Monuta

Monuta uitvaartverzekeringenWaar staat uitvaartverzekeraar Monuta voor? Uitvaartverzekeraars kennen onderling de nodige verschillen. Vandaar dat het goed is om per verzekeraar te kijken wat het aanbod is, wat u kunt verwachten en waar u op moet letten. Hieronder zullen we een kijkje nemen in de spreekwoordelijke keuken van Monuta.

Het belang van goede uitvaartverzorging

Vooropgesteld geldt natuurlijk dat een uitvaartverzekeraar uitkomst biedt in moeilijke tijden. Het verlies van een dierbaar persoon betekent dat u als nabestaande zoveel mogelijk van uw tijd en aandacht kwijt wil zijn aan het verwerken van het verlies. Gunt u uw nabestaanden dit ook, dan kan een goede uitvaartverzekering ervoor zorgen dat ze na uw overlijden niet voor vervelende verrassingen of kosten komen te staan.

Bereken uw premie

De twee hoofdtaken van Monuta

In feite doet Monuta twee dingen. Ze zijn een uitvaartverzekeraar en een uitvaartverzorger. Het eerste betekent dat u zich bij Monuta kunt verzekeren voor uw overlijden, wat betekent dat er, in het geval van een kapitaalverzekering, een bepaald bedrag wordt uitgekeerd wanneer u komt te overlijden, of, in het geval van een natura verzekering, dat Monuta zorg draagt voor verschillende diensten en producten die nodig zijn om uw afscheid in goede banen te leiden. Ten tweede is Monuta ook een verzorger van uitvaarten. Dat betekent dat ze uw nabestaanden ondersteunen en begeleiden bij zowel de pragmatische als emotionele belasting waarmee ze te maken zullen krijgen in een voor hen moeilijke periode.

De twee soorten uitvaartverzekeringen bij Monuta

Zoals bij de meeste uitvaartverzekeringen heeft u bij Monuta de keuze uit een kapitaalverzekering en een natura verzekering. Een kapitaalverzekering houdt in dat er na uw overlijden een van tevoren bepaald bedrag wordt uitgekeerd aan uw nabestaanden, zodat hiermee uw laatste afscheid bekostigd kan worden. Een natura verzekering houdt in dat Monuta, wanneer u komt te overlijden, betaalt voor verschillende diensten en producten die nodig zijn om uw begrafenis of crematie in goede banen te leiden.

Flexibele polis

Hoewel het niet gebruikelijk is dat men de voorwaarden van een uitvaartverzekering gedurende de looptijd hiervan kunt aanpassen, is dit bij Monuta wel het geval. Verandert er in de loop van uw leven dus iets aan bijvoorbeeld uw financiële situatie of uw wensen, dan kunt u te allen tijde uw polis hierop aanpassen.

Monuta
  • Verzekerd bedrag: € 9.500,-

  • Vrij besteedbaar bedrag

  • Inclusief uitvaartverzorger

  • Begrafenis of crematie

7,36 per maand

Premie 28-jarige

Het verschil tussen de producten zit hem met name in de hoogte van het bedrag dat wordt uitgekeerd bij overlijden. Bij Uitvaart Basis is het totale bedrag waarvoor u bent verzekerd 7.000 euro, bij Uitvaart Plus is dit 8.500 euro en bij Uitvaart Top is dit 10.000 euro. Uitvaart Flexibel en Uitvaart Geld zijn beide verzekeringen waar u als klant zelf de hoogte van het te verzekeren bedrag kunt bepalen. Hierbij is Uitvaart Flexibel een combinatie van een natura verzekering en een kapitaalverzekering en is Uitvaart Geld, zoals de naam al doet vermoeden, een volledige kapitaalverzekering.

Uitvaartverzorging

Zoals gezegd doet Monuta behalve aan uitvaartverzekeringen ook aan uitvaartverzorging. Ook als u niet verzekerd bent, kunt u dus terecht bij Monuta voor het regelen van een uitvaart. In geval van overlijden kan men contact met Monuta opnemen. Hierop zal Monuta direct een uitvaartverzorger inschakelen die bij u langskomt om alle zaken te bespreken die bij een uitvaart komen kijken. Zo wordt voorkomen dat u zelf aan alles hoeft te denken. Het regelen van een begrafenis of crematie is namelijk heel erg veel werk, iets wat men doorgaans bijna nooit hoeft te doen. Vandaar dat professionele hulp in dezen uitermate belangrijk is.

Hulp bij dingen waar u zelf niet zo snel aan zal denken

Als u een voorstelling wil maken van uitvaartverzorging, kunt u vooral denken aan hulp bij pragmatische zaken, zoals bijvoorbeeld het regelen van een overlijdensakte, de contractuele afhandeling van grafrechten of het zorgen voor voldoende postzegels voor de rouwkaarten, om maar een paar dingen te noemen. Het betreft zaken die moeten gebeuren, maar die voor de nabestaanden vaak extra stress opleveren, omdat ze niet direct te maken hebben met het verwerken van het verlies.

Bijzondere uitvaarten

Monuta heeft tenslotte ook nog een speciaal team dat is gespecialiseerd in zogeheten ‘bijzondere uitvaarten’. Het betreft hier uitvaarten die doorgaans een wat grootser karakter hebben, bijvoorbeeld als er een bekend persoon is overleden en er veel media-aandacht voor een afscheid is. Dit team is speciaal getraind in het omgaan met en organiseren van uitvaarten die een bijzonder karakter hebben. Een bekend recent voorbeeld is de verzorging van de uitvaart van de slachtoffers van vlucht MH17 in 2014.

Een uitgebreid dienstenpakket

Uitvaartverzekeraar Monuta heeft zoals u ziet een uitgebreid dienstenpakket, zowel voor mensen die zich willen laten verzekeren als voor mensen die hulp nodig hebben bij het verzorgen van een uitvaart. Meer informatie kunt u uiteraard vinden op hun website. Deze biedt tevens de mogelijkheid om te kijken wat een uitvaartverzekering voor u zou kosten. Hierbij worden factoren zoals uw leeftijd dan gewogen en kunt u, zonder dat u een verplichting aangaat, erachter komen hoeveel het zou kosten om u te verzekeren.

De missie van Monuta is om voor iedereen een passend afscheid te kunnen verzorgen. In de praktijk komt dit erop neer dat u in principe met elk budget bij Monuta terecht kan om u te laten verzekeren. Ook als het gaat om uitvaartverzorging zal Monuta u steun kunnen bieden in moeilijke tijden. Kortom, overweegt u om een uitvaartverzekering af te sluiten, dan is Monuta zeker de moeite van het overwegen waard.

Monuta
  • Verzekerd bedrag: € 9.500,-

  • Vrij besteedbaar bedrag

  • Inclusief uitvaartverzorger

  • Begrafenis of crematie

7,36 per maand

Premie 28-jarige