Verzekering afsluiten bij Yarden niet meer mogelijk

Het is vanaf 15 december niet meer mogelijk om een nieuwe uitvaartverzekering bij Yarden af te sluiten. De uitvaartverzekeraar geeft op de eigen website aan door de financiële positie nieuwe klanten geen langetermijnperspectief te kunnen bieden.

Yarden failliet?

Yarden laat weten dat het bedrijf niet failliet zal gaan. Bestaande klanten kunnen de waarde van hun lopende uitvaartverzekering nog wel verhogen of verlagen. Ook het meeverzekeren van kinderen kan nog op de lopende verzekering volgens de polisvoorwaarden.

Mijn Yarden

Als u wijzigingen aan uw uitvaartpolis wilt aanbrengen of kinderen wilt meeverzekeren dan kan dit via Mijn Yarden.

Heeft u een verzekering lopen bij Yarden?

Als u een uitvaartverzekering hebt afgesloten bij Yarden dan veranderd er voor u niets. De uitvaartverzekering loopt gewoon door en u bouwt waarde op. Zoals vooraf is afgesproken zal de verzekering na uw overlijden gewoon uitkeren.

Als u een pakketpolis heeft afgesloten dan zullen de producten en diensten voor uw uitvaart volgens de afgesproken manier verzorgd worden.

Is het verstandig om over te stappen naar een andere uitvaartverzekeraar?

Nee, het overstappen naar een andere uitvaartverzekeraar is in de meeste gevallen niet verstandig. Ook het afkopen van de huidige polis zal financieel niet aantrekkelijk zijn.

Bij het afkopen van een uitvaartverzekering zult u veel van de opgebouwde waarde verliezen.

Als u wel een uitvaartverzekering wilt afsluiten dan kunt u terecht bij één van de andere uitvaartverzekeraars.