Wat is een natura uitvaartverzekering?

De natura uitvaartverzekering is een van de twee bekende beschikbare vormen, waarbij de uitvaartverzekeraar u en uw nabestaanden zoveel mogelijk ontzorgt. De polis is beschikbaar bij de verschillende uitvaartverzekeraars in Nederland.

De dekking van de natura uitvaartverzekering heeft betrekking op een aantal verschillende zaken binnen een compleet pakket, waardoor het niet altijd gemakkelijk is om de polissen met elkaar te vergelijken. Om toch een goede keuze te maken is het verstandig om aan de hand van de pakketten zelf een lijst te maken van de dekking die u wenst binnen de natura uitvaartverzekering. Vervolgens kunt u per uitvaartverzekeraar nagaan wie er aan die specifieke eisen voldoet.

Uitvaartverzekering in twee vormen

De uitvaartpolis is er in twee verschillende vormen:

De natura uitvaartverzekering

De natura uitvaartverzekering zorgt ervoor dat u en uw nabestaanden zo min mogelijk omkijken hebben naar de organisatie van de uitvaart en de afwikkeling daarvan. Zodra u komt te overlijden zal de uitvaartverzekeraar de belangrijkste taken op zich nemen, waardoor uw nabestaanden zich kunnen richten op de verwerking van het verlies. Hier staat aan de andere kant tegenover dat zij iets minder flexibiliteit hebben, omdat de uitvaartverzekeraar een bepaald pakket met u afspreekt voor de dekking en de uitvaart die u wenst.

Pakket van de natura uitvaartverzekering

Dat pakket binnen de natura uitvaartverzekering bestaat uit een aantal verschillende onderdelen. Er is standaard sprake van persoonlijke begeleiding en verzorging van de overledene, zodat de nabestaanden zich daar in ieder geval geen zorgen over te hoeven maken.

Bovendien bestaat er de mogelijkheid om het vervoer van de overledene van het uitvaartcentrum naar de begraafplaats of het crematorium in de dekking op te nemen, zowel met een enkele rouwauto als met één of meerdere volgauto’s daar achter. Afhankelijk van uw keuzes op dat gebied zal het pakket voor de natura uitvaartverzekering goedkoper of duurder zijn, zodat u daar een hogere of een lagere premie voor betaalt.

Binnen de dekking van de natura uitvaartverzekering behoren verder bijvoorbeeld de opbaring, de eventuele dragers van de kist tijdens de ceremonie en de rouwkaarten, inclusief de postzegels en de verzendset. Verder kunt u bijvoorbeeld nadenken over de dankbetuigingen.

De natura uitvaartverzekering is over het algemeen beschikbaar op basis van een basispakket en een pluspakket, soms is het mogelijk om aan de hand van maatwerk aan te geven hoe de dekking er precies uit zal moeten zien. Het is de meest gekozen vorm van de uitvaartpolis, waardoor het de moeite waard is om daar in ieder geval goed naar te kijken.

Tip: houd er rekening mee dat sommige uitvaartverzekeraars afspraken hebben gemaakt met uitvaartverzorgers. Indien u een natura uitvaartverzekering afsluit is het dus verstandig om na te gaan waar u terecht kunt voor de uitvaart zelf. Voorkom ongewenste verrassingen, door dit vooraf goed duidelijk te maken of daar afspraken over op te stellen.

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.200

Leeftijd

30 jarige

9,58 p/m

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m