Carenzjaren uitvaartverzekering

Er zijn uitvaartverzekeraars die in bepaalde situaties een wachttijd voor de uitvaartverzekering (Carenzjaren) hanteren.

Tijdens deze wachttijd bent u wel verplicht om premie aan de verzekeraar te betalen alleen bent u niet (volledig) verzekerd tegen de kosten voor uw uitvaart.

Carenzjaren

Waarom een wachttijd bij een verzekering?

Waarom wordt er een wachttijd gehanteerd bij een uitvaartverzekering? Als u het bovenstaande leest dan zou u kunnen denken dat het best oneerlijk geregeld is. Wel al premie betalen, maar u bent nog niet (volledig) verzekerd.

Het zit zo. Zodra u een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan zult u in de meeste gevallen een gezondheidsverklaring moeten invullen. Als u deze gezondheidsverklaring heeft ingeleverd gaat de verzekeraar beoordelen of uw gezondheid een risico vormt dat u vroegtijdig komt te overlijden.

Carenzjaren

De verzekeraar wil dit net als u natuurlijk niet. De verzekeraar loopt in het geval u vroegtijdig komt te overlijden het risico dat u nog maar enkele maanden premie heeft betaald en dit is niet genoeg om uw uitvaart mee te bekostigen.

De verzekeraar zou in dat geval dus een flink verlies lijden. Als het risico te groot is zal de verzekeraar een wachttijd op uw uitvaartverzekering instellen. Deze wachttijd wordt ook wel Carenzjaren genoemd.

Als u tijdens de wachttijd of Carenzjaren zou komen te overlijden dan zal de verzekeraar niet of gedeeltelijk uitkeren. Er zijn ook uitvaartverzekeraars die klanten zonder gezondheidsverklaring accepteren. In dit geval zal er altijd een wachttijd worden ingesteld.

Hoe lang duurt de wachttijd?

Hoe lang de wachttijd op een uitvaartverzekering duurt dat is heel verschillend. De wachttijd verschilt per verzekeraar. Deze mag zelf bepalen hoe lang de wachttijd zal duren wanneer u een uitvaartverzekering afsluit.

U moet dus altijd vooraf goed kijken wat de voorwaarden van de verzekering zijn en hoe lang de wachttijd is. Verder moet u hierbij opletten in hoeverre er zal worden uitgekeerd indien er een wachttijd wordt gehanteerd.

Uitvaartverzekering vergelijken

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zult u altijd goed moeten vergelijken. En helemaal als uw gezondheid niet helemaal optimaal is, is het belangrijk om dit goed te doen.

Door de voorwaarden van de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken komt u er achter of er een wachttijd wordt gehanteerd. En indien dit het geval is of er in deze wachttijd zal worden uitgekeerd en hoeveel er zal worden uitgekeerd.

Sluit een uitvaartverzekering nooit overhaast af. Vraag bij de verzekeraar eerst een offerte aan. En weet dat u altijd nog 14 dagen bedenktijd heeft voordat u daadwerkelijk aan de desbetreffende uitvaartverzekering vastzit.

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m