Een uitvaartverzekering voor een kind afsluiten

Als uw kind geboren wordt zal u er waarschijnlijk niet aan denken om een uitvaartverzekering voor uw kind af te sluiten maar het zou wel verstandig zijn om dit wel te doen. Er kan net na de geboorte van uw kind iets mis gaan en hoewel u hier natuurlijk liever niet aan denkt is het wel goed te weten dat u dan verzekerd bent. Overigens zijn bij de meeste verzekeraars ongeboren kinderen vanaf de 20e week van de zwangerschap automatisch meeverzekerd met één van de ouders.

Uitvaartverzekering voor kind

Het afsluiten van een uitvaartverzekering voor uw kind is iets wat er nu eenmaal bij hoort en u kunt dit maar beter zo vroeg mogelijk doen. De premie welke u moet betalen is ook nog een stuk lager dan dat u een uitvaartverzekering afsluit als uw kind ouder is. Er zijn verschillende mogelijkheden om voor uw kind(eren) een uitvaartverzekering af te sluiten.

Kind meeverzekerd

Er zijn verzekeraars waar uw kind is meeverzekerd met uw uitvaartverzekering, u hoeft in dit geval niets extra te betalen en uw kind is dan in de meeste gevallen gratis meeverzekerd tot het 18e jaar. Na het 18e jaar kunt u een losse uitvaartverzekering voor uw kind afsluiten en hiervoor betaald u over het algemeen dan een lagere premie.

Losse uitvaartverzekering voor kind

U kunt ook een losse uitvaartverzekering voor uw kind afsluiten, dit zou u kunnen doen als uw kind niet is meeverzekerd met uw uitvaartverzekering. Deze optie is wel duurder dan dat uw kind is meeverzekerd met uw uitvaartverzekering. Het is in de meeste gevallen dan ook goedkoper om uw kind bij uw verzekering te laten bijschrijven, uw premie zal dan natuurlijk wel hoger worden.
Als u dus een uitvaartverzekering voor uzelf wilt gaan afsluiten en u wilt in de toekomst kinderen dan is het raadzaam om bij uw keuze voor een verzekeraar er op te letten dat uw kinderen gratis zijn meeverzekerd. Dit scheelt u namelijk weer premie en op deze manier heeft u de uitvaartverzekeringen allemaal overzichtelijk bij één maatschappij.