jaar of tot een bepaalde leeftijd zijn. De verwarring ontstaat doordat mensen denken dat na de looptijd van een uitvaartverzekering er niet meer zal worden uitgekeerd door de uitvaartverzekeraar.

De looptijd geeft dus alleen de periode aan tot wanneer u premie dient te betalen, dit is in bepaalde gevallen ook levenslang, maar de looptijd van een uitvaartverzekering kan ook tot uw 65ste levensjaar zijn. In andere gevallen sluit u een uitvaartverzekering af met een looptijd van 30 jaar, u dient in dat geval 30 jaar lang premie te betalen.

Looptijd per verzekeraar

De looptijd van uw uitvaartverzekering verschilt per verzekeraar:

  • Monuta: levenslange looptijd
  • DELA: premiebetaling loopt door tot uw 65ste levensjaar
  • Ardanta: looptijd van 30 jaar of tot uw 80ste

Looptijd verstreken en dan?

Als de looptijd van uw uitvaartverzekering is verstreken dan betaald u geen premie meer. Maar ondanks dat u geen premie meer betaald loopt de uitvaartverzekering wel gewoon door. Als de looptijd is verstreken dan heeft u genoeg premie betaald aan uw verzekeraar om uw uitvaart mee te bekostigen.

Looptijd nog niet verstreken

Een ander misverstand is dat er consumenten zijn die denken dat als zij komen te overlijden voordat de looptijd van hun uitvaartverzekering is verstreken er geen volledige uitkering zal plaatsvinden.

Ook dit is niet waar, de uitvaartverzekeraar zal in dit geval moeten uitkeren ondanks dat u nog niet genoeg premie betaald heeft. In bepaalde gevallen zal er niet volledig worden uitgekeerd dit is bijvoorbeeld het geval als er carenzjaren gelden, dit zijn wachtjaren. Maar dit staat los van de looptijd van uw uitvaartverzekering.

Voordat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het wel verstandig om de uitvaartverzekeringen te vergelijken op de looptijden van de verzekeraars. Hierbij moet u zich wel realiseren dat een langere looptijd niet altijd betekent dat het totaal te betalen premiebedrag hoger zal zijn.

U zult een rekensommetje moeten maken door te kijken wat u maandelijks aan premie kwijt bent en wat de looptijd is. Verder is het natuurlijk niet verstandig om alleen maar naar de premie en de looptijd te kijken als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten.

U moet ook de voorwaarden en de soort uitvaartverzekering in uw vergelijking meenemen. Zo komt u er van zelf achter welke uitvaartverzekering aan uw wensen voldoet.

Door wat extra tijd te nemen voor het afsluiten van een uitvaartverzekering zult u de verzekering afsluiten welke bij u past. U moet maar zo denken, het afsluiten van een uitvaartverzekering doet u normaal gesproken maar één keer in uw leven.

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m