Waarom een uitvaartpolis?

Een uitvaartpolis, waarvoor heeft u die eigenlijk nodig? Is het belangrijk om die af te sluiten en wat is daar de reden voor? Het zijn vragen die veel bezoekers ons stellen. Gelukkig kunnen we hier duidelijk over zijn. Met een uitvaartpolis voorkomt u dat uw nabestaanden opdraaien voor de kosten van uw uitvaart.

Tip: een uitvaart kost gemakkelijk €7.000 – €8.000. Het is wat dat betreft de moeite waard om u goed voor die kosten te verzekeren.

Met een uitvaartpolis voorkomt u dat uw nabestaanden de kosten betalen als u komt te overlijden. En kijk dan vooral naar de natura uitvaartverzekering. Daarmee zorgt u ervoor dat de nabestaanden hier zelf zo min mogelijk tijd en energie in hoeven te steken.

Voorkom kosten voor nabestaanden

Met een uitvaartpolis heeft de mogelijkheid om kosten voor uw nabestaanden te voorkomen. U betaalt premie gedurende uw leven, tot aan het moment dat u komt te overlijden. Op die manier bouwt u bij de verzekeraar het recht op een uitvaart op. Zodra u komt de overlijden zorgt de verzekeraar ervoor dat de uitvaart verzorgd wordt.

Zonder dat uw nabestaanden daar een rekening van duizenden euro’s voor krijgen. En kiest u voor de naturapolis? Dan hoeven uw nabestaanden daar zelfs niet mee aan de slag. De verzekeraar zal de uitvaart verzorgen, in overleg met de uitvaartondernemer. Op die manier heeft u het in goede handen achtergelaten, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Met een (natura) uitvaartverzekering zorgt u er wat dat betreft voor dat alles in orde komt, op het moment dat u overlijdt en u het zelf niet meer kunt regelen.

Voordelen van een natura uitvaartverzekering

U heeft binnen de polissen de keuze voor een kapitaal of een natura uitvaartverzekering. In het eerste geval zal de verzekeraar een kapitaal uitkeren aan de nabestaanden. Daarmee kunnen ze de uitvaart ‘aankopen’. Bij een natura uitvaartverzekering is dat niet nodig. De verzekeraar zal dit dan verzorgen, zodat de nabestaanden zich volledig kunnen richten op het verwerken van het verlies. U voorkomt daarmee dat ze de kosten moeten betalen en dat ze aan de slag moeten met uw uitvaart. Op het moment dat ze wel iets anders aan hun hoofd hebben.

Vergelijken van uitvaartpolissen

En wilt u een goede uitvaartverzekering afsluiten? Wij helpen u daar graag mee op weg. Om de vraag te beantwoorden waarom dit van belang is en door aan te geven welke polissen er beschikbaar zijn. U kunt die vergelijken om tot een goede uitvaartpolis te komen. Zoals een natura uitvaartverzekering, of een kapitaalpolis indien u daar de voorkeur aan geeft. Op die manier voorkomt u dat uw nabestaanden hier mee bezig moeten zijn.

Monuta

Verzekerd bedrag

€6.500

Kinderen gratis

Tot 18 jaar

review Monuta

8.1 / 10

6,42

Bekijken
DELA

Verzekerd bedrag

€6.500

Kinderen gratis

Nee

review DELA

8.0 / 10

6,81

Bekijken
Yarden

Verzekerd bedrag

€6.500

Kinderen gratis

Tot 21 jaar

review Yarden

7.1 / 10

5,79

Bekijken
Ardanta

Verzekerd bedrag

€6.500

Kinderen gratis

Tot 18 jaar

review Ardanta

7.6 / 10

6,83

* Bekijken
PC Uitvaart

Verzekerd bedrag

€6.500

Kinderen gratis

Tot 18 jaar

review PC Uitvaart

7.3 / 10

6,83

* Bekijken