Overname Nuvema door Lifetri Groep

NuvemaDe Lifetri Groep zal uitvaartverzekeraar Nuvema (Nederlandse Uitvaart Verzekering Maatschappij) overnemen. De Lifetri Groep is in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij TPG. Op dit moment hebben ongeveer 185.000 mensen een natura uitvaartverzekering lopen bij Nuvema. Voor deze polishouders zal er niets veranderen buiten dat ze straks worden ondergebracht bij Lifetri Uitvaartverzekeringen (Lifetri).

Nuvema

Natura uitvaartverzekeraar Nuvema is sinds 1959 actief in de uitvaartbranche en is na Monuta, DELA, Yarden en Ardanta de grootste uitvaartverzekeraar van Nederland. De grote kracht van Nuvema is dat de verzekerde de volledige vrijheid heeft bij het laten verzorgen van de uitvaart. Op dit moment heeft de uitvaartverzekeraar circa 50 mensen in dienst welke allemaal in dienst zullen treden van Lifetri Uitvaartverzekeringen. De directie van Nuvema zal terugtreden en worden vervangen door een directievoorzitter en financieel directeur van de Lifetri Groep.

Klanten Nuvema

Na de overname blijven de rechten van de polishouders volgens Lifetri Uitvaartverzekeringen volledig behouden en beschermd. De naam “Nuvema” zal ophouden te bestaan. De huidige klanten zullen straks bij Lifetri Uitvaartverzekeringen verzekerd zijn. Nuvema biedt alleen natura verzekeringen aan of Lifetri Uitvaartverzekeringen deze strategie voortzet, is op dit moment nog niet duidelijk.
Nuvema en Lifetri hebben geen financiële details bekend gemaakt.