Geen uitvaartverzekering afgesloten

In Nederland is het afsluiten van een uitvaartverzekering niet verplicht. Er zijn dan ook nog veel Nederlanders welke geen uitvaartverzekering hebben afgesloten. Veel mensen weten niet dat als er geen uitvaartverzekering is afgesloten er een behoorlijk probleem kan ontstaan voor de nabestaanden. Deze draaien namelijk op voor de kosten van de uitvaart.

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

Buiten dat een hoop mensen geen uitvaartverzekering afsluiten weten veel mensen ook niet wat de kosten zijn voor een uitvaart. De kosten van een gemiddelde uitvaart lopen al snel op naar €8000,-. Dat is een bedrag wat veel mensen niet even kunnen neerleggen als er een dierbare komt te overlijden. We hebben het dan over de kosten van een normale uitvaart. De kosten stijgen jaarlijks met enkele procenten. Als u dus nog geen uitvaartverzekering heeft afgesloten dan kunt u hier het beste ook niet te lang mee wachten.

Op oudere leeftijd

Zodra u op oudere leeftijd een uitvaartverzekering wilt afsluiten dan loopt u wel tegen enkele beperkingen aan. U zult ten eerste moeten kijken of u überhaupt wel in aanmerking komt voor een uitvaartverzekering. Het kan zijn dat u een leeftijd heeft bereikt waarop u niet meer zal worden geaccepteerd door de uitvaartverzekeraar.

Bij een leeftijd van 65 jaar of ouder kunt u niet bij elke verzekeraar een uitvaartverzekering afsluiten. Deze leeftijdsgrens verschilt per uitvaartverzekeraar, lees daarom de voorwaarden op de website van de desbetreffende verzekeraar.

Als u nog wel zal worden geaccepteerd dan zult u een hogere premie betalen dan een jong persoon. Op oudere leeftijd loopt u namelijk voor de verzekeraar een hoger risico op een eerder overlijden. Om dit enigszins te compenseren betaald u dus een hogere premie voor uw uitvaartverzekering.

Ons advies is, sluit een uitvaartverzekering af. Het hoeft echt niet zo heel veel te kosten als u zich maar verzekert tegen de kosten van uw uitvaart. Niet alleen voor uzelf maar ook voor uw nabestaanden. U sluit al een verzekering af voor enkele euro’s per maand bij bijvoorbeeld Monuta, DELA of Yarden.

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.200

Leeftijd

30 jarige

9,58 p/m

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m