Wat is een natura uitvaartverzekering?

Wat is een natura verzekering? Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan heeft u de keuze uit meerdere soorten uitvaartverzekeringen. Wij bespraken eerder al de kapitaal verzekering en vandaag leggen we uit wat een natura verzekering is. Zoals de naam al doet vermoeden verzekerd u zich met de natura uitvaartverzekering voor de producten en diensten voor uw uitvaart.

Voor- en nadelen

Zoals bij iedere verzekering het geval is heeft ook de natura verzekering voor- en nadelen. Hieronder kunt u zien wat de grootste voor- en nadelen zijn van de natura verzekering.

Voordelen Nadelen
Het voordeel van de natura verzekering is dat u zich verzekerd voor de producten en diensten voor uw uitvaart. U kunt de dekking zelf aanpassen aan uw uitvaartwensen. Het nadeel van de natura verzekering is dat deze verzekering minder flexibel is en u vaak vastzit aan bepaalde uitvaartverzorgers.
Uw nabestaanden hoeven zelf weinig te regelen voor uw uitvaart, deze kunnen zich helemaal richten op de verwerking van het verlies. U heeft vaak te maken met een standaard- of basispakket en daar is lastig van af te wijken.

Natura uitvaartverzekering

Waar u bij kapitaal verzekering een geldbedrag bij elkaar spaart welke zal worden uitgekeerd als u komt te overlijden. Daar verzekerd u zich met de natura uitvaartverzekering voor de producten en diensten voor uw begrafenis of crematie. Bij de natura uitvaartverzekering zal er dus geen geldbedrag worden uitgekeerd. Tenzij u zich naast de natura verzekering ook nog extra verzekerd. Deze extra uitvaartverzekering kan een kapitaal verzekering zijn om daarmee de extra persoonlijke wensen te bekostigen. Stel u wilt toch een uitgebreidere uitvaart dan zou u hiervoor een kapitaal verzekering kunnen afsluiten zodat dit bekostigd kan worden.

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Natura verzekering afsluiten

Als u eenmaal een keuze heeft gemaakt voor de natura uitvaartverzekering dan zult u nog moeten kijken bij welke uitvaartverzekeraar u deze wilt afsluiten. De natura verzekeringen vergelijken is dan ook een verstandige optie. U sluit zo niet alleen de voordeligste natura verzekering af maar ook één met de meest gunstige voorwaarden. U kunt een natura uitvaartverzekering onder andere afsluiten bij Monuta, DELA en Nuvema.

Tip: de natura verzekering is uitermate geschikt voor mensen die al de producten en diensten voor hun uitvaart verzekerd willen hebben. De natura uitvaartverzekering is ook voor uw nabestaanden een fijne verzekering, zij hoeven zich minder met het regelen van de uitvaart te bemoeien. Uw nabestaanden kunnen zich helemaal op de verwerking van het verlies richten.

Basis producten en diensten uitvaart

De natura verzekering verzekerd alle basis benodigdheden voor uw uitvaart:

  • de aula
  • de kist
  • de verzorging
  • de opbaren thuis of in een uitvaartcentrum
  • de rouwkaarten
  • de volg auto’s
  • de uitvaartverzorger
  • persoonlijke begeleiding zowel voor als na de uitvaart

Persoonlijke uitvaartwensen

Als u een natura verzekering afsluit dan hebben uw nabestaanden bijna geen omkijken naar uw uitvaart. De uitvaartverzorger welke zal worden aangesteld door de verzekeraar zal in samenspraak met de nabestaanden uw uitvaart gaan regelen. Bij het afsluiten van een natura uitvaartverzekering kunt u al aangeven wat u zoal verzekerd wilt hebben. Vooral de persoonlijke wensen spelen hierin een belangrijke rol. Vaak maken de extra wensen de uitvaart ook duurder.

Voor een gemiddelde uitvaart tegenwoordig moet u rekenen op ongeveer 7000 euro. Het is daarom goed om te kijken wat de extra uitvaartwensen ongeveer zullen gaan kosten hier kunt u namelijk uw uitvaartverzekering op aanpassen.

Stijgende uitvaartkosten

Zodra de natura uitvaartverzekering eenmaal is afgesloten is het ook nog verstandig om deze om de paar jaar even tegen het licht te houden. De uitvaartkosten stijgen jaarlijks daarom moet u de verzekering mee laten groeien. Op deze manier zullen uw nabestaanden niet met de extra kosten van uw uitvaart achter blijven.

Het is dus helemaal aan uzelf of u een kapitaal verzekering of een natura uitvaartverzekering wenst af te sluiten. Allebei de verzekeringen hebben voor en nadelen. Het grote voordeel van een kapitaal verzekering is de keuze vrijheid en het voordeel van de natura verzekering is dat uw nabestaanden weinig meer hoeven te regelen in de toch al emotionele tijd.

Welk soort uitvaartverzekering u ook gaat afsluiten, lees de polis goed door en maak een goede vergelijking. U zult normaal gesproken een uitvaartverzekering maar eenmaal in uw leven afsluiten neem er daarom de tijd voor.

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.200

Leeftijd

30 jarige

9,58 p/m

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m