Welke uitvaartverzekering?

Welke uitvaartverzekering past bij u? U wilt natuurlijk de beste uitvaartverzekering afsluiten. Zodra u zich verdiept in het afsluiten van een uitvaartverzekering zult u merken dat er meerdere soorten uitvaartverzekeringen zijn.

Zo zijn er de kapitaal verzekering, de natura verzekering, de natura sommenverzekering en de combinatie verzekering. Welke verzekering het beste bij u past, dat hangt helemaal van uw persoonlijke wensen af.

Hieronder ziet u wat de eigenschappen van de verschillende verzekeringen zijn. U kunt dan zelf bepalen welke uitvaartverzekering het beste bij u past.

Welke uitvaartverzekering

Kapitaal uitvaartverzekering of geldverzekering

Als u een kapitaal uitvaartverzekering afsluit dan zal na uw overlijden de verzekeraar een som geld uitkeren aan de erfgenaam. Met dit geldbedrag kan de uitvaart verzorgd worden. De erfgenaam kan de uitvaart regelen zo als u dat wenst.

Er is dus een maximale vrijheid wat betreft de verzorging van uw uitvaart. U moet zich wel realiseren dat het uitgekeerde geldbedrag niet verplicht aan de uitvaart besteed hoeft te worden.

Het is dus verstandig om een juiste keuze te maken als u een erfgenaam aanwijst. De kapitaal verzekering is samen met de natura uitvaartverzekering de meest afgesloten begrafenisverzekering.

Natura uitvaartverzekering

In tegenstelling tot de kapitaal uitvaartverzekering zal de natura verzekering geen geldbedrag uitkeren, maar zullen de uitvaartdiensten en uitvaartproducten worden vergoed.

U kunt dus zelf vooraf uw uitvaart regisseren door bepaalde producten en diensten af te nemen bij de uitvaartverzekeraar. De uitvaart zal worden verzorgd door de uitvaartverzekeraar of de verzekeraar keert het geld uit aan de uitvaartverzorger die de uitvaart zal regelen.

Uitvaart vooraf vastgelegd

Uw nabestaanden hebben dus geen invloed meer op de uitvaart, alles is vooraf al vastgelegd. Het voordeel hiervan is dat de nabestaanden ook weinig omkijken hebben naar de verzorging van de uitvaart. In deze rouwperiode is dit wel zo fijn.

De uitvaartondernemer zal de uitvaart zo regelen als in de polis is vastgelegd. Bovendien komen de nabestaanden ook niet voor extra kosten te staan, de producten en diensten zijn namelijk allemaal gedekt.

Maar niet als zij extra wensen hebben dan kan dit geregeld worden, maar de kosten moeten dan door de nabestaanden betaald worden.

Naturasommen uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering die ook steeds vaker wordt afgesloten is de naturasommen uitvaartverzekering. Hoewel dit ook een geldverzekering is zal er geen geldbedrag worden uitgekeerd aan de nabestaanden. De uitvaartverzekeraar zal de uitvaart vergoeden tot het verzekerde bedrag.

Bij de naturasommen uitvaartverzekering hebben de nabestaanden wel de volledige vrijheid bij het regelen van de uitvaart. Zij zullen ook zelf de uitvaartverzorger aanwijzen welke de uitvaart zal verzorgen.

Waar het bij de kapitaal verzekering niet verplicht is het uitgekeerde geld aan de uitvaart te besteden is dit wel het geval bij de naturasommen uitvaartverzekering. Deze uitvaartverzekering kenmerkt zich door de voordelen van de kapitaal- en de natura verzekering.

Combinatie uitvaartverzekering

Bij enkele uitvaartverzekeraars heeft u de mogelijkheid om een combinatie van de natura-sommen en de kapitaalverzekering af te sluiten. Deze verzekering wordt de combinatie uitvaartverzekering genoemd.

Na overlijden zal de verzekeraar een deel van de gerelateerde diensten en producten voor de uitvaart vergoeden. Bovendien zal er een geldbedrag worden uitgekeerd waar bijvoorbeeld extra uitvaart producten of diensten mee gefinancierd kunnen worden.

Het extra uitgekeerde geldbedrag hoeft niet aan de uitvaart besteed te worden, net zoals bij de kapitaalverzekering waar dit ook niet verplicht is. De combinatie uitvaartverzekering is een combinatie van meerdere verzekeringen.

Welke uitvaartverzekering? 7 uitvaartverzekering tips

Door onderstaande tips door te lezen zal het hopelijk makkelijker worden om een uitvaartverzekering af te sluiten welke bij uw wensen aansluit.

1. Wilt u dat er na uw overlijden een geldbedrag wordt uitgekeerd of wilt u dat de producten en diensten worden vergoed? Als u liever de producten en diensten laat vergoeden dan is de natura verzekering wellicht de juiste keuze voor u.

Deze vraag zou u met uw partner en/of andere nabestaanden kunnen bespreken. Zijn zij in staat om in de rouwperiode uw uitvaart te regelen of laat u dit liever over aan een uitvaartverzekeraar? Welk antwoord hier ook uit komt u moet er zelf wel voor 100% achter staan.

2. Is de premie bepalend? Als u een goedkope uitvaartverzekering wilt afsluiten dan let u op andere zaken dan als u de voorwaarden belangrijker vindt. De premie die u gaat betalen is van een aantal factoren afhankelijk.

Zo is de leeftijd waarop u de verzekering afsluit, de hoogte van het verzekerd bedrag en de premie looptijd bepalend. U kunt ervan uitgaan dat hoe jonger en gezonder u bent bij het afsluiten des te minder premie u gaat betalen.

3. Hoe flexibel is de uitvaartverzekering? Iedere verzekeraar en verzekering heeft andere voorwaarden. Wat u nu wilt tijdens uw uitvaart dat kan over tientallen jaren wel heel anders zijn. Lees daarom de voorwaarden door en kijk of de polis makkelijk is aan te passen. Kunt u het verzekerd bedrag aanpassen? Kunt u kiezen voor een andere manier van uitkeren?

4. Vergelijk de uitvaartverzekeraars door reviews te lezen en vraag aan familie en vrienden om hun ervaringen met een bepaalde uitvaartverzekeraar. Op onze site kunt u ook makkelijk de uitvaartverzekeringen vergelijken.

5. Wilt u dat uw erfgenamen een geldbedrag krijgen uitgekeerd om uw uitvaart te verzorgen? Wilt u hen ook de volledige vrijheid geven? Dan is de kapitaal uitvaartverzekering mogelijk voor u een goede keuze. Bij de keuze voor een verzekeraar moet u erop letten dat niet iedere verzekeraar de geldverzekering aanbiedt.

6. De kosten voor het verzorgen van een uitvaart stijgen jaarlijks enkele procenten. Als u nu een uitvaartverzekering afsluit dan zal deze over 30 jaar of langer niet de volledige kosten dekken. Dit kunt u oplossen door een uitvaartverzekering met indexatie af te sluiten.

De verzekering zal dan aangepast worden aan de inflatie, de kosten voor uw uitvaart zijn dan altijd gedekt. Bovendien blijven uw nabestaanden niet met de extra kosten van uw uitvaart achter.

7. Als u een uitvaartverzekering voor het hele gezin wilt afsluiten let er dan op dat uw kinderen gratis meeverzekerd kunnen worden. Bij de meeste verzekeraars is dit namelijk het geval. Het scheelt u in de premie en u heeft alle gezinsleden bij dezelfde verzekeraar waardoor u meer overzicht heeft.

Welke uitvaartverzekering? – Uitvaartwensen

De keuze voor een bepaalde begrafenisverzekering is van vele factoren afhankelijk, uw uitvaartwensen spelen hierin een grote rol.

Leg nu al uw wensen over uw uitvaart vast, het is voor u, maar ook voor uw nabestaanden een rustgevend idee dat de uitvaart geheel naar uw wensen zal worden verzorgd.

Denk bijvoorbeeld aan de uitvaartmuziek, wilt u speciaal vervoer? Een maaltijd na de dienst? Bij de uitvaartverzekeraars kunt u uw uitvaartwensen al digitaal vastleggen. Mocht u iets willen wijzigen dan kunt u dit zo vaak als u wilt doen.

Nu u weet welke soorten uitvaartverzekeringen er zijn, is het taak om te kijken welke het beste bij uw wensen aansluit.

De bovengenoemde uitvaartverzekeringen zullen niet bij iedere verzekeraar af te sluiten zijn. Dus na de keuze voor een soort uitvaartverzekering zult u ook nog een keuze moeten maken voor een verzekeraar.

Welke uitvaartverzekering?

Veelgestelde vragen – Welke uitvaartverzekering?

Welke uitvaartverzekering past bij mij?

Voor u een uitvaartverzekering afsluit is het verstandig om uw wensen op papier te zetten. Uw persoonlijke wensen en factoren zoals uw leeftijd bepalen welke uitvaartverzekering het beste bij u past.

Welke uitvaartverzekering is het beste?

Welke uitvaartverzekering het beste is dat hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. Heeft u bijvoorbeeld een gezin dan is het verstandig om te kijken naar een verzekering waarbij de kinderen gratis op uw polis kunnen worden bijgeschreven.

Vanaf welke leeftijd een eigen uitvaartverzekering?

Een eigen uitvaartverzekering afsluiten kan vanaf 18 jaar bij de meeste uitvaartverzekeraars. Het is verstandig om vanaf deze leeftijd direct een eigen uitvaartverzekering af te sluiten omdat de premie op jonge leeftijd erg laag is.

Welke uitvaartverzekering zonder medische acceptatie?

Er zijn niet echt uitvaartverzekeringen af te sluiten zonder medische acceptatie. Wel verschillen de regels per uitvaartverzekeraar. Zo is Monuta een verzekeraar met de minst strenge regels om geaccepteerd te worden.

Een uitvaartverzekering afsluiten tot welke leeftijd kan dat?

De meeste uitvaartverzekeraars hanteren een maximale leeftijdsgrens van 75 jaar. Daarboven is het niet meer mogelijk om u te verzekeren tegen de kosten van een uitvaart.
Ardanta 76 jaar
DELA 75 jaar
Monuta 75 jaar
Klaverblad 70 jaar
Lifetri 75 jaar
PC Uitvaart 74 jaar

Uitvaartverzekering afsluiten

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m