Klaverblad Levensverzekering verkocht

Lifetri koopt Klaverblad Levensverzekering N.V. Lifetri is opgericht door de Amerikaanse investeringsmaatschappij TSSP en nam vorig jaar ook Nuvema al over. De overname van Klaverblad is wel een heel stuk omvangrijker dan die van Nuvema. Waar het bij uitvaartverzekeraar Nuvema ging om 185.000 polishouders gaat het bij de overname van Klaverblad om 442.000 polishouders met een premievolume van 63 miljoen euro.

Klaverblad stoot alleen het gedeelte van uitvaartverzekeringen af omdat het bedrijf zich meer wil richten op de schade en inkomensverzekeringen. De toezichthouders zullen overigens nog wel toestemming moeten geven voor de overname.

Overname

Wat precies de gevolgen zullen zijn als de overname eenmaal een feit is dat is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk dat de premies worden aangepast. Het zou dan gaan om de premies van uitvaartverzekeraar Nuvema en die van Klaverblad. Beide verzekeraars berekenen de premies op een andere manier. Nuvema berekent haar premies nu nog op basis van de postcode van haar klanten.

Verder zal de naam Nuvema later dit jaar gewijzigd worden naar Lifetri, of dit ook met het gedeelte van Klaverblad gaat gebeuren, daarover is nog niets bekend gemaakt, maar dit is wel aannemelijk. De totale overname zou in de zomer afgerond moeten zijn. Beide partijen zullen geen uitspraken doen over de overnamesom.

Bijzonder door gewoon te blijven

Volgens Philippe Wits, CEO van Lifetri Groep past het motto van Klaverblad ’bijzonder door gewoon te blijven’ heel goed bij de strategie van Lifetri. Het bedrijf zal zich in de toekomst verder gaan richten op mogelijke acquisities.

Peter Paul Barth, algemeen directeur van Klaverblad Verzekeringen laat weten dat er gezocht is naar een overnamekandidaat die het belang van de verzekerden, assurantieadviseurs en personeel voorop had staan en deze is in de Lifetri Groep gevonden. Beide partijen gaan de toekomst dan ook met het volste vertrouwen tegemoet.

Verder laat Barth weten dat de verkoop niets te maken heeft met de financiële situatie bij Klaverblad. Het bedrijf is kerngezond en heeft in 2018 nog een winst gemaakt van € 3,1 miljoen euro.